Επαγγελματική νίκη για την ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Επαγγελματική νίκη για την ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Στο 37', άνοιξε λογαριασμό στα γκολ ο Πόνσε - Ο Λιβάια, στο 47', διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης

aek_neo
Η ΑΕΚ δεν... ίδρωσε απέναντι στον ΠΑΣ (2-0), αποδίδοντας καλό πολό ποδόσφαιρο και δημιουργώντας αρκετές ακόμα ευκαιρίες!

Η ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης με τη Βίντι για την ολοκλήρωση της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League αναμφισβήτητα ήταν στο μυαλό των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ωστόσο, αυτό, δεν επηρέασε τους πρωταθλητές στην πρεμιέρα, ξεκινώντας με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου τους απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ αποδίδοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Ο Πόνσε βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με τη φανέλα της Ένωσης, ο Λιβάια σκόραρε το δεύτερο (ενώ δημιούργησε το πρώτο) και οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στη νίκη με 2-0. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο στην πρεμιέρα: Οι πρωταθλητές είναι εδώ!

Δείτε τα βίντεο με τα γκολ του Πόνσε και του Λιβάια: 

ΑΕΚ ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 το πρώτο γκολ του Πόνσε στο πρωτάθλημα


ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιαννινα 2-0 - Το γκολ του Λιβάγια για το 2-0


Ο Αργεντινός ήταν καλός στην κορυφή της επίθεσης (στην πρώτη του μόλις συμμετοχή ως βασικός και χωρίς να έχει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό) και συνδυαζόταν ωραία με τον Λιβάια, σε ένα δίδυμο πάνω στο οποίο ποντάρει πολλά ο Ουζουνίδης στη γραμμή κρούσης. Η Ένωση άρχισε, λοιπόν, νικηφόρα τις υποχρεώσεις της εντός των τειχών και πλέον το ματς με τη Βίντι αναμένεται να μεγάλη ανυπομονησία ώστε η ΑΕΚ να σφραγίσει την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά στο 4’ όταν το μακρινό σουτ του Λιβάια μπλόκαρε ο Βαλλίδης. Τρία λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα όταν μετά από σέντρα του Λόπες από τα αριστερά ο Πόνσε από κοντινή απόσταση έβαλε την προβολή και ο Βελλίδης είπε «όχι».

Κλείσιμο
Η Ένωση είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού με τον Πόνσε να είναι σε… κέφια. Μάλιστα στο 21’ ο Αργεντινός κατέβασε άψογα έπειτα από το βολέ του Μπάρκα, ζύγισε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πατά στα όρια της περιοχής του ΠΑΣ και στο 28’ το δεξί σουτ του Μπακασέτα σταμάτησε με δυσκολία ο Βελλίδης. Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στο 34’ με τον Ξύδα, οποίος πέρασε τον Λαμπρόπουλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Τσόσιτς.

Στο 37’ ήρθε, όμως, το 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Πόνσε διεκδίκησε την μπάλα, αυτή έφτασε δεξιά μέσα στην περιοχή στον Λιβάια, ο οποίος ξέφυγε όμορφα από το μαρκάρισμα του Σκόνδρα και έστρωσε στον Πόνσε, που τελείωσε ωραία τη φάση και άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ έβαλε τα γερά θεμέλια για την επικράτηση. Ο Γκάλο έστρωσε στα δεξιά στον προωθημένο Μπακάκη, ο οποίος από τα πλάγια βρήκε τον Λιβάια μέσα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει με τη μία και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η ΑΕΚ ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και στο 53’ για άλλη μια φορά Λιβάια και Πόνσε συνδυάστηκαν όμορφα με τον Κροάτη να βρίσκει τον Αργεντινό μέσα στην περιοχή και τον τελευταίο να πλασάρει πάνω στον Βελλίδη. Το προβάδισμα με δύο γκολ έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να αφήσει το πόδι από το γκάζι, με τον Ουζουνίδη να βγάζει τον Λιβάια στο 64’ για να τον ξεκουράσει και να περνάει στη θέση του τον Μάνταλο, τη στιγμή που ο Γιάννης Πετράκης στον ΠΑΣ συμπλήρωσε και τις τρεις αλλαγές του ήδη από το 65’ προσπαθώντας να διορθώσει την κακή εικόνα της ομάδας του.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα ως το τέλος, με τον τεχνικό της Ένωσης να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 73' τον Γκάλο, περνώντας στη θέση του τον Κλωναρίδη. Στο 79’ οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε ένα τρίτο τέρμα, αλλά το γλυκό πλασέ του Τσόσιτς, έπειτα από κόρνερ, πέρασε άουτ, ενώ στο 84’ ο Μάνταλος πλάσαρε στα δίχτυα έπειτα από πάσα του Γιακουμάκη, με το γκολ να ακυρώνεται κακώς για οφσάιντ, σε μία δύσκολη φάση.

MVP: Ο Μάρκο Λιβάια ξεχώρισε για άλλη μια φορά. Έφτιαξε το πρώτο γκολ στο Πόνσε, σκόραρε το δεύτερο τέρμα και οδήγησε την ΑΕΚ στη νικηφόρα πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Απόστολος Σκόνδρας πήγε λανθασμένα στο μαρκάρισμα πάνω στον Λιβάια στη φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα η Ένωση να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Στο ύψος του: Ο Εζέκιελ Πόνσε ήταν πολύ καλός, ξεκινώντας στην κορυφή της επίθεσης. Σκόραρε και συνδυαζόταν πολύ όμορφα με τον Λιβάια. Στο ύψος τους επίσης στάθηκαν ο Ούρος Τσόσιτς (που γύρισε με σούπερ come back) και ο πάλι σημαντικός Τάσος Μπακασέτας.

Η γκάφα: Αν πρέπει να βρούμε μια γκάφα, τότε αυτή είναι το λάθος που κάνει στο μαρκάρισμα του Λιβάια ο Σκόνδρας, με τον Κροάτη να βρίσκει στη συνέχεια τον Πόνσε για το 1-0 της ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Ο Αθανάσιος Σέζος θα μπορούσε να βγάλει περισσότερες κάρτες στο σκληρό, σε ορισμένες περιπτώσεις, παιχνίδι των παικτών του ΠΑΣ, ενώ στο δεύτερο μέρος ελέγχεται σε μία πτώση του Λιβάια μέσα στην περιοχή, σε μία δύσκολη πάντως φάση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ απέδειξε με το… καλημέρα του πρωταθλήματος ότι στόχος της και βασική της επιδίωξη είναι να διατηρηθεί στην κορυφή που της ανήκει. Ανέδειξε τα ανασταλτικά χαρακτηριστικά που μας είχε συνηθίσει από την προηγούμενη σεζόν και φαίνεται ότι έχει απογειώσει και εξελίξει επί των ημερών του Ουζουνίδη το δημιουργικό και επιθετικό της παιχνίδι. Που να μπουν όλοι στο 100%!

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Μπακάκης, Άλεφ, Γαλανόπουλος, Γκάλο (73’ Κλωναρίδης), Μπακασέτας, Λιβάια (64’ Μάνταλος), Πόνσε (68’ Γιακουμάκης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Κάστρο (61’ Τζημόπουλος), Λίλα, Νικολιάς, Κακούμπα (65’ Μυστακίδης), Γιάκος (46’ Κρίζμαν), Ξύδας

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης