Champions League, Μπενφίκα-ΑΕΚ 1-0: Τελείωσε το μαρτύριο με... μηδέν βαθμούς - Δείτε όλα τα γκολ της βραδιάς

Champions League, Μπενφίκα-ΑΕΚ 1-0: Τελείωσε το μαρτύριο με... μηδέν βαθμούς - Δείτε όλα τα γκολ της βραδιάς

Η ΑΕΚ βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στο να πάρει έναν βαθμό, αλλά η αποβολή του Γαλανόπουλου και το γκολ-φάουλ του Γκριμάλντο έφεραν το… 0/6 στους ομίλους του Champions League – Ισοπαλία χρυσάφι για την Λιόν στην έδρα της Σαχτάρ που πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους «16» - Ματσάρα στο Άμστερνταμ, Άγιαξ-Μπάγερν 3-3

benfika_aek_teliko_arthro
Προσπάθησε, πάλεψε είχε ακόμη και τις δικές της στιγμές για να προηγηθεί, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε…

Η γιορτή, όπως θεωρείται η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την ΑΕΚ που ηττήθηκε με 1-0 στην Λισαβόνα από την Μπενφίκα, γνώρισε την 6η της ήττα σε ισάριθμους αγώνες (και αύριο περιμένει να μάθει την τιμωρία της UEFA για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ).

Σ’ ένα ματς, το αποτέλεσμα του οποίου είχε να κάνει μόνο με το γόητρο (και τα λεφτά) η Μπενφίκα είχε τον πρώτο λόγο, είχε δύο δοκάρια, πίεσε κυρίως στο β’ ημίχρονο αλλά κι η ΑΕΚ των πολλών απουσιών στάθηκε καλά και απείλησε με την σειρά της χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 63’ με τον Οικονόμου.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει χωρίς γκολ, στο 87’ ο Γαλανόπουλος τράβηξε από την φανέλα τον Ζέλσον, είδε 2η κίτρινη κι ο Γκριμάλντο που εκτέλεσε το φάουλ έστειλε τη μπάλα συστημένη στο αριστερό παραθυράκι του Μπάρκα για το 1-0!

Η ΑΕΚ δεν είχε το χρόνο και τις δυνάμεις για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και πλέον στρέφεται στις εγχώριες υποχρεώσεις, όπου βέβαια στη μάχη του τίτλου οι ελπίδες είναι απειροελάχιστες και διεκδικεί τη 2η θέση, αλλά υπάρχει και το Κύπελλο.

Κλείσιμο


Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε, έχασε απίθανες ευκαιρίες για άλλα γκολ και στο β’ τα μωρά του Άγιαξ έφεραν τα πάνω κάτω καθώς προηγήθηκαν στο 82’ με 2-1. Τελικά οι Γερμανοί απάντησαν με ανατροπή στην ανατροπή για το 2-3 και την πρωτιά στον όμιλο, με τους Ολλανδούς να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις!



Στον 6ο όμιλο, όπου κρινόταν και το τελευταίο εισιτήριο για τους «16» η Λιόν είδε… άσπρη μέρα στο χιονισμένο Κίεβο, απ’ όπου έφυγε με την χρυσή ισοπαλία αφήνοντας την Σαχτάρ στο Europa League.

Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν νωρίς, οι Γάλλοι έχαναν το ένα γκολ πίσω από το άλλο και τελικά ο Φεκίρ στο 65’ πέτυχε το 1-1 που έμεινε ως το τέλος.



Νίκη με ανατροπή για την Σίτι κόντρα στην Χόφενχαϊμ που αιφνιδίασε στο ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκε με πέναλτι του Κράμαριτς.
Οι Πολίτες έχασαν απίστευτες ευκαιρίες, αλλά τους λύτρωσε ο Σανέ ισοφαρίζοντας αρχικά στο 45’+1’ με φάουλ και πετυχαίνοντας ο ίδιος το 2-1 στο Β’ ημίχρονο.



Γιουβέντους και Μάντσεστερ είχαν προκριθεί, αλλά γνώρισαν εκτός έδρας ήττες από Γιουνγκ Μπόις και Βαλένθια αντίστοιχα…

Οι Ιταλοί που έπαιξαν με τη βασική ομάδα βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο από ανόητο πέναλτι του Σάντρο και δέχθηκαν το δεύτερο γκολ στο 67’, μειώνοντας στο 80’ με τον Ντιμπάλα, ο οποίος σκόραρε και στο 90’+5’, αλλά σωστά ακυρώθηκε γιατί ο Ρονάλντο που ήταν εκτεθειμένος επηρέαζε τη φάση.



Στη Βαλένθια η Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, δεν περίμενε ότι η Γιούβε θα έχανε στην Ελβετία και το πλήρωσε χάνοντας την ευκαιρία να πάρει την πρώτη θέση.

Η Βαλένθια είχε μεγαλύτερη όρεξη (αν και είχε εξασφαλίσει την 3η θέση), προηγήθηκε νωρίς με τον Σολέρ στο 17’ και βρήκε το δεύτερο γκολ στο 47’ με το αυτογκόλ του Τζόουνς για να μειώσει απλά η Γιουνάιτεντ στο 87’ με τον Ράσφορντ.



Στα ματς που έγιναν στις 19:55, η Ρεάλ γνώρισε ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ με 0-3, αλλά την 3η θέση πήρε η Πλζεν που νίκησε με 2-1 την Ρόμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες
5ος όμιλος
Μπενφίκα – ΑΕΚ 1-0
Άγιαξ – Μπάγερν Μονάχου 3-3

Βαθμολογία
1.Μπάγερν 14 (15-5)
2.Άγιαξ 12 (11-5)
3.Μπενφίκα 7 (5-11)
4.ΑΕΚ 0 (2-13)

6ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι – Χόφενχαϊμ 2-1
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λιόν 1-1

Βαθμολογία
1.Μαν. Σίτι 13 (16-6)
2.Λιόν 8 (12-11)
3.Σαχτάρ 6 (8-16)
4.Χόφενχαϊμ 3 (11-14)

7ος όμιλος
Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3
Πλζεν-Ρόμα 2-1

Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 12 (12-5)
2. Ρόμα 9 (11-8)
3. Βικτόρια Πλζεν 7 (7-16)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7 (8-9)

8ος όμιλος
Βαλένθια – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
Γιουνγκ Μπόις – Γιουβέντους 2-1

Βαθμολογία
1. Γιουβέντους 12 (9-4)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (7-4)
3. Βαλένθια 8 (6-6)
4. Γιουνγκ Μπόις 4 (4-12)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης