Super League: Τρέχουν για να προλάβουν να υπογράψουν τα συμβόλαια με την ΕΡΤ

Super League: Τρέχουν για να προλάβουν να υπογράψουν τα συμβόλαια με την ΕΡΤ

Οι 7 «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδας συμφώνησαν στην συνάντηση τους με τον Υφυπουργό Αθλητισμού προκειμένου να δώσουν τα δικαιώματα στην ΕΡΤ, αλλά απομένει η συμφωνία να... αποτυπωθεί και στα συμβόλαια

SL
Περίπου δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους της Super League και των 7 ΠΑΕ που έχουν απομείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο κι όπως όλα δείχνουν το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος κι η σέντρα θα γίνει κανονικά στις 25 Αυγούστου.

Οι 7 ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλωνας Σμύρνης, Ξάνθη και Λαμία) συμφώνησαν με την πρόταση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προκειμένου να παραχωρήσουν τα δικαιώματα τους στην ΕΡΤ, έναντι συνολικού ποσού κοντά στα 19 εκατ. ευρώ, ωστόσο όλη αυτή η συμφωνία πρέπει να αποκτήσει και επίσημη μορφή με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων από την δημόσια τηλεόραση και τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Κι αυτός είναι κι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, παρά μόνο όλοι δήλωναν ότι «είμαστε στην τελική ευθεία».

Να σημειώσουμε ότι παρά τις αρχικές πληροφορίες, η συμφωνία δεν είναι σύμπραξη ΕΡΤ-NOVA, αλλά αφορά μόνο την ΕΡΤ, ενώ από το συνολικό ποσό που θα δοθεί τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν ο Παναθηναϊκός (4.5 εκατ. περίπου) και ο Άρης ( 3 εκατ. περίπου) και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στις πέντε ομάδες με βάση την περσινή τους βαθμολογία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης