Μπαρτζώκας: “Αν είσαι προπονητής, καλύτερα να γυρνάς στην Ελλάδα μόνο τα καλοκαίρια”

Μπαρτζώκας: “Αν είσαι προπονητής, καλύτερα να γυρνάς στην Ελλάδα μόνο τα καλοκαίρια”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την φετινή πορεία της Χίμκι και το εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το ”διαζύγιο” με τον Ολυμπιακό πριν 4 χρόνια.

bartzokas
Για τη γεύση που του έμεινε στο τέλος της χρονιάς: “Μόνο θετικό είναι το πρόσημο, υπό την έννοια ότι στόχος ήταν να μπούμε στα playoffs της Ευρωλίγκα και να επαναλάβουμε την πρόκριση στην EuroLeague την επόμενη χρονιά, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ. Η ομάδα που βγαίνει στην Ευρωλίγκα υποφέρει πολύ. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και χαώδεις αποστάσεις, μεγάλα ταξίδια, με αποτέλεσμα πάντα την επόμενη χρονιά να παίζει στο EuroCup η ομάδα που παίζει Ευρωλίγκα. Αυτό συνέβη στο παρελθόν με όλες τις προηγούμενες ομάδες. Είχαμε μεγάλη φθορά από την Ευρωλίγκα.

Εδώ δεν μπορείς να παίξεις διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα και μετά να κερδίσεις περπατώντας. Θα χάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσουμε στην 6η θέση και να πρέπει να κερδίσουμε στα playoffs τρεις φορές την Λοκομότιβ, που είναι πολύ δυνατή ομάδα και μία φορά την Ούνικς, την ομάδα που έκανε την πιο σταθερή πορεία στην κανονική περίοδο, κάνοντας μόνο δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ και ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη από τον Δημήτρη Πρίφτη, μία ομάδα συμπαγής, που δεν τα παρατούσε ποτέ. Είμαστε εξοντωμένος από την ταλαιπωρία, αλλά και πάρα πολύ χαρούμενοι.

Παίξαμε σε όλα τα playoffs χωρίς τον Μάρκοβιτς, τον μοναδικό πλέι μέικερ που είχαμε, αλλά και χωρίς τον Ρόμπινσον, που ήταν τραυματίας σε όλη τη σειρά και χωρίς τον Τοντόροβιτς που δεν είχε δικαίωμα να παίξει. Ταυτόχρονα ο Αντερσον και ο Χάνικατ είχαν γυρίσει από τραυματισμούς και ήταν δύο μήνες έξω, οπότε το μέγεθος της δυσκολίας ήταν μεγάλο. Το πανηγύρισα έντονα γιατί κάναμε αυτό που μας είχαν ζητήσει από την αρχή της χρονιάς. Κάναμε γενικά πολύ καλή χρονιά. Και στα playoffs της Ευρωλίγκας ήμασταν ανταγωνιστικοί με την ΤΣΣΚΑ, κάναμε ρεκόρ νικών, ήταν η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών στην ιστορία της Χίμκι“.

Διαβάστε περισσότερα στο  www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης