Μουντιάλ 2018: Κανένας Βρετανός διαιτητής στην τελική φάση για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια

Μουντιάλ 2018: Κανένας Βρετανός διαιτητής στην τελική φάση για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια

Η FIFA ανακοίνωσε τους 36 διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και για πρώτη φορά μετά το 1938 δεν υπάρχει στη λίστα κάποιος εκπρόσωπος της Βρετανίας

Wenger
Τη φετινή χρονιά οι φωνές διαμαρτυρίας των προπονητών της Premier League κατά των διαιτητών αυξάνονται και πληθύνονται δραματικά και μ' έναν έμμεσο τρόπο δικαιώθηκαν από την FIFA.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Διαιτησίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε τη λίστα των 36 διαιτητών που θα βρεθούν τον ερχόμενο Ιούνιο στα γήπεδα της Ρωσίας και σ' αυτή δεν υπάρχει το όνομα κανενός Βρετανού ρεφερί. Από το 1950, το πρώτο Μουντιάλ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρχε πάντα ένας διαιτητής από Νησί και η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1938!

Στην αρχική λίστα υπήρχε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος το 2016 είχε διευθύνει τον τελικό του Euro, αλλά ο ιδιόρυθμος ρέφερι το 2017 εγκατέλειψε την Premier League για να αναλάβει αρχιδιαιτητής στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Η Αγγλική Ομοσπονδία είχε καταθέσει αίτημα να πάρει τη θέση του κάποιος άλλος Άγγλος διαιτητής ωστόσο η FIFA δεν το έκανε αποδεκτό κι έτσι οι προπονητές της Premier League μπορούν να κομπάζουν ότι έχουν δίκιο για τα όσα λένε για τους διαιτητές..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης