Σαρωτικός Ολυμπιακός... καλωσόρισε (4-0) την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη»

Σαρωτικός Ολυμπιακός... καλωσόρισε (4-0) την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη»

Μποτία, Ιντέγε, Φορτούνης (2) τα τέσσερα γκολ για τους Πειραιώτες - Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Τσόρι Ντομίνγκεζ - Λίγες οι ευκαιρίες για την ΑΕΚ - Το καλύτερο ξεκίνημα για τους Πειραιώτες την τελευταία 20ετια - Μαρινάκης: Τα καλύτερα έρχονται...


Σαρωτικός Ολυμπιακός... καλωσόρισε (4-0) την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη»
Στα ερυθρόλευκα με θρίαμβο στο δεύτερο ημίχρονο βάφτηκε το ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό να κάνει το 7Χ7 και να πετυχαίνει το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα τα τελευταία 20 χρόνια.

Με σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο, όποτε χτύπησαν στις αντεπιθέσεις, οι παίκτες του Σίλβα επικράτησαν με 4-0 της ΑΕΚ και διατήρησαν το αήττητο και φυσικά την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Superleague.

Το σκορ για τους ερυθρολεύκους άνοιξε ο Μποτία με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσόρι στο 28ο λεπτό.

Κλείσιμο


Είχε προηγηθεί μεγάλη φάση με τον Ιντέγε το σουτ του οποίου από πλάγια θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής έβγαλε με τα πόδια ο Μπαρόχα.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε ένα σουτ του Αραβίδη στο 12΄ και ένα του Πλατέλλα στο 26΄ που όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο ενώ στο 40ο λεπτό ο διαιτητής ακύρωσε σωστά γκολ του Ιντέγε για οφσάιντ.

Πιο έντονος ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερους χώρους για αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 66΄ ο Ντομίνγκεζ είχε δοκάρι μετά από σέντρα του Σαλίνο.

Τρία λεπτά, όμως,  αργότερα ο Ιντέγε μετά από ωραίο γύρισμα μέσα στην περιοχή γράφει το 2-0 για τον Ολυμπιακό ενώ διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των ερυθρολεύκων έδωσε ο Φορτούνης με το 3-0 στο 78΄ δύο λεπτά μετά την εισοδό του στον αγωνιστικό χώρο ση θέση του Τσόρι.





Τον θρίαμβο σφράγισε ο Κώστας Φορτούνης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Ερνάνι από μαρκάρισμα του Γκάλο στις καθυστερήσεις του αγώνα.



Καθοριστικό σημείο του αγώνα η αποχώρηση του Σιμόες από τον αγωνιστικό χώρο, για να περάσει στον αγώνα ο Μπουονανότε. Η επιλογή αυτή έκοψε στα δύο την ΑΕΚ και την έκανε ιδιαίτερη ευάλωτη στις αντεπιθέσεις των ερυθρολεύκων. 



Οι δηλώσεις Μαρινάκη

«Οι μεγάλες νίκες καταγράφονται απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα, αλλά δεν είναι μεγάλη ομάδα. Μεγάλη ήταν επί Μπάρλου, ακόμα και επί Ντέμη. Τότε είχαν ξοδευτεί χρήματα, η σημερινή ΑΕΚ είναι μια απάτη, δεν είναι μεγάλη ομάδα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μακάρι η διοίκησή της να είχε ρίξει χρήματα και να την είχε κάνει μεγάλη. Πώς να το κάνεις αυτό όμως όταν έχεις αφήσει την ομάδα να πέσει στην Γ' Εθνική, να έχεις φεσώσει όλο τον κόσμο και να το παίζεις τσάμπα μάγκας και ευεργέτης; Αυτές είναι οι αλήθειες και πρέπει να καταγράφονται. 

«Ο Ολυμπιακός βαδίζει με σταθερά βήματα και πίστη για επιτυχίες. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και με πίστη στο έργο μας. Τα καλύτερα έρχονται. Είναι ακόμα νωρίς, είμαστε ακόμα στην αρχή. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ καλά, εμπιστευόμαστε τους παίκτες μας και πιστεύουμε πως μπορούν να εξελιχθούν και να παίξουν ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Να συγκεντρωθούμε στο ματς της Τρίτης και να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το έχουμε ξανακάνει, δεν τον φοβάμαι τον Ολυμπιακό στα δύσκολα. Θα προσπαθήσουμε με πολλή δουλειά και όραμα για το καλύτερο. 

Ζήτω ο Ολυμπιακός». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης