Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Σχεδόν 16 χρόνια από την τελευταία “κίτρινη” νίκη στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Σχεδόν 16 χρόνια από την τελευταία “κίτρινη” νίκη στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (6/1, 19.30, CosmoteSports ) την ΑΕΚ στο μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Basket League και ο ΕΣΑΚΕ παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον θέμα με τους αριθμούς που συνοδεύουν το ματς.

osfp_aek_eurohoops
Διαβάστε το για να δείτε τις διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες…

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας και μετρώντας πέντε συνεχόμενες νίκες Πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (6/1, 19:30) την ΑΕΚ. Η “Ένωση” με ρεκόρ 8-3 βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας ενώ θα έχει διαθέσιμο και τον Ντελρόι Τζέιμς.

Αυτή θα είναι η 78η συνάντηση των δύο ομάδων στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να έχει μεγάλο προβάδισμα με 60 νίκες έναντι 17 της ΑΕΚ. Ειδικότερα στα 38 παιχνίδια στα οποία οι “ερυθρόλευκοι” ήταν γηπεδούχοι, σημείωσαν 34 νίκες. Η τελευταία από τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες της ΑΕΚ, σημειώθηκε πριν από σχεδόν 16 χρόνια, στις 13 Απριλίου 2003 όταν επικράτησε με το ευρύ μάλιστα 99-76. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Τζόε Κρίσπιν είχε 26 πόντους και ο Χρήστος Ταπούτος 22 για την ΑΕΚ ενώ 19 είχε ο Μάρκοβιτς για τον Ολυμπιακό.

Έκτοτε ο Ολυμπιακός σημείωσε 17 συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχος, με ευρύτερη εκείνη των ημιτελικών των πλέι οφ του 2016. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 93-58 (Σπανούλης 15, Χάντερ 12 – Μαυροειδής 15, Μαυροκεφαλίδης 13) στη συνολικά μεγαλύτερη σε έκταση εντός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης