Μεντιλίμπαρ: Θα φύγει και θα έρθει κόσμος μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος

Μεντιλίμπαρ: Θα φύγει και θα έρθει κόσμος μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Μανώλης Σάλιακας μίλησαν για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο και για την πορεία της ομάδας

Μεντιλίμπαρ: Θα φύγει και θα έρθει κόσμος μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο (21:30) στο Καραϊσκάκη τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League και η ομάδα καλείται εν μέσω μεταγραφών να ξεκινήσει με νίκη. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στην Cosmote TV για τις μεταγραφές, την πρεμιέρα και τα πλάνα του για την ενδεκάδα. 

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ 

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Η πρόθεση μας και η νοοτροπία μας, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα, είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Ξέρουμε πολύ καλά πως αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό πρέπει να κάνουμε. Ξέρουμε πως όταν δεν γίνεται αυτό τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Φυσικά με όλο τον σεβασμό σε κάθε αντίπαλο που θα έρχεται και αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, η πρόθεση μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε.

Για το τι έφταιξε πέρσι και τι πρέπει να αλλάξει φέτος για να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα; : «Αυτό που φταίει και πέρσι δεν πήραμε τον τίτλο είναι το ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που διεκδικούν με τις ίδιες προσδοκίες το πρωτάθλημα. Αυτές οι ομάδες δεν διαφέρουν πλέον τόσο πολύ όσο τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με πριν από 10-12 χρόνια. Επενδύουν το ίδιο, προσπαθούν το ίδιο και θέλουν όλες το ίδιο να κερδίσουν το πρωτάθλημα, όπως κάνει ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο. Επομένως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σιγά σιγά πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί πολύ και υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Ο ΟΦΗ πριν από 10-12 χρόνια δεν μπορούσε να κερδίσει ένα Κύπελλο ή ένα Super Cup. Τώρα όμως είναι πραγματικότητα. Ακόμα και οι πιο μικρές ομάδες, πόσω μάλλον οι μεγαλύτερες είναι δυνατοί αντίπαλοι στην μάχη για τον τίτλο».

Για την συνάντηση με τον κ. Μαρινάκη: «Ήταν θέματα του συλλόγου. Ήταν θέματα της ομάδας που έπρεπε να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις. Ήταν μια συνάντηση που πήγε καλά, παρόλο που κράτησε πολλές ώρες».

Για το αν η συνάντηση άλλαξε κάτι ως προς τον σχεδιασμό και το ρόστερ: «Νομίζω πως είμαστε σε μια φάση και μέχρι να κλείσει η μεταγραφική αγορά οπού γίνονται και θα γίνουν πολλές αλλαγές. Δεν είμαστε μόνο εμείς. Συμβαίνει και σε άλλους συλλόγους το ίδιο. Δεν συμβαίνει μόνο εδώ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και μας προκαλεί μια νευρικότητα, αλλά έτσι θα πάει η κατάσταση μέχρι να κλείσει η μεταγραφική αγορά. Θα φύγει και θα έρθει κόσμος».

Για το αν έχει στο μυαλό του μια βασική ενδεκάδα: «Ό Ζότα την Πέμπτη προπονήθηκε για πρώτη φορά μαζί με την ομάδα μετά τον τραυματισμό του, οπότε είμαστε πλήρεις. Αυτό που συμβαίνει είναι πως πολλοί παίκτες ήρθαν τελευταία στιγμή και δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας. Ο Φρόιλερ ήρθε πριν από λίγες μέρες και προέρχεται από πέντε εβδομάδες διακοπών. Ο Τικνιζιάν ήρθε προχτές στην ομάδα μας αλλά ήταν ενεργός το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να δούμε την τελευταία προπόνηση για να αξιολογήσουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι και να αποφασίσουμε. Υπάρχει ένα πρόβλημα. Κάθε χρόνο η προετοιμασία έχει όλο και λιγότερη αξία. Γιατί με άλλους παίκτες δουλεύεις στην προετοιμασία της σεζόν και τελικά καταλήγεις να έχεις άλλους παίκτες διαθέσιμους όταν ξεκινούν τα παιχνίδια».

Μανώλης Σάλιακας: «Ήθελα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό»

Ο Μανώλης Σάλιακας από την πλευρά του σημείωσε:

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό: «Σίγουρα το είχα πάντα στο μυαλό μου. Ήθελα να γυρίσω στον Ολυμπιακό και να παίξω για την ομάδα που αγαπώ. Αυτή η στιγμή έφτασε και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: «Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάει το πρωτάθλημα με ένα παιχνίδι στην έδρα μας, μαζί με τον κόσμο μας. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη την εβδομάδα, το περιμένουμε πως και πως και θα δώσουμε το 100% για να ξεκινήσουμε με μία νίκη».

Για το πόσο έχει αλλάξει: «Οι εμπειρίες από το υψηλό επίπεδο με έχουν βοηθήσει. Έχω αλλάξει και έχω εξελιχθεί ως ποδοσφαιριστής και πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης