Κατερίνα Στεφανίδη κατά ΣτΕ: Καταδικάζουν τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης

Κατερίνα Στεφανίδη κατά ΣτΕ: Καταδικάζουν τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, με ανάρτησή της στο Twitter, κατέκρινε την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης»

Την αντίθεσή της στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα προνόμια των διακριθέντων αθλητών εξέφρασε δημόσια η χρυσή Ολυμπιονίκης, Κατερίνα Στεφανίδη.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, με ανάρτησή της στο Twitter, κατέκρινε την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης».

Αναλυτικά όσα έγραψε η Στεφανίδη: «Αντισυνταγματική η ρύθμιση που επιτρέπει σε διακριθέντες αθλητές την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μπράβο στο Συμβούλιο Επικρατειας που όχι απλά διαγράφει το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει για τους νέους αθλητές αλλά καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης».

ΣΧΟΛΙΑ (114)

Ισινμπαγιεφ

Κίνητρα πρέπει να υπάρχουν, αλλά με αυστηρά κριτήρια και περιορισμένη πριμοδότηση (πχ στα ΤΕΦΑ και μεπολύ ανεβασμένα κριτήρια και περιορισμένο αριθμό θέσεων σε άλλες σχολές). Οι ομοσπονδίες μόνες τους δημιούργησαν το πρόβλημα, μην κάνοντας τίποτα κατά της καταστρατήγηση των διατάξεων από εκατοντάδες επιτήδειους (πχ το δήθεν πρωτάθλημα χόκεϋ επί χόρτου μεταξύ δήθεν ομάδων χωριών του Νομού Αργολίδας).

Κωστής από Μηχανιώνα

Το να πάρει μπόνους 10% σε μία σχολή ΑΕΙ και 30 % στα ΤΕΦΑΑ ένας πρωταθλητής Ελλάδος σε ομαδικό άθλημα, δεν είναι τίποτα. Αν σκεφτείς οτι κάνει 2 και 3 ώρες προπόνηση κάθε μέρα. Αυτές τις ώρες, εάν θα τις διέθετε για επιπλέον διάβασμα, θα έγραφε παραπάνω από το 10% που πρόκειται να του δώσει σαν μπόνους το κράτος. Και μιλάμε για τον πρωταθλητή ελλάδος σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ, κολήμβηση, στίβο κλπ. Οι αθλητές που μοριοδοτούνται δεν παίρνουν τη θέση άλλων υποψηφίων, αλλά εισάγονται καθ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων και εφόσον με την πριμοδότηση στη βαθμολογία ξεπερνούν το 90% της βάσης του τμήματος. Και άριστος (σχεδόν) μαθητής και πρωταθλητής. Χαντακώνεις μια γενιά και την απομακρύνεις από τον αθλητισμό. Χρόνια τώρα αυτά τα μπόνους κρατάνε τον αθλητισμό στην χώρα μας. Δεν τον κρατάνε οι υποδομές. Αυτό το ΣτΕ τελικά κάνει οτι τους βολεύει. Αντισυνταγματικό λέει έβγαλαν τον νόμο τότε που ήταν να πληρώσουν τα κανάλια 250 εκ. Αντισυνταγματικό έκριναν το πόθεν έσχες των δικαστών. Αντισυνταγματικές έκριναν πρόσφατα τις περικοπές που ψήφισε η βουλή για τους ίδιους. Για το μνημόνιο όμως μούγκα. Το έκριναν συνταγματικό...

@Κωστής από Μηχανιώνα 04:07

Είσαι βαθιά νυχτωμένος αν νομίζεις πως διαβάζοντας παραπάνω εξασφαλίζεις οπωσδήποτε αυτό το 10% που σου λείπει. Δεν έχεις ιδέα τι είναι οι πανελλήνιες (το μόνο αδιάβλητο μέχρι στιγμής σύστημα αξιολόγησης όπου δεν μετράνε μόρια πολυτεκνίας κλπ σαχλαμάρες αλλά μόνο η ικανότητα). Παιδιά κόβονται για 0.1% δηλ για λίγα μόρια. Όχι 2-3 ώρες παραπάνω την ημέρα αλλά και 3 χρόνια συνεχές διάβασμα δεν σου εξασφαλίζει το 10% που χαρίζουν στους αθλητές. Γιατί απλά χρειάζεται μυαλό ΚΑΙ διάβασμα, ότι από τα δύο λείπει σε βγάζει εκτός. ΥΓ1: Κάποτε θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει κάθε είδους πριμοδότηση στο ΑΣΕΠ και στα πάντα και να εφαρμοστεί η αξιοκρατία. ΥΓ2: Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ τους και εγώ, που καρφάκι δεν μας καίγεται αν κάποιος ντοπαρισμένος Έλληνας (συνήθως Γεωργιανός ή "Βορειοηπειρώτης") φέρει ένα μετάλλιο. Γεμίζω όμως περηφάνεια όταν μαθαίνω ότι ένα Ελληνόπουλο (Δασκαλάκης) έλυσε τον γρίφο του Νας.

Κωστής από Μηχανιώνα

Καλό είναι πριν μιλάς για βαθιά νυχτωμένους να ανοίγεις τα μάτια, να βλέπεις καλά τι διαβάζεις και να απαντάς σε αυτά που διαβάζεις. Γράφω για ΟΜΑΔΙΚΑ αθλήματα στα οποία για να φτάσεις να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να κάνεις κατάθεση ψυχής. Μάθε ακόμα ότι ο πρωταθλητισμός έχει τις βάσεις του στον αθλητισμό. Αν δεν έχουν κίνητρο 1000 παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό δεν θα βγούν 2-3 πρωταθλητές. Είναι το κίνητρο για να υπάρχει μαζικός αθλητισμός. Εκτός κι αν θέλεις να τον καταργήσουμε κι αυτόν μέσα στο πνεύμα της κρίσης...

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΩΡΕ!

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΩΡΕ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΕΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΩΒΡΑΚΟΦΟΡΟΙ ΑΘΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΑΝ ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΤΟΥΣ!

Αριστος σε σχολείο και ποδοσφαιρική αλάνα

Ημασταν μαθητές της ΣΤ τάξης σε Γυμνάσιο Αρρένων στον Πειραιά, τμήμα Πρακτικό! Συνήθης βαθμολογία, αρκετών από εμάς, ήταν ένα "καρφωμένο" 20άρι, πρωτίστως σε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ. Ταυτοχρόνως ήμασταν και ζωηρά παιδιά, μάλιστα πολλοί παίζαμε και καλό ποδόσφαιρο. Δηλαδή δεν ήμασταν "φυτά". Παρ όλα αυτά, το "μάθημα" της γυμναστικής, ήταν για μας μία δοκιμασία, σώματος και ψυχής..... αφού μας περιλάβαινε ένας ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ πρώην ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ του ΟΣΦΠ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην ΕΑΣΑ ΛΟΓΩ ΜΟΡΙΩΝ! Προσπαθούσε να μας αποδείξει ότι "η Γυμναστική είναι ισότιμη επιστήμη" (αυτολεξεί), γιαυτό και επέλεγε να μας υποβάλλει σε ότι πιο προχωρημένο, σε ασκήσεις που με δυσκολία θα μπορούσαν να εκτελέσουν ακόμη και οι ειδημονέστεροι των πρωταθλητών. Δηλαδή, μόνο που δεν μας έβαλε στο βαρέλι να κάνουμε με μοτοσυκλέτα το γύρο του θανάτου! Και φυσικά, όλους όσοι η φύση δεν τους είχε προικίσει με τα ανάλογα σωματικά προσόντα, τους αντάμειβε πλουσιοπαρόχως με χαμηλό βαθμό, ένα ανάρμοστο 14 της ελεημοσύνης! "Είναι καλό και το δεκατέσσερΟ", όπως σαδιστικά αρεσκόταν να λέει!! Αυτά περί χαριστικών μορίων, για είσοδο στα πανεπιστήμια. Κατά τα λοιπά, το ΣτΕ απεφάνθη τα αυτονόητα.

μαλιστα

να πας σε γιατρο να ξεπεράσεις τα παιδικα σου τραυματα. εχουν περασει παρα πολλα χρονια, απο την ορολογία σου, και ακομα δεν τα εχεις ξεπεράσει και δε μπορεις να δεις τιποτα αλλο περα απο αυτα.

πειραιώτης 1

Κατερίνα ΕΠΟΧΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ είναι οι ΝΤΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και όχι του.. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!!! Δηλαδή οι ΑΝΑΒΟΛΙΚΕΣ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ που με επίσημες μαρτυρίες ξεπερνούν το 70με 80 % των συμμεχόντων σε Ολυμπιακούς , Πανευροπαικούς, Παγκόσμιους αγώνες ακόμα και σε ..Πανελλήνια πρωταθλήματα εν γνώση Γονέων !! Ειναι δηλαδή οι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ που γίνονται πειραματόζωα οι αθλητές για να παίρνουν ψεύτικα μετάλια, αργομισθίες στο δημόσιο ,πολύ χρήμα απο φορολογούμενους , και μόρια για να ..γίνονται Γιατροί. Πολύ σωστή λοιπόν η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και ίσως η πιό ηγιής !! Ο ΑΠΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι πλέον αυτός που διαμορφώνει καλύτερους ανθρώπους προτίστως, και καλύτερους αθλητές που στην ζωή κάνουν τα ακατόρθωτα κατορθωτά με την καθαρά ψυχοσωματική πνευματική τους δύναμη και μόνο. Υπάρχουν αφανείς Έλληνες υπεραθλητές εκτός ολυμπιακών αθλημάτων, που ακόμα και οι Ολυμπιονίκες δεν πιστεύουν ότι τριαθλητές μας ironman ultraman κολυμπάνε -ποδηλατούνε - τρέχουνε συνεχώς για μιά βδομάδα με δικά τους έξοδα σε διεθνή αγώνες του εξωτερικού!!! Είναι αθλητές γιατροί επιστήμονες και μπήκαν στο πανεπιστήμιο χωρίς καμιά βοήθεια. Άλλωστε τα Ολυμπιακά μετάλλια δεν συγκινούν πλέον την παγκόσμια φίλαθλη κοινότητα απο την εμποροπανήγυρη της ΔΟΕ παρά μόνο τα όμορφα σοου τελετουργικά της.

babar

281/0221765

frdrtr

Για γέλια το επίπεδο σκέψης του Έλληνα, καθώς και το επίπεδο των πανεπιστημίων μας. Τσακωνόμαστε για το αν πρέπει να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο ή όχι. Είναι δηλαδή δεδομένο στην χώρα μας, ότι όποιος με κάποιο τρόπο μπαίνει στη σχολή θα το πάρει το... χαρτί (όπως οι περισσότεροι αποκαλούν το πτυχίο τους, εξισωνοντάς το με κάτι σαν το δίπλωμα αυτοκινήτου ας πούμε). Το ότι να μπορούν να εισάγονται στα πανεπιστήμια αλλά η φοίτηση να απαιτεί έστω full-time απασχόληση ώστε να τελειώνουν μόνο αυτοί που πραγματικά ασχολήθηκαν, προσπάθησαν και κόπιασαν δεν περνάει καν από το μυαλό του νεοέλληνα. Πως να περάσει δηλαδή, που το πανεπιστήμιο έχει καταντήσει εξεταστικό κέντρο στο οποίο οι φοιτητές διαγωνίζονται για το πιο αποδοτικό σκονάκι, για το πιο πειστικό καψούριασμα στον καθηγητή για το άγιο 5. Πάντα με τις ευλογίες των φοιτητοπατέρων της δαπ που προμηθεύουν τις σημειωσούλες και τις εργασιούλες, και των εαακ που παλεύουν για τα δικαιώματα του φοιτητή στην ξάπλα και τον φραπέ.

Φυσιογνωμιστής

Εγω παντως στη φωτο που χαμογελαει με το μεταλλιο, βλεπω μια τυπικη Ελληνικη ομορφια που την βλεπουν εξω και δικαιολογημενα κατατασουν τις Ελληνιδες στην τοπ πενταδα των πιο ωραιων αθλητριων στο στιβο και οχι μονο εννοειται... η μεση Ελληνιδα ειναι κλασης πιο ωραια απο τις σλαβες και ολες τις αλλες

ENTAΞΕΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!! ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ?

Judge Dredd

Δεν πειράζει!!!!! Και Αθλητισμό/Πρωταθλητισμό θα κάνουμε & σε καλύτερα Πανεπιστήμια θα σπουδάσουμε. (Εκτός Ελλάδας φυσικά). Να δω που θα πηγαίνουν τα παιδάκια σας να αθλούνται σε λίγα χρόνια όταν θα έχει ρημάξει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1790985_1

Η Εθνική U19 επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 χάρη στα γκολ των Λιάβα και Διαμάντη και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της Elite Round, όντας πια το φαβορί για πρόκριση στο EURO 2019 που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Αρμενία - Απέκρουσε πέναλτι ο Νικοπολίδης