Μεντιλίμπαρ για το Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά ήρθαμε για θετικό αποτέλεσμα

Μεντιλίμπαρ για το Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά ήρθαμε για θετικό αποτέλεσμα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε και για τον συμπατριώτη του και προπονητή της Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι

mdei
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον μεγάλο ημιτελικό του Ολυμπιακού στο Conference League. 

Οι Πειραιώτες έφτασαν στο Μπέρμιγχαμ το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης και το βράδυ προπονήθηκαν στο Βίλα Παρκ στο οποίο θα φιλοξενηθεί την Μεγάλη Πέμπτη (22:00) ο αγώνας με την Άστον Βίλα. 

Πριν την προπόνηση μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ενώ τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

6209458
medilimpar_1
Κλείσιμο


Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Βάσκου τεχνικού του Ολυμπιακού:

Είναι το μεγαλύτερο ματς του Ολυμπιακού στην ιστορία του, πως αντιμετωπίζετε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση;
Θα έχουμε τον ίδιο τρόπο προετοιμασίας που έχουμε σε όλους τους αγώνες. Έχει μεγάλη σημασία το ματς αυτό αλλά δε θα αλλάξουμε κάτι σε σχέση με την προετοιμασία μας και είμαστε εδώ για να το κερδίσουμε.

Υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα σε έναν πρώτο ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης; Και αν ναι ποιο είναι αυτό;
Σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσεις το ζευγάρι. Μία νίκη ή μία ισοπαλία όμως θα φανεί αν είναι καλό αναλόγως το πως εξελίσσεται ο αγώνας. Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι να κερδίσουμε.

6209523
6209517
6209496
6209520


Έχετε καταλήξει στο πλάνο της ομάδας για τον αγώνα και επίσης ποιο θεωρείται πιο κομβικό στοιχείο για την αναμέτρηση;
Αν ήξερα ποιο είναι το σημείο που θα κριθεί ο αγώνας, σίγουρα θα είχαμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είμαστε προετοιμασμένοι και έχω αποφασίσει για τα πλάνα μου. Περιμένω και την τελευταία προπόνηση, αλλά σε γενικές γραμμές έχω αποφασίσει τι θα κάνω ακόμη και αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο στην προπόνηση πάλι είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι να αντιμετωπίσουμε και ματς αυτό με ηρεμία, όπως κάνουμε μέχρι τώρα στους αγώνες που έχουμε δώσει. Παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν θα πρέπει να έχουμε το φόβο αυτό, ότι παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα της Αγγλίας. Αν κάνουμε αυτό το λάθος δε θα μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά έχουμε έρθει με σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο για να πετύχουμε πράγματα.

Θα συναντήσετε έναν προπονητή που έχει κατακτήσει πολλές φορές το Europa League, πόσο προετοιμασμένος είστε να συναντήσετε και πάλι τον Ουνάι Έμερι, όπως επίσης αν λέει κάτι για εσάς το γεγονός ότι η Άστον Βίλα φέτος στην Ευρώπη δεν έχει χάσει.
Με κερδίζει 4-1 στα Κύπελλα Ευρώπης ο Έμερι. Έχω κερδίσει έναν τίτλο στην Ευρώπη, αλλά είναι πολύ «φρέσκος», μόλις την προηγούμενη σεζόν. Μου αρέσει αυτό και έχω κολλήσει με αυτό, μου αρέσει και εμένα να παίζω στην Ευρώπη, σε όλους αρέσει, είναι κάτι ιδιαίτερο. Όμως αυτοί που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο είναι οι ποδοσφαιριστές, εμείς εδώ είμαστε για να τους καθοδηγούμε, να τους βοηθάμε και να τους δίνουμε τις καλύτερες οδηγίες, οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές.

Πως θα σταματήσετε τον Ουότκινς ο οποίος έχει σημειώσει 26 γκολ στη φετινή σεζόν;
Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, αλλά υπάρχουν άλλοι δέκα ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο για την Άστον Βίλα. Έχουμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε μία ολόκληρη ομάδα και όχι μόνο έναν παίκτη. Έχουμε αναλύσει τις λεπτομέρειες για όλους τους ποδοσφαιριστές και ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους και θα προσπαθήσουμε να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά και όχι ατομικά.

Έχετε πει ότι δεν αλλάζει η επιθετική φιλοσοφία σας, αλλά τώρα έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυπιακός την καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα στη σεζόν που έχει βρει απέναντί του, τώρα σκέφτεστε να αλλάξετε κάτι;
Έχουμε παίξει και με άλλους καλούς αντιπάλους, η Άστον Βίλα είναι δυνατή ομάδα αλλά έχουμε αντιμετωπίσει και άλλες ομάδες επίσης δυνατές. Αν μία ομάδα επειδή απέναντι σε έναν αντίπαλο από την Πρέμιερ Λιγκ θα πρέπει να αλλάξει το στιλ της και αποκτά διαφορετική προσέγγιση, θα γινόμασταν ρεζίλι εάν κάναμε κάτι τέτοιο και ο αντίπαλος θα ήταν καλύτερος από εμάς. Όχι δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι μας, θα είμαστε ο εαυτό μας και θα είμαστε καλοί όπως πάντα.

Ιστορική στιγμή για τον Ολυμπιακό, αλλά και για εσάς που συμμετέχετε δεύτερη φορά σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, από την εμπειρία σας τι θα πείτε στους παίκτες σας για να τους δώσετε μία ώθηση παραπάνω;
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα απ’ όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, από τη στιγμή που είμαστε εδώ πάει να πει ότι έχουμε κάνει σωστά πράγματα. Ίσως βελτιώσουμε κάποια πράγματα, αλλά δε θα αλλάξουμε τίποτα. Θα κάνουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό να κάνει καλά όσα έχει κάνει μέχρι τώρα και τότε θα έχουμε πιθανότητες για να προκριθούμε στον τελικό. Όμως δε σκεφτόμαστε να αλλάξουμε κάτι, δεν έχει σημασία που βρισκόμαστε και ποιος είναι ο αντίπαλος γιατί δεν έχει νόημα επειδή παίζουμε με άλλον αντίπαλο να αλλάξουμε πράγματα, έχουμε κάνει μέχρι τώρα μία πορεία και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο.

el_arampi


Ελ Αραμπί: «Είμαστε εδώ γιατί το αξίζουμε»

Είναι το μεγαλύτερο ματς του Ολυμπιακού στην ιστορία του, πως αντιμετωπίζετε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση;
Μόλις φτάνει κάποιος σε αυτό το γήπεδο δε χρειάζεται κάτι άλλο για να είναι γεμάτος κίνητρο για να αγωνιστεί σε αυτό το ματς. Μετά την πορεία που έχουμε κάνει μας αξίζει να είμαστε εδώ, είμαστε εδώ γεμάτοι προσδοκίες και με το που φτάσαμε εδώ καταλάβαμε πως ήρθε η στιγμή για αυτόν τον αγώνα.

Η Άστον Βίλα από τα ματς που έχει δώσει έχει δείξει πως δέχεται εύκολα γκολ, είναι ένα θετικό κομμάτι αυτό για τους επιθετικούς;
Φυσικά όπως παίζουμε με όλες τις ομάδες έτσι και με την Άστον Βίλα έχουμε δει βίντεο από τον αντίπαλο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την οποιαδήποτε λεπτομέρεια, είναι σημαντικό για εμάς να σκοράρουμε και ας μη μετρούν τα εκτός έδρας γκολ όπως παλαιά. Είναι όμως σημαντικό να φτάσουμε στο γκολ.

Πως θα σταματήσετε τον Ουότκινς ο οποίος έχει σημειώσει 26 γκολ στη φετινή σεζόν;
Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, είναι ένας αγώνας Ευρώπης. Έχουμε έρθει με μεγάλο κίνητρο και επιθυμία να κερδίσουμε και ελπίζουμε να σκοράρουμε πρώτοι.

Ένα από τα ιστορικά γκολ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι δικό σου, αυτό με την Άρσεναλ επίσης εδώ στην Αγγλία, σημαίνει κάτι για εσένα η Αγγλία;
Αυτά είναι ωραία να τα θυμάσαι και δεν είναι εύκολο να τα αφήσεις πίσω σου. Ήταν μία ωραία στιγμή και αν η ομάδα μου με χρειάζεται και πρέπει να βάλω το γκολ της πρόκρισης θα ήθελα να το κάνω. Το σημαντικό είναι ότι όλοι είμαστε γεμάτοι προσδοκίες και να βοηθήσουμε την ομάδα μας για να πετύχει το στόχο της.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Μεξικό: Δεκάδες καλεσμένοι γάμου στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης - Δείτε βίντεο

Ιωάννινα: Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο κέντρο της πόλης - Νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης