Ο Ζερμέιν Ντεφό παρασημοφορήθηκε και δεν ξέχασε τον μικρό Μπράντλεϊ

Ο Ζερμέιν Ντεφό παρασημοφορήθηκε και δεν ξέχασε τον μικρό Μπράντλεϊ

Η αφοσίωση του στον μικρό φίλο της Σάντερλαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του, είχε συγκλονίσει τους πάντες κι νυν άσος της Μπόρνμουθ απέδειξε και σήμερα πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι

Jermain_Defoe_6275124-6397775-image-a-154_1542376428483
Στα 36 του εξακολουθεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο ο Ζερμέιν Ντεφό, εκτός από ένας εκ τω κορυφαίων σύγχρονων Βρετανών επιθετικών ήταν και παραμένει ένας σπουδαίος άνθρωπος με τρομερές κοινωνικές ευαισθησίες και αξιέπαινες δράσεις.

Δράσεις που αποτέλεσαν την αφορμή προκειμένου να τιμηθεί σήμερα από τον Πρίγκηπα Κάρολο με το παράσημο OBE - το μετάλλιο του Εξέχοντος Αξιωματικού του Βρετανικού τάγματος.

Ακόμη και σ' αυτή την τόσο σημαντική προσωπική στιγμή ο πολύπειρος επιθετικός, απέδειξε το πόσο ξεχωριστός άνθρωπος είναι αφιερώνοντας το μετάλλιο του στον αδικοχαμένο φίλο του Μπράντλεϊ Λόουερι.

Brdley


Ο 6χρονος Μπράντλεϊ έχασε τη ζωή τον Ιούλιο του 2017 χτυπημένος από νευροβλάστωμα με τον Ντεφό να είναι δίπλα του τον τελευταίο 1.5 χρόνο και μετά το θάνατο του να χτυπά ακόμη και τατουάζ με το όνομα του.

Κλείσιμο
Η ιστορία τους είχε συγκινήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινωνία, ωστόσο δεν ήταν αυτή η μοναδική αξιέπαινη δράση του.

Ο Ντεφό είναι ο εμπνευστής ενός ιδρύματος το οποίο εδώ και χρόνια προσφέρει σημαντική βοήθεια στα άστεγα και κακοποιημένα παιδιά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ανάλογη βοήθεια προσέφερε και στα παιδιά των νησιών της Καραϊβικής που χτυπήθηκαν από τους φονικούς τυφώνες.

Κι αφού ευχαρίστησε την οικογένεια του, αλλά και τους ανθρώπους που τον έχουν στηρίξει υλικά και ηθικά σ' αυτή του την προσπάθεια, αφιέρωσε την τιμητική του διάκριση: «στον μικρό μου φίλο, Μπράντλεϊ! Όλοι γνωρίζουν την σχέση που είχα μαζί του. Η σχέση που είχα μαζί του ήταν πολύ ιδιαίτερη.
Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις από τον Μπράντλεϊ και νιώθω καλά που έλαβα σήμερα αυτό το παράσημο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης