Νίκες -χρυσάφι για Ατρόμητο, Βέροια και Πλατανιά

Νίκες -χρυσάφι για Ατρόμητο, Βέροια και Πλατανιά

Επεισόδια στον αγώνα Πλατανιά- Αρη (2-1), την ώρα που οι Περιστεριώτες "καθάρισαν" την Ξάνθη (2-0) και η Βέροια πήρε νίκη-παραμονή στην κατηγορία μέσα στα Ιωάννινα (1-0)




Νίκες -χρυσάφι για Ατρόμητο, Βέροια και Πλατανιά
Όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστος απ’ το θέμα του Γιώργου Σπανού παρουσιάστηκε ο Ατρόμητος! Οι Περιστεριώτες δεν μάσησαν απ’ το σοκ της προφυλάκισης του προέδρου τους και καθάρισαν άνετα 2-0 την Ξάνθη.

Παραμερίζοντας την αναπόφευκτη αναταραχή, οι Περιστεριώτες παρέμειναν σοβαροί και καθάρισαν για πλάκα (2-0) τη SKODA Ξάνθη.

Τα γκολ των Λαζαρίδη (34’) και Νάστου (90’+1’) υπέγραψαν την άνετη νίκη της ομάδας του Παράσχου, που επέστρεψε στις νίκες και πέρασε -έστω και προσωρινά- στη δεύτερη της βαθμολογίας.

Το ματς

Κλείσιμο
Το σώμα των παικτών του Ατρομήτου βρισκόταν στο Περιστέρι. Το μυαλό τους ωστόσο -αναπόφευκτα- βρισκόταν στο θέμα του Γιώργου Σπανού. Φανερά επηρεασμένοι απ’ την προφυλάκιση του προέδρου και ιδιοκτήτη, οι Περιστεριώτες χρειάστηκαν κάποιο χρόνο για να βρουν το ρυθμό τους. Αν και δε χρειάστηκαν καθόλου χρόνο για ν’ απειλήσουν (με ευκαιρία του Ναπολεόνι μόλις στο 2’).

Μετά λοιπόν από ένα ημίωρο όπου τράκαραν στο αμυντικό τείχος της Ξάνθης και αφότου ο Κυριακίδης βγήκε νικητής και στη δεύτερη μονομαχία με τον Ναπολεόνι (ενστικτώδης απόκρουση σε πλασέ στην κίνηση), οι Περιστεριώτες βρήκαν λύση. Με τον Λαζαρίδη να βρίσκεται στο σωστό τόπο, το σωστό χρόνο (έπειτα από κεφαλιά του Φυτανίδη στο κόρνερ) και να δικαιώνει την υπεροχή τους.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς το γκολ να βγάλει τους φιλοξενούμενους απ’ το καβούκι τους, αυτοί συνέχιζαν να αντιδρούν με ρυθμούς… χελώνας. Αντί λοιπόν να ψάχνουν την ισοφάριση, θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί που δε σχόλασε νωρίτερα ο γάμος. Σε καλές ευκαιρίες του Ατρομήτου (κεφαλιά Καραμάνου, υπέροχο σόλο Γιαννούλη και δυνατό σουτ Ούμπιντες) που είτε σταμάτησαν στον Κυριακίδη, είτε… σφύριξαν δίπλα του.

Το μοιραίο ωστόσο για τους ακρίτες απλά καθυστέρησε. Γιατί παρέμεναν ακίνδυνοι. Δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν απ’ την περιοχή -ούτε μετά την είσοδο των Μαρέν και Σουάρες. Και όταν το έκαναν, έμοιαζε ανά πάσα στιγμή πιθανό να τιμωρηθούν απ’ τον Ατρόμητο. Όπως έγινε τελικά στις καθυστερήσεις, με τον Νάστο να εκμεταλλεύεται τη… μοναξιά του στην περιοχή και να σφραγίζει την επιστροφή του Ατρομήτου στις επιτυχίες.
ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 1-0
Τεράστια νίκη... παραμονής για την Βέροια! Με γκολ στις καθυστερήσεις, η «βασίλισσα του βορρά» επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε... αισιοδοξία για τη συνέχεια της Σούπερ Λίγκας.

Σε ένα ματς που φαινόταν πως δεν θα αλλάξει τίποτα, η «βασίλισσα του βορρά»... χτύπησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την «χρυσή» αλλαγή, τον Μπεν και πήρε το τρίποντο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0)!

Μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι, οι Γιαννιώτες είχαν την υπεροχή σε γενικές γραμμές, ωστόσο έμειναν με άδεια χέρια στο φινάλε και στους 32 βαθμούς.

Απ’ την άλλη, η ομάδα της Ημαθίας ναι μεν παρέμεινε στη δυάδα που πέφτει απευθείας στην Football League –μετά και τη νίκη του Πλατανιά- ωστόσο με 23 πόντους παραμένει στο... κατώφλι των Κρητικών και του Απόλλωνα Σμύρνης.

Το ματς

Δεν περιμέναμε ρυθμό αλά Πρέμιερ Λιγκ, αλλά το θέαμα που παρουσίαζαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά χαμηλότερο των προσδοκιών. Δίχως κάποια μεγάλη φάση στον αγώνα, φτάσαμε στο 17’ για την πρώτη υποψία φάσης, όταν η κεφαλιά του Μπέριου έφυγε λίγο άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ήρθε η «απάντηση» της Βέροιας, με τον Βελλίδη να βάζει... φρένο στο «όνειρο» του Καλτσά να ανοίξει το σκορ! Το τέμπο του αγώνα έπεσε αρκετά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν ανορθόδοξα να αλλάξουν την... μοίρα του αγώνα. Κι αν δεν υπήρχε το εξαιρετικό εν κινήσει βολέ του Τσουκαλά στο 40’, το οποίο πέρασε... ξυστά απ’ το δοκάρι της Βέροιας, δεν θα θυμόμασταν τίποτα περισσότερο απ’ το πρώτο μέρος, που... φυσιολογικά ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να δείχνει περισσότερη σημάδια αποφασιστικότητας για τους τρεις βαθμούς. Σημάδια όμως, γιατί φάσεις δεν υπήρχαν εκ νέου. Κι αν το το σουτ του Τσουκαλά στο 40’ δεν βρήκε στόχο, αυτό στο 63’ ναι μεν κατευθύνθηκε προς την εστία της Βέροιας, όμως εκεί «μίλησε» ο Καντιμοίρης που εκτινάχθηκε και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Και οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα προκειμένου να βρουν κάποια επιθετική λύση και να πάρουν τη νίκη. Κι εκεί που οι Γιαννιώτες συνέχισαν να δείχνουν πως θέλουν περισσότερο το γκολ, στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήρθαν τα πάνω-κάτω. Γιατί ο Μπαργκάν... έστειλε μήνυμα στο 83’ όταν το σουτ του από πλεονεκτική θέση έφυγε ελάχιστα άουτ. Ενδεχομένως οι γηπεδούχοι δεν το έλαβαν. Και γι’ αυτό ο Μπεν –που είχε μπει στον αγώνα στο 78’- τους τιμώρησε! Με κοντινό σουτ στις καθυστερήσεις «υπέγραψε» το διπλό της ομάδας του, γράφοντας το τελικό 1-0!
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΡΗΣ 2-1

Μόνο με θαύμα μπορεί να μην πέσει πια ο Άρης αφού έχασε 2-1 από τον Πλατανιά. Ροντέο το ματς μετά το αμφισβητούμενο γκολ των Κρητικών που έφερε… άγριο πέσιμο στους διαιτητές και δύο αποβολές.

Μετά από ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι που κρίθηκε από μια απόφαση για την οποία κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά, ο Πλατανιάς νίκησε 2-1 τον Άρη και ουσιαστικά τον "έσπρωξε" στον υποβιβασμό.
Με εννέα παίκτες τελείωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς λόγω άγριας επίθεσης στον βοηθό που υπέδειξε γκολ σε προσπάθεια του Φαΐσκα με τον Διούδη να διώχνει μέσα από τη γραμμή (σύμφωνα με το διαιτητικό τρίο).

Σκέψεις ακόμη και για αποχώρηση είχαν οι άνθρωποι του Άρη.

Πηγή: Sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης