Ουζουνίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, στόχος να τη διατηρήσουμε στην κορυφή»

ouzounidis_aek

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην επίσημη παρουσίασή του από την ΑΕΚ τόνισε ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ένωσης είναι η μεγαλύτερή του πρόκληση και επισήμανε ότι στόχος είναι ένας: Να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα και να τη διατηρήσει στην κορυφή. Το gazzetta.gr ήταν εκεί.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσιάστηκε από την ΑΕΚ και ανέφερε ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και πως στόχος του είναι να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα για να τη διατηρήσει στην κορυφή.

Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει την ΑΕΚ επιθετικά, κρατώντας την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ευχαριστημένος από το ρόστερ που έχει, το οποίο και γνωρίζει.

Για τις μεταγραφές επισήμανε ότι προτεραιότητα είναι να καλυφθούν τα κενά στις θέσεις των παικτών που έφυγαν, τόνισε πως δεν θα διστάσει να προωθήσει ακόμα και νέα παιδιά από τις Ακαδημίες, ενώ υποστήριξε πως το μέγεθος του ρόστερ που επιθυμεί είναι να διαθέτει δύο παίκτες για κάθε θέση.

Το gazzetta.gr ήταν στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη και την ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη. Η ΑΕΚ είναι ήδη στην κορυφή και με την καλή συνεργασία θέλουμε να τη διατηρήσουμε εκεί και να την κάνουμε καλύτερη. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για να πετύχουμε όλους τους στόχους για τη νέα χρονιά», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για το πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει την ΑΕΚ στην κορυφή: «Δεν θα έλεγα ότι δυσκολεύει. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να το πετύχω. Δεν έχω δείξει ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Γι' αυτό είμαι εδώ και οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν ότι μπορώ να το πετύχω. Ξέρω ότι θα έχω μια διοίκηση που θα μου δώσει τη δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει οπότε δεν με προβληματίζει καθόλου».

Για το τι μπορεί να βελτιώσει σε μια ομάδα που είναι στην κορυφή: «Η ομάδα έκανε πολύ καλή χρονιά και συγχαρητήρια στον προπονητή και στους παίκτες για την επιτυχία. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν μπορείς να βελτιώσεις. Η ΑΕΚ είχε συγκεκριμένα στοιχεία και με αυτά έφτασε ψηλά. Θεωρώ πως μπορούμε να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι και τη λειτουργία στην ανάπτυξη της ομάδας. Να διατηρήσουμε την ενέργεια και επειδή τους παίκτες τους γνωρίζω είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν πράγματα σύμφωνα με αυτά που έχω στο μυαλό μου. Έχουν ποιότητα και αυτοπεποίθηση και θα πάνε όλα καλά, βελτιώνοντας κάποια πράγματα. Η ομάδα είναι στην κορυφή και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη».

Για το υπάρχον ρόστερ: «Το ρόστερ είναι καλό. Έχουν αποχωρήσει κάποιοι παίκτες. Αυτό που κοιτάμε είναι να ενισχύσουμε την ομάδα σε αυτές τις θέσεις για να συμπληρώσουν τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια για να γίνει πιο ελκυστική. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά και να τους δώσω τα στοιχεία που θέλω. Ακούγεται ότι ο Ουζουνίδης είναι αμυντικός προπονητής, αλλά ο Νίκος μπορεί να σας πει αν έχω κάνει αμυντική προπόνηση».

Για την πρόκληση που έχει: «Είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση. Νομίζω και η περσινή χρονιά έδειξε ότι ο Έλληνας προπονητής μπορεί να αντέξει στις δυσκολίες. Δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Δυστυχώς οι πρώην ομάδες μου δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο λόγω συγκυριών. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία να ασχοληθώ μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι και πως να τη διατηρήσω εκεί που βρίσκεται. Συνεπώς δεν υπάρχει κάποιο απωθημένο».

Για το αν είναι προτεραιότητα η απόκτηση εξτρέμ και επιθετικού: «Αυτές οι θέσεις είναι προτεραιότητα. Από εκεί και πέρα αν βρεθεί κάτι καλό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ομάδα όλο καλύτεροι. Ήδη κοιτάμε περιπτώσεις παικτών και επειδή είναι μεγάλο το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι καλό να ενισχυθεί η ομάδα για αυτόν τον στόχο».

Για το αν προβληματίζεται για την προετοιμασία καθώς η ομάδα θα πρέπει να έτοιμη νωρίς για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν με προβληματίζει. Έχουν αλλάξει κάποιες ημερομηνίες και κάποια παιχνίδια στην προετοιμασία. Όλη η ιστορία είναι να έχουμε αυτούς τους παίκτες για να προετοιμάσουμε σωστά την ομάδα. Δεν θα χρειαστούν πολλές αλλαγές για να φτιάξουμε την ομάδα. Ξέρω ήδη πολλά παιδιά, ξέρω τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες, οπότε δεν είναι κάτι άγνωστο για μένα».

Για τη δύναμη της  ΑΕΚ στην άμυνα και τις Ακαδημίες: «Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ είναι το δυνατό σημείο. Πρέπει να το κρατήσουμε και να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι. Ακόμα δεν είμαι γνώστης της δουλειάς στις Ακαδημίες. Θα το δούμε. Υπάρχει ένα φιλικό παιχνίδι σήμερα και σιγά σιγά θα διαμορφώνουμε άποψη. Στις ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είναι εύκολο να βοηθήσεις νέα παιδιά. Αλλά η ΑΕΚ πάντα στηριζόταν σε Έλληνες οπότε αν ένα παιδί έχει τις δυνατότητες να έρθει στην πρώτη ομάδα αυτό θα γίνει. Αν δω και στην Κ17 ότι έχει τις δυνατότητες κάποιος να προωθηθεί θα γίνει. Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες προπονητές που έχουν προωθήσει τόσα νέα παιδιά όσο εγώ».

Για το μέγεθος του ρόστερ: «Πέρυσι η ΑΕΚ είχε το δυσκολότερο έργο από όλους και πέτυχε. Άρα ξέρουμε τον τρόπο. Το μεγάλο ρόστερ πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα. Δεν θέλω να έχω πολλούς παίκτες. Δύο παίκτες σε κάθε θέση είναι αρκετοί και τα νέα παιδιά που θα έρχονται. Μακάρι να πετύχουμε τους στόχους και τη λύση θα τη βρούμε».

Για τις μεταγραφές και για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση σε εξτρέμ και επιθετικό: «Αυτοί οι δύο παίκτες είναι η προτεραιότητά μας. Από εκεί και πέρα είναι κάτι που ο Νίκος θα μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Προτεραιότητα είναι να αντικαταστήσουμε τους παίκτες που φύγαν. Από εκεί και πέρα σε συνεργασία με όλους αν βρούμε κάποιους που μπορούν να έρθουν και να ανεβάσουν το επίπεδό μας θα το κάνουμε».

Για το αν αντέχει στην πίεση: «Η πίεση είναι μεγαλύτερη όταν είσαι σε μεγάλο σύλλογο που έχει προβλήματα. Απέδειξα ότι αντέχω και θα είναι πιο εύκολο για μένα να έχω την πίεση του να κατακτήσω το πρωτάθλημα και το κύπελλο, πιστέψτε με».

Για το ποια είναι για τον ίδιο η πρόκληση: «Η πρόκλησή μου είναι να κάνω περισσότερα πράγματα από όσα έκανε πέρυσι η ομάδα».

video placeholder

video placeholder

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ

ΟΙ ΚΟΡΑΚΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ENG

Μπάρκλεϊ-Στέρλινγκ σκόραραν δις κι ο Κέιν είχε τρεις ασίστ μέσα στη Βουλγαρία, στο επιβλητικό 6-0 της Αγγλίας που έμεινε πρώτη στον 3ο όμιλο - Σε τροχιά πρόκρισης το Κόσοβο, νίκησε 2-0 στο Μαυροβούνιο - Δείτε γκολ και φάσεις από τα ματς του 1ου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2020

000_1LF0RW

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στο «Σταντ ντε Φρανς», με  τους Τούρκους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν το γκολ της ισοφάρισης, χαιρετώντας στρατιωτικά - Περίπου 20.000 Τούρκοι στις εξέδρες έκαναν το ίδιο - Συνθήματα κατά του PKK, ενώ κάποιοι έκαναν και το σήμα των «Γκρίζων Λύκων»

46
PEP

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα ως γέννημα θρέμμα Καταλανός πήρε θέση για τα σημερινά γεγονότα στην Καταλονία, στηρίζοντας τα εννιά μέλη της οργάνωσης αυτονομιστών, «Δημοκρατικό Τσουνάμι», που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση, κατηγορώντας την ισπανική κυβέρνηση για αυταρχισμό

BULG

Αναταραχή στο Βουλγαρία - Αγγλία, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να εκτοξεύουν ρατσιστικά συνθήματα κατά Άγγλων παικτών και τον διαιτητή να έχει κάνει ήδη δύο προειδοποιήσεις για οριστική διακοπή - Αν υπάρξει και τρίτη διακοπή στο ματς, θα είναι οριστική

Korea-flags-940x444

Η σχέση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα έχει περάσει από χίλια κύματα αλλά ένα πρώτο βήμα προσέγγισης φαίνεται να γίνεται μέσω του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα μέσα από την κόντρα τους την ερχόμενη Τρίτη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

PAO__1_

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, απόφαση που θα εγκριθεί και τυπικά σε γενική συνέλευση στις αρχές Νοεμβρίου - Στα 2,9 εκατομμύρια «έκλεισε» η τελευταία»