ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-3: Ξέφυγαν από την κρητική «ενέδρα» και περιμένουν τον Ολυμπιακό οι «πράσινοι»

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-3: Ξέφυγαν από την κρητική «ενέδρα» και περιμένουν τον Ολυμπιακό οι «πράσινοι»

Με δύο γκολ του Καρέλη κι ένα του Πράνιτς (με... συνδρομή Μακρή), ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο Ηράκλειο 2-3 τον ΟΦΗ, ο οποίος στο ημίχρονο προηγείτο με 2-1 (με αμφισβητούμενο πέναλτι το 2ο)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-3: Ξέφυγαν από την κρητική «ενέδρα» και περιμένουν τον Ολυμπιακό οι «πράσινοι»
Έτσι έπαιξαν

Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έχει και πολλές επιλογές στα χέρια του, από την στιγμή που δεν έχουν εκδοθεί δελτία στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, και έτσι η ενδεκάδα του έμπειρου τεχνικού δεν είχε κάποια έκπληξη.

Κλείσιμο
Ο Λόρια ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Μονιάκης, δεξί ο Μπολάκης και ο Φαζός με τον Δαμιανάκη στα στόπερ. Μακρής, Κάλαιτζιτς τα αμυντικά χαφ, με τον Μερεμπασβίλι σε ελεύθερο ρόλο. Λαμπρόπουλος και Κουτσιανικούλης στα άκρα με τον Τζορτζ στην κορυφή της επίθεσης.

Από κει και πέρα, ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Χάρη Μαυρία μετά την επιστροφή του νεαρού εξτρέμ στο «τριφύλλι», ξεκίνησε τον Ζέκα στα δεξιά της άμυνας και γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1.
Ο Στιλ υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Ο Σίλντενφελντ με τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο των μετόπισθεν, δεξί μπακ ο Ζέκα και αριστερό ο Χουχούμης. Πράνιτς και Λαγός στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Μαυρίας δεξί εξτρέμ, ο Μπεργκ αριστερό, με τον Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καρέλη(μετά το 20' ο Σουηδός πέρασε μπροστά και στην άκρη ο Έλληνας επιθετικός).

Γύρισε και του το... γύρισε!

Πιο ιδανικό ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο. Ο Καρέλης μετά από ωραίο συνδυασμό του Μπεργκ με τον Πέτριτς από αριστερά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και το «τριφύλλι» είχε μόλις από το 2' ένα προβάδισμα που του έδινε την δυνατότητα να διαχειριστεί όπως εκείνος θέλει το ματς.

Το έκανε αλλά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα του Αναστασίου γύρισε πίσω, άφησε την κατοχή στους Κρητικούς(64%-36% από το 15' μέχρι και το 30'), οι οποίοι πήραν ψυχολογία, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και έφτασαν στην ισοφάριση με την γκολάρα του Μονιάκη(26'), έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Οι «πράσινοι» έμοιαζαν εκτός τόπου και χρόνου, δεν είχαν καθαρό μυαλό και τα νεύρα οδηγούσαν σε εύκολα λάθη. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα το πίστευαν περισσότερο και στο φινάλε του πρώτου μέρους έκαναν την ανατροπή! Φυσικά, για να γίνει αυτό χρειάστηκε ένα πέναλτι που είδε μοναχά ο Δημητρόπουλος σε άγγιγμα του Τριανταφυλλόπουλου πάνω στον Τζορτζ. Ο Μερεμπασβίλι νίκησε τον Στιλ, έγραψε το 2-1 και έβαλε σε ρόλο οδηγού τους Κρητικούς.

Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης