Το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας

Το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την μισάωρη διακοπή λόγω εισβολής οπαδών του ΠΑΟ στον αγωνιστικό χώρο και ρίψης αντικειμένων - Απίστευτες ύβρεις και χαρακτηρισμοί από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, όπως καταγγέλλει ο Ολυμπιακός

Το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας
Άλλη μια μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός το βράδυ του Σαββάτου, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό σε έναν αγώνα που δυστυχώς αμαυρώθηκε από την ένταση που δημιουργήθηκε λίγο πριν τη λήξη όταν στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλαν οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Με την εκτός έδρας νίκη με 77-66 οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο κατέκτησαν την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου αλλά «κλείδωσαν» και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Κλείσιμο
Ωστόσο τον αγώνα σημάδεψε η προσωρινή διακοπή λόγω της εισβολής οπαδών των «πρασίνων» περίπου 1,5 λεπτό πριν τη λήξη. Τη στιγμή της διακοπής ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 77-64, αποτέλεσμα που του έδινε εκτός από τη νίκη και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Πριν την εισβολή είχε προηγηθεί ρίψη αντικειμένων και κροτίδων στον πάγκο των ερυθρολεύκων.



Μετά από περίπου μισή ώρα διαβουλεύσεων ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά αφού η αποστολή του Ολυμπιακού που είχε αποσυρθεί στα αποδυτήρια επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο.

Αμέσως μετά, η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατήγγειλε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο για απίστευτους χαρακτηρισμούς και ύβρεις κατά του Βασίλη Σπανούλη, ενώ μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα και βίντεο, όπου ακούγεται σε έξαλλη κατάσταση να απειλεί τον αρχηγό του Ολυμπιακού.


O αγώνας

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο τζάμπολ της εξ αναβολής αναμέτρησης της 24ης αγωνιστικής της Α1 με προβάδισμα 6 πόντων απ' τον πρώτο γύρο (81-75) στο ΣΕΦ, λίγο νωρίτερα είχε μάθει πως δε θα έβρισκε μπροστά του τον Τζέιμς Γκιστ (χρήση ινδικής κάνναβης), εν τέλει δε βρήκε μπροστά του ούτε τον σοβαρό Παναθηναϊκό και παρότι παράδοξο για ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη και να διατηρήσει τα κεκτημένα: Την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπο αντίδρασης πλην του φιλότιμου Εστεμπάν Μπατίστα, η εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού του έκανε ακόμη δυσκολότερη τη ζωή κι έμεινε 2 νίκες πίσω (23-1 έναντι 21-3), όσες κι οι εναπομείνασες αγωνιστικές.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός άρχισε με 2/3 τρίποντα και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να σκοράρει 8 πόντους νωρίς-νωρίς για το 9-4 στο 4' και μετά... όλα έξω. Χωρίς το περιφερειακό σουτ οι λύσεις κι αντοχές του εξαντλήθηκαν γρήγορα, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να πάρει όλα όσα ήθελε σ' άμυνα κι επίθεση κι έφυγε νικητής.

MVPs: Ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται σ' εξαιρετική κατάσταση κι άνοδός του στην τρίτη περίοδο επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ και να μην αισθανεί έντονη πίεση μέχρι τέλους. Μέσα σ' όλα είχε και το μεγάλο τρίποντο για το 57-69 στο 35', όπως ο εξαιρετικός και στ' αμυντικά καθήκοντά του Τρεμέλ Ντάρντεν για το 60-72 στο 37'. Δικό του και το καλάθι για το 64-74 στο 39'.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης