ΑΕΚ-Ποτάισα 27-26: Έχασε τον τίτλο, αλλά το μέλλον της ανήκει

ΑΕΚ-Ποτάισα 27-26: Έχασε τον τίτλο, αλλά το μέλλον της ανήκει

Η ΑΕΚ μπροστά σε περρισότερους από 5.000 φιλάθλους της επικράτησε της Ποτάισα με 27-26 και μπορεί να έχασε το Challenge Cup, ωστόσο έδειξε πως το μέλλον είναι δικό της.

4464587
Έχοντας χάσει στον πρώτο τελικό του Challenge Cup στο Κλουζ με 33-22, το έργο της ΑΕΚ αναφορικά με την κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού στην ιστορία της ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Έγινε ακατόρθωτο όταν στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς του ΟΑΚΑ οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με 18-11. Οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω, πάλεψαν και με το παραπάνω και τελείωσαν την φετινή ονειρική τους πορεία στο Challenge Cup με ψηλά το κεφάλι, επικρατώντας με 27-26.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε σαν να έχει κερδηθεί το τρόπαιο από τους 5.000 φίλους της Ένωσης που με την σειρά τους δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα σε μια μεγάλη γιορτή του χάντμπολ. Μια γιορτή που για πρώτη φορά στην χώρα μας έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ήταν άκρως πετυχημένη και όλοι οι φίλοι του αθλήματος περιμένουν ακόμα περισσότερες στο μέλλον.

Το καθάρισε στο πρώτο η Ποτάισα
Ο αγώνας είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο η ανωτερότητα των Ρουμάνων ήταν εμφανέστατη και έχοντας και τον αέρα του συν 11 του πρώτου ματς, έπαιξαν πιο ελεύθερα και ουσιαστικά τελείωσαν το ματς, καθώς προηγήθηκαν με 6 γκολ. Μια διαφορά που για να σπάσει, να φτάσει δηλαδή η ΑΕΚ από το -6 στο +11 χρειαζόταν κάτι παραπάνω από θαύμα, ειδικά με την εικόνα που είχαν στο τάραφλεξ οι δύο ομάδες.

Το γύρισε και το χάρηκε στην επανάληψη η ΑΕΚ
Στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι οι αλλαγές της Ποτάισα, κάτι η άνοδος σε απόδοση κυρίως αμυντικά της ΑΕΚ, έφεραν την ανατροπή, όσον αφορά το νικητή του ματς, καθώς όπως προαναφέραμε η Ποτάισα Τούρντα δεν θα μπορούσε να χάσει το τρόπαιο. Οι παίκτες του Γραμματικού ωστόσο το πάλεψαν και με το παραπάνω, κέρδισαν με 27-26 αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση.

Κλείσιμο
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-5, 6-8, 7-10, 9-14, 11-18 (ημ), 13-19, 16-20, 18-22, 21-23, 24-24, 27-26
ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης, Τσιγκογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 1, Νικολαϊδης 3, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 2, Δομπρής 2, Βαμβακάς, Αργυρού 7, Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 4
ΠΟΤΑΪΣΑ ΤΟΥΡΝΤΑ (Νικολάε Οράτιου Γκαλ): Τσίντεκ 4, Ροτάρου 2, Ταλμάιερ 2, Ζακατσιούριν, Βάρο, Ασόλντανεϊ 5, Ιάνκου 1, Ιρίμους, Αντομινκάι 3, Λάζαρ, Στεφ, Σάβιτς, Ζόκε 3, Γκίτα 3, Ιγκνάτ, Σταμάτε 3.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης