Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαρτσελόνα εναντίον Παρί και Σωκράτης εναντίον Μήτρογλου

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαρτσελόνα εναντίον Παρί και Σωκράτης εναντίον Μήτρογλου

Οι μπλαουγκράνα θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το 4-0 του Παρισιού, ενώ ο Παπασταθόπουλος θέλει να αποδειχθεί... κακός οικοδεσπότης στους Μήτρογλου-Σάμαρη

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαρτσελόνα εναντίον Παρί και Σωκράτης εναντίον Μήτρογλου
Ακόμη δύο ομάδες που θα βρεθούν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνουν γνωστές απόψε, με τη μία εξ αυτών να θεωρείται ακλόνητο φαβορί. Ο λόγος για την Παρί Σεν Ζερμέν που πέτυχε μια εκπληκτική νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο Παρίσι με 4-0, σκορ που καλείται να κρατήσει μέσα στο Καμπ Νου. Αυτό το 4-0 του πρώτου αγώνα φαντάζει μη αναστρέψιμο, όμως η Μπαρτσελόνα θέλει να γράψει ιστορία για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη κάνοντας μια αδύνατη -φαινομενικά- ανατροπή. 

Ο Λουίς Ενρίκε, που μεσοβδόμαδα ανακοίνωσε πως αποχωρεί στο τέλος της σεζόν, έδειξε να πιστεύει στην ομάδα του: «Πρέπει να δημιουργήσουμε καταστάσεις που θα μας δώσουν πλεονέκτημα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Πρέπει να βάλουμε πολλά γκολ. Χρειάζεται να τα πάμε εξαιρετικά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Αλλά σίγουρα είναι δύσκολο όταν παίζουμε με τόσο ποιοτικό αντίπαλο», τόνισε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα. Δεν υπάρχουν νέες απώλειες για τον Καταλανό τεχνικό, που έχει διαθέσιμους όλους τους παίχτες του, πλην δύο: Εκτός εδώ και καιρό και θα παραμείνει εκεί, ο Αλέις Βιδάλ, ενώ τραυματίας είναι και ο Ματιέ που δεν είναι στην αποστολή. Μασεράνο και Ινιέστα πήραν ανάσες στο παιχνίδι με τη Θέλτα, και απόψε λογικά θα είναι στο αρχικό σχήμα. 

Από την άλλη πλευρά, ο Ουνάι Έμερι προσπαθεί εδώ και ημέρες να κάνει τους παίκτες του να συγκεντρωθούν και να μην θεωρήσουν τίποτα δεδομένο: «Θέλουμε να βγάλουμε προσωπικότητα στο γήπεδο απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα και να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στο πρώτο ματς χωρίς όμως να έχουμε στο μυαλό μας το σκορ», τόνισε ο τεχνικός της Παρί. Μότα και Ντι Μαρία αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών το τελευταίο διάστημα και δεν αγωνίστηκαν στα δύο πιο πρόσφατα ματς της Παρί. Δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση πάντως και ταξίδεψαν με την υπόλοιπη αποστολή στη Βαρκελώνη και θα είναι στη διάθεση του Έμερι. Δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ισπανό τεχνικό, που έχει πλήρες ρόστερ να διαχειριστεί.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν - Ρομπέρτο, Πικέ, Μασεράνο, Ουμτιτί (Άλμπα) - Ράκιτιτς, Μπούσκετς, Ινιέστα - Μέσι, Σουάρεζ, Νεϊμάρ
Κλείσιμο

Παρί (4-3-3): Τραπ - Μεουνίρ, Σίλβα, Μαρκίνιος, Κουρζάβα - Βεράτι, Ραμπιό, Ματουιντί - Λούκας, Καβάνι, Ντι Μαρία (Ντράξλερ)


«Ελληνική» μάχη στη Βεστφαλία

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου καλείται να ανατρέψει την ήττα με 1-0 από τη Μπενφίκα στην Πορτογαλία με το γκολ του Κώστα Μήτρογλου.

Στον πρώτο αγώνα το αποτέλεσμα ήταν άκρως πλασματικό, καθώς η Ντόρτμουντ κυριάρχησε πλήρως, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες της, μερικές εξ' αυτών ήταν σπουδαίες με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ. Στη Γερμανία βέβαια συνηθίζει να επιβάλλει το δικό της νόμο, από την αρχή της περσινής σεζόν έχει ρεκόρ 8-2-1 ενώ κέρδισε και τα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς με ομάδες της Πορτογαλίας τα τελευταία χρόνια. Ανεξαρτήτως διοργάνωσης είναι αήττητη στην έδρα της για 26 αγώνες, με την τελευταία ομάδα που κέρδισε εκεί να είναι ο ΠΑΟΚ το Δεκέμβρη του 2015.

Στους ήδη τραυματίες Γκέτσε, Ρόντε, Μπέντερ προστέθηκε η απουσία του κομβικού Μάρκο Ρόις που χτύπησε με την Μπάγερ Λεβερκούζεν και θα λείψει για ένα μήνα, ενώ αμφίβολος είναι ο Νούρι Σαχίν.

Η Μπενφίκα θα προσπαθήσει να κρατήσει αυτό το 1-0 με νύχια και δόντια, όμως σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να βασιστεί στους Λισάντρο Λόπες, Γκριμάλντο, Φέισα και Φελίπε Αουγκούστο που είναι τραυματίες.

Πιθανές ενδεκάδες

Ντόρτμουντ (3-5-2): Μπούρκι - Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπαρτρά - Ντουρμ, Ντεμπελέ, Βαιγκλ, Γκερέιρο, Σμέλτσερ - Ομπαμεγιάνγκ, Σίρλε

Μπενφίκα (4-3-3): Έντερσον - Νέλσον Σεμέδο, Λουιζάο, Λίντελοφ, Ελισέου - Σάμαρης, Πίτσι, Σάλβιο, Ζίφκοβιτς - Γιόνας, Μήτρογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης