Βίντεο: Ράγισαν καρδιές σε Βραζιλία και Κολομβία για το «αντίο» στην Τσαπεκοένσε

Βίντεο: Ράγισαν καρδιές σε Βραζιλία και Κολομβία για το «αντίο» στην Τσαπεκοένσε

Την ώρα που η ομάδα, η οποία ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα την Τρίτη, θα έπρεπε να αγωνίζεται για τον τελικό του Copa Sudamericana

Βίντεο: Ράγισαν καρδιές σε Βραζιλία και Κολομβία για το «αντίο» στην Τσαπεκοένσε
Ράγισαν καρδιές το βράδυ της Τετάρτης σε Βραζιλία και Κολομβία, στις δύο ξεχωριστές τελετές μνήμης για τους ποδοσφαιριστές της Τσαπεοκένσε που έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή αεροσκάφους την Τρίτη.

Η πρώτη τελετή έγινε στο γήπεδο της Ατλέτικο Νασιονάλ, της ομάδας που θα αντιμετώπιζε την Τσαπεκοένσε στον πρώτο από τους δύο τελικούς του Copa Sudamericana. 

Ντυμένοι στα λευκά οι οπαδοί της Ατλέτικο Νασιονάλ φώναζαν συνθήματα για την Τσαπεκοένσε ενώ μια στρατιωτική μπάντα απέδιδε τιμές στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας. Την ώρα, δε, που τα φώτα έσβηναν στο γήπεδο οι παίχτες της Ατλέτικο και οι 40.000 θεατές έβαλαν τα κλάματα καθώς όλοι άναψαν τα κινητά τους δημιουργώντας ανατριχιαστική ατμόσφαιρα.

Κλείσιμο


Παράλληλα πάνω από το γήπεδο πέταξαν ελικόπτερα Black Hawk ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και αρκετοί από τους διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση ανάσυρσης των σορών των θυμάτων.

Δακρυσμένος πήρε το λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Jose Serra ο οποίος ευχαρίστησε τους Κολομβιανούς για τη στήριξή τους.

Την ίδια ώρα, όταν, δηλαδή, θα έπρεπε κανονικά να είχε ξεκινήσει το παιχνίδι χιλιάδες οπαδοί της Τσαπεκοένσε συγκεντρώθηκαν στο στάδιο ντυμένοι στα χρώματα της ομάδας.






«Το Τσαπέκο δεν είναι μια μεγάλη πόλη. Συναντιόμασταν με τους παίχτες στο δρόμο. Είναι δύσκολο να συνεχίσουμε» δήλωσε ένας οπαδός.

«Αυτό ξεπερνά το ποδόσφαιρο. Είναι κάτι ανθρώπινο» συμπλήρωσε δακρυσμένος ένας δεύτερος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης