Στίβος: Τέσσερα χρόνια αποκλεισμός στον Κατίρ για παραβίαση κανονισμών του WADA
Ο 26χρονος δρομέας κέρδισε πέρυσι το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
Ο Ισπανός δρομέας Μοχάμεντ Κατίρτιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από τη Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) για παραποίηση εγγράφων κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με την αποτυχία εντοπισμού θέσης, για την οποία είχε ήδη τεθεί σε αναστολή για δύο χρόνια νωρίτερα φέτος.
Ο Κατίρ είχε παραδεχτεί αυτές τις τρεις αποτυχίες κατά τη διάρκεια του 2023.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του WADA, όλοι οι αθλητές πρέπει να είναι διαθέσιμοι για τεστ για μία ώρα την ημέρα εκτός αγώνων, ενώ σύμφωνα με τους κανόνες αντιντόπινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εντοπισμού θέσης μέσα σε μια περίοδο 12 μηνών οδηγούν σε παραβίαση του κανόνα.
Ο 26χρονος, ο οποίος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου πέρυσι, θα εκτίσει και τις δύο τιμωρίες ταυτόχρονα, παρατείνοντας την αδυναμία του να αγωνιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2028.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.