Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού στο πλευρό των ανήλικων προσφύγων της «Αποστολής»

Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού στο πλευρό των ανήλικων προσφύγων της «Αποστολής»

Μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλε η ομάδα παλαιμάχων του Παναθηναϊκού, συμμετέχοντας σε φιλικό αγώνα που  διοργανώθηκε για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες του ξενώνα «Εστία»

Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού στο πλευρό των ανήλικων προσφύγων της «Αποστολής»
Μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλε η ομάδα παλαιμάχων του Παναθηναϊκού, συμμετέχοντας σε φιλικό αγώνα που  διοργανώθηκε για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες του ξενώνα «Εστία» της «Αποστολής».

Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου, στο Μπραχάμι. Αν και τα χρόνια που έλαμψαν τα αστέρια του Παναθηναικού στα ελληνικά γήπεδα έχουν περάσει, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κάτι τέτοιο δεν έγινε αντιληπτό.

Το πάθος και η επιθυμία για διάκριση δεν έλειψαν και από τις δύο πλευρές, αν και οι πιτσιρικάδες του ξενώνα ανηλίκων προσφύγων ταλαιπώρησαν με το τρέξιμο τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού.
Κλείσιμο

Τελικά, η πείρα έλαμψε και πάλι. Η ομάδα του Παναθηναϊκού επικράτησε 4-2 της ομάδας των ανήλικων προσφύγων της «Αποστολής».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο «στρατηγός» των πρασίνων, Μίμης Δομάζος, εξήρε το έργο της Αρχιεπισκοπής και υπογράμμισε ότι οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού βρίσκονται δίπλα σ’ όλους εκείνους που έχουν ανάγκη.



«Για μας» είπε, «ο σκοπός είναι ιερός. Στα μάτια αυτών των παιδιών αντικατροπτίζεται το μέλλον του κόσμου. Όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει φτώχεια, μπορούν να καταλάβουν αυτόν που υποφέρει. Θα είμαστε δίπλα στην Αποστολή και τον Αρχιεπίσκοπο, όταν μας χρειαστεί».

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επισήμανε: «Είναι πολύ όμορφο που βρισκόμαστε εδώ για έναν ιερό σκοπό. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Για μας, τα παιδιά όλου του κόσμου καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μας».

Ο γενικός δευθυντής της «Αποστολής», κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ευχαρίστησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού και τόνισε: «Το παράδειγμά σας, το πάθος σας, η αγωνιστικότητά σας, το ήθος σας είναι παράδειγμα για τα παιδιά μας που δίνουν τη δική τους μάχη για μια καλύτερη ζωή».

Για την ιστορία, με την ομάδα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν: Μίσσας, Φούκος, Αθανασόπουλος, Γονιός, Παντελής, Παπαβασιλείου, Μαραγκός, Δομάζος, Μάρκος, Παπαπαναγής, Φραντζέσκος, Διαμαντόπουλος, Τομάρας, Κρασώνης, Κωνσταντινίδης, Χουάν Ραμόν Ρότσα.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης