Βραδιά Τσάμπιονς Λίγκ με δυνατούς αγώνες

Βραδιά Τσάμπιονς Λίγκ με δυνατούς αγώνες

Μία ακόμη μαγική ποδοσφαιρική βραδιά απόψε με δυνατά παιχνίδια Τσάμπιονς  Λίγκ. 

Βραδιά Τσάμπιονς Λίγκ με δυνατούς αγώνες
Μία ακόμη μαγική ποδοσφαιρική βραδιά απόψε με δυνατά παιχνίδια Τσάμπιονς  Λίγκ. 

Κλείσιμο
1ος Όμιλος

Τη  δυνατότητα να σφραγίσει από τώρα το εισιτήριο για τους «16» έχει η Πόρτο, εφόσον όμως νικήσει τη Ντιναμό  στο Κίεβο διατηρώντας το απόλυτο στον πρώτο όμιλο του Champions League. Θεωρητικά εύκολο έργο έχει η δεύτερη του γκρουπ Παρί, που φιλοξενεί τον… σάκο του μποξ που λέγεται Ντιναμό Ζάγκρεμπ.  
 
Οι Ουκρανοί γνωρίζουν καλά πως αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση είναι αναγκαίο να κερδίσουν. Το Σάββατο νίκησαν την Ταβρίγια με 2-0, αλλά παραμένουν τρίτοι στο πρωτάθλημα και 14 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τη Σαχτάρ. Αμφίβολο είναι αν ο Όλεγκ Μπλαχίν, που πρόσφατα βγήκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με πρόβλημα υπέρτασης, θα βρίσκεται στον πάγκο. Η Πόρτο συνέτριψε την Παρασκευή τη Μαρίτιμο με 5-0 και μοιράζεται την κορυφή με την Μπενφίκα. Ο Βίτορ Περέιρα δεν υπολογίζει τους Μαϊκόν και Φερνάντο, ενώ στην αποστολή-αν και αμφίβολος-συμπεριλήφθηκε ο Λούτσο Γκονζάλες.  
 
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών τη σεζόν 1986/87 με τους «δράκους» να έχουν δύο νίκες με 2-1. Επίσης είχαν αναμετρηθεί και στους ομίλους και τη σεζόν 2008/09, με αποτέλεσμα δύο «διπλά», 1-0 στο Οπόρτο και 2-1 στο Κίεβο. Η Ντιναμό έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες στην έδρα της απέναντι σε Πορτογάλους, ενώ η Πόρτο 3 νίκες και 1 ισοπαλία στην Ουκρανία.  
 
Η Παρί Σεν Ζερμέν καλείται να συνέλθει από την εντός έδρας ήττα από τη Σεντ Ετιέν, που επέτρεψε στη Μαρσέιγ να την πιάσει στην κορυφή της Ligue 1. Αμφίβολος για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι ο Σαντόμ, αλλά επανέρχονται οι Νενέ και Λαβέτσι αυξάνοντας τις επιθετικές επιλογές του Ιταλού τεχνικού. Η Ντιναμό νίκησε με 3-1 την Ίστρα την Παρασκευή κι έχει διαφορά 11 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη της στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι Παριζιάνοι υποδέχονται πρώτη φορά ομάδα από την Κροατία, οι δε φιλοξενούμενοι στη Γαλλία έχουν 1 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.  
 
Βαθμολογία  
 
1. Πόρτο 9 (6-2)  
2. Παρί Σεν Ζερμέν 6 (6-2)  
3. Ντιναμό Κιέβου 3 (5-7)  
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-6)  
 
Επόμενη αγωνιστική (21/11)  
 
Ντιναμό Κιέβου-Πόρτο  
Παρί Σεν Ζερμέν-Ντιναμό Κιέβου

 

2ος Όμιλος

Σάλκε και Άρσεναλ μονομαχούν στο Γκελζενκίρχεν  σε ένα ματς που πιθανότατα θα κρίνει την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός που την ίδια ώρα υποδέχεται τη Μονπελιέ. Οι «βασιλικοί μπλε», που είναι πρωτοπόροι με επτά βαθμούς, εδραιώνονται στην κορυφή με νίκη, ενώ οι «κανονιέρηδες» θέλουν ρεβάνς για την ήττα τους προ δύο εβδομάδων στο Λονδίνο.  
 
Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες. Η μεν Σάλκε με 3-2 από τη Χόφενχαϊμ στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ξανά επτά βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν, η δε Άρσεναλ με 2-1 από τη Μαν. Γιουνάιτεντ, αποτέλεσμα που την κρατά έκτη και στο -9 από την κορυφή. Ο Χουμπ Στέβενς περιμένει να διαπιστώσει την ετοιμότητα των Μέτσελντερ και Χέγκερ που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο πιθανότατα να επιστρέφει στο βασικό σχήμα. Τι να πει όμως και ο Αρσέν Βενγκέρ, που στερείται τη βοήθεια των Ζερβίνιο, Ντιαμπί, Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Ροσίτσκι, Γκιμπς, Σέζνι και Φαμπιάνσκι, ενώ αμφίβολοw είναι o Γουόλκοτ.  
 
Οι δύο ομάδες, με τους ίδιους προπονητές, είχαν συναντηθεί στους ομίλους και την περίοδο 2001/02. Οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει 3-2 στο Λονδίνο, αλλά οι «βασιλικοί μπλε» πήραν ρεβάνς με 3-1 στο Γκελζενκίρχεν. Η Σάλκε ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, ενώ η Άρσεναλ επί γερμανικού εδάφους έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.  
 
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.  
 
Βαθμολογία  
 
1. Σάλκε 7 (6-3)  
2. Άρσεναλ 6 (5-4)  
3. Ολυμπιακός 3 (4-6)  
4. Μονπελιέ 1 (4-6)  
 
Επόμενη αγωνιστική (21/11)  
 
Σάλκε-Ολυμπιακός  
Άρσεναλ-Μονπελιέ

 

3ος Όμιλος

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει από το βράδυ της Τρίτης την πρόκριση στους «16» του Champions League θα έχει η Μάλαγα. Αρκεί να κερδίσει τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και να κάνει το 4/4 στον τρίτο όμιλο αφήνοντας τους «ροσονέρι» μαζί με Άντερλεχτ και Ζενίτ, που αναμετρώνται στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, να «σφάζονται» για τη δεύτερη θέση.  
 
Η Μίλαν συνέτριψε το Σάββατο με 5-1την Κιέβο, αλλά παραμένει μόλις δέκατη στη Serie A. Ο Μάσιμο Αλέγκρι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αλλά πιθανώς να αφήσει στον πάγκο τους προερχόμενους από τραυματισμό Ρομπίνιο και Μπόατενγκ. Η ομάδα του Μιλάνου έχει 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες απέναντι σε ισπανικές ομάδες ως γηπεδούχος. Η Μάλαγα γνώρισε απρόσμενη ήττα στο «Ροσαλέδα» από τη Ράγιο Βαγεκάνο με 2-1 και υποχώρησε στην τέταρτη θέση. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι πονοκεφαλιάζει για τους Τουλαλάν και Μονρεάλ, που δεν είναι 100% έτοιμοι.  
 
Η Άντερλεχτ πιθανώς να παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση υποδεχόμενη τη Ζενίτ στη «ρεβάνς» της ήττας της με 1-0 στο «Πετρόφσκι». Οι πρωταθλητές Βελγίου συνέτριψαν με 4-1 τη Μαλίν και μοιράζονται την κορυφή με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Έχουν να κερδίσουν εννέα χρόνια στην έδρα τους στο Champions League, μετρώντας 8 ήττες και 2 ισοπαλίες από τη νίκη με 1-0 επί της Λιόν το Νοέμβριο του 2003.  
 
Η Ζενίτ μετρά τέσσερις σερί νίκες στη Ρωσία, αν και χρειάστηκε να φτάσει στις καθυστερήσεις για να επικρατήσει την Παρασκευή της Ροστόφ με 2-1, ενώ παραμένει στο -3 από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μεγάλος απών για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι θα είναι ο Χουλκ, που τέθηκε νοκ άουτ με θλάση. Ζενίτ και Άντερλεχτ αναμετρήθηκαν προ διετίας στους ομίλους του Europa League, με την πρώτη να έχει δύο νίκες με ίδιο σκορ, 3-1. Η Άντερλεχτ στην έδρα της κόντρα σε Ρώσους έχει 3 νίκες και 2 ήττες, ενώ η Ζενίτ στο Βέλγιο μετρά 2 νίκες και 1 ισοπαλία.  
 
Βαθμολογία  
 
1. Μάλαγα 7 (9-0)  
2. Μίλαν 4 (3-3)  
3. Ζενίτ 3 (2-3)  
4. Άντερλεχτ 1 (0-4)  
 
Επόμενη αγωνιστική (21/11)  
 
Ζενίτ-Μάλαγα  
Άντερλεχτ-Μίλαν

4ος Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ μάχονται για την  πρωτοκαθεδρία στον τέταρτο όμιλο, ενώ στο Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ  πρωτίστως για την ευρωπαϊκή  τους επιβίωση.  
 
Στο «Μπερναμπέου» οι πρωταθλητές Ισπανίας περιμένουν αυτούς της Γερμανίας με εκδικητικές τάσεις μετά το 2-1 στη Βεστφαλία. Η «βασίλισσα» συνέτριψε με 4-0 τη Σαραγόσα το Σάββατο, αλλά παραμένει στο -8 από την Μπαρτσελόνα στην Primera Division. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν υπολογίζει και πάλι στους τραυματίες Κοεντράο, Μαρσέλο και Κεντίρα. Η Ντόρτμουντ έμεινε στο γήπεδό της στο 0-0 με τη Στουτγκάρδη κι έμεινε 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Ο Σεμπάστιαν Κελ αναμένεται να αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα μετά τον τραυματισμό του στο πρόσωπο στο χθεσινό παιχνίδι.  
 
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 1998, με τη Ρεάλ να παίρνει ισοπαλία 0-0 στη Γερμανία και να νικά με 2-0 στη Μαδρίτη φτάνοντας στον τελικό όπου κατέκτησε το τρόπαιο. Το 2003 βρέθηκαν ξανά στη δεύτερη φάση των ομίλων, με τη «βασίλισσα» να νικά 2-1 εντός και να ισοφαρίζεται σε 1-1 στις καθυστερήσεις στη Γερμανία. Ως γηπεδούχοι απέναντι σε γερμανικές ομάδες οι Μαδριλένοι έχουν 18 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Ντόρτμουντ στην Ισπανία έχει 1 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.  
 
Η Σίτι μάχεται για την ευρωπαϊκή της συνέχεια απέναντι στον Άγιαξ. Αν δεν κερδίσει ξεχνά κάθε πιθανότητα πρόκρισης στους «16», ενώ μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες να τερματίσει έστω και τρίτη μετακομίζοντας στους «32» του Europa League. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι προέρχεται από ισοπαλία (0-0) με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και είναι δύο βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Ο Ιταλός τεχνικός έχει αρκετούς αγωνιστικούς πονοκεφάλους, καθώς εκτός πλάνων είναι οι Σίλβα, Ρίτσαρντς, Μίλνερ, Λέσκοτ, Ρόντγουελ και Μαϊκόν. Ο Άγιαξ έχασε με 2-0 από την Φίτεσε στο Άμστερνταμ το Σάββατο και είναι στο -10 από την Τβέντε στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Φρανκ Ντε Μπουρ δεν υπολογίζει στον Άντερσεν, αλλά επιστρέφει ο Μοϊσάντερ.  
 
Οι «πολίτες» μετρούν δύο νίκες, αμφότερες απέναντι στην Τβέντε, ως γηπεδούχοι απέναντι σε ολλανδικές ομάδες, ενώ ο Άγιαξ στην Αγγλία έχει 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.  
 
Βαθμολογία  
 
1. Ντόρτμουντ 7 (4-2)  
2. Ρεάλ Μαδρίτης 6 (8-5)  
3. Άγιαξ 3 (4-6)  
4. Μαν. Σίτι 1 (4-7)  
 
Επόμενη αγωνιστική (21/11)  
 
Άγιαξ-Ντόρτμουντ  
Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης