Κύπελλο ποδοσφαίρου, Άρης-Παναιτωλικός 0-0: Αγχώθηκε αλλά πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό - Δείτε βίντεο

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Άρης-Παναιτωλικός 0-0: Αγχώθηκε αλλά πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό - Δείτε βίντεο

Η λευκή ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν αρκετή για τον Άρη, που είχε νικήσει με 1-0 στο Αγρίνιο, για να προκριθεί μετά από 14 χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει όπως και το 2010 τον Παναθηναϊκό

Aris
Ο Άρης εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου ποδοσφαίρου καθώς η νίκη με 0-1 στον πρώτο αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο αποδείχθηκε χρυσάφι αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) απόψε στο «Κλ. Βικελίδης».

Μετά το 2010 και την τελευταία παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου, ο Άρης θα αναζητήσει ξανά ένα τρόπαιο έπειτα από 54 χρόνια καθώς εξασφάλισε θέση στον τελικό της 18ης Μαίου πατώντας πάνω στη νίκη του επί του Παναιτωλικού στον πρώτο αγώνα. Αυτό το 0-1 αποδείχθηκε χρυσάφι για τους «κίτρινους». Στον δεύτερο αγώνα η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού και μετά από ένα σημείο είχε να διαχειριστεί και την ασφυκτική πίεση. Ο δε Παναιτωλικός έπαιξε τα ρέστα του στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czmwmapastdd)


Κλείσιμο
Έτσι έπαιξαν…
Στον Άρη υπήρχαν αμφιβολίες μόνο για την αριστερή πλευρά όπου ο Άκης Μάντζιος προχώρησε στην επιλογή του πιο δημιουργικού Φεράρι στον ρόλο του αριστερού full back και του Άλβαρο Ζαμόρα. Στο 4-3-3 των «κίτρινων» οι Οντουμπάτζο, Σουλεϊμάνοφ ήταν στη δεξιά πλευρά με τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς δίδυμο των στόπερ και την τριάδα των Βέλεθ-Νταρίντα, Μανού Γκαρθία στον άξονα ενώ ο Λορέν Μορόν ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Παναιτωλικό, ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2 όπου οι Ταμπίτζε, Μπρούνο Ντουάρτε και Μλάντεν ήταν οι τρεις στόπερ, Μαυρίας (δεξιά) και Τορεχόν (αριστερά) ήταν στις πτέρυγες ενώ η τριάδα στον άξονα θα είναι δεξί μπακ χαφ και ο Τορεχόν αριστερό, ενώ στην τριάδα στον άξονα ήταν οι Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες και Φρεντερίκο Ντουάρτε με επιθετικό δίδυμο τους Καρέλη και Σενγκέλια.

Ο δυσλειτουργικός άξονας και η μαζική άμυνα του Παναιτωλικού
Λίγο πολύ, η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αναμενόμενη υπό την έννοια ότι ήταν δεδομένο ότι ο Άρης θα μετρούσε υψηλότατο ποσοστό κατοχής μπάλας και ο δε Παναιτωλικός θα έκανε μαζική άμυνα στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις. Κι αυτό έκανε καθώς μέσα από την άμυνά του «απενεργοποίησε» τους δύο βασικούς δημιουργούς του Άρη (Μανού Γκαρθία, Νταρίντα) ενώ ο Μλάντεν έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω στον Λορέν Μορόν ο οποίος φάνηκε ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο. Κι έτσι το καλό παιχνίδι του Φραν Βέλεθ ο οποίος κέρδισε όλες τις δεύτερες μπάλες ή ακόμη των Φαμπιάνο-Μπράμπετς οι οποίοι τελείωσαν εν τη γενέσει τους κάθε απόπειρα αντεπίθεσης του Παναιτωλικού, δεν είχαν ουσιαστικό αντίκρισμα.

Ο Άρης είχε ένταση στο πρώτο 15λεπτο, προσπάθησε να βάλει πίεση στον αντίπαλό του αλλά του έλειψε η διάρκεια. Βρήκε τελικές προσπάθειες μόνο από τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ σαν αυτή του 17ου λεπτού και κυρίως την αντίστοιχη του 44ου όπου ο Τσάβες απομάκρυνε σε κόρνερ. Δεν είχε αξιοποίηση των στατικών φάσεων ενώ ήταν λίγες οι φορές που παίκτες του άξονα έκαναν τελική μέσα από την περιοχή. Ο Μανού Γκαρθία… έπιασε αέρα στο 39’ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζαμόρα προσπάθησε να αξιοποιήσει μια παράλληλη πάσα του Οντουμπάτζο αλλά μετά από κόντρα η φάση κατέληξε σε κόρνερ.


Επιθετικά, ο Παναιτωλικός του πρώτου ημιχρόνου ήταν… μηδέν από μηδέν, μηδέν. Μια καλή ενέργεια του Μαυρία στο 20’ η οποία κατέληξε σε μια κεφαλιά του Καρέλη η οποία έγινε για να γίνει. Οι υπόλοιπες προσπάθειές του σταμάτησαν στις παρεμβάσεις των Φαμπιάνο, Μπράμπετς κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε δίχως σκορ (0-0).

Οι πρώτες αλλαγές αφορούσαν την επίθεση
Οι χαμηλοί βαθμοί στο πρώτο ημίχρονο σε συνδυασμό με την αντίστοιχη εικόνα στα πρώτα 10-15 λεπτά του δεύτερου οδήγησαν στις πρώτες παρεμβάσεις των προπονητών. Ο Άκης Μάντζιος αντικατέστησε τον Μανού Γκαρθία με τον Φετφατζίδη και ο Γιάννης Πετράκης τους Καρέλη-Φρεντερίκο Ντουάρτε με τους Χουάνπι, Πέδρο. Καθώς ο Παναιτωλικός δεν είχε την ίδια λογική με αυτή του πρώτου ημιχρόνου καθώς έψαξε το γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, αυτομάτως και ο Άρης βρήκε περισσότερους χώρους.


Φτάνοντας στο 70ο λεπτό οι δύο ομάδες δεν είχαν καμία ουσιαστική τελική φάση παρά μόνο προϋποθέσεις σαν τις τέσσερις φορές που ο Σουλεϊμάνοφ δεν αξιοποίησε την απομόνωσή του ή ένα γύρισμα του Μαυρία στον Πέδρο όπου ο Κουέστα είχε έγκαιρη παρέμβαση ενώ στην πρώτη τελική του ο Χουάνπι (71’) δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Άρη.

Τα ρέστα του ο Πετράκης
Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γιάννης Πετράκης ήταν υποχρεωμένος να ρισκάρει περισσότερο κι αυτό έκανε καθώς ο Άρης προσπάθησε να διαχειριστεί το παιχνίδι έχοντας το 0-1 του πρώτου αγώνα. Στο 82’ ο Βλάντιμιρ Νταρίντα έσωσε τον Άρη προ του Χουάνπι καθώς οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τους γηπεδούχους και μάλιστα έχασαν σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά του Ντουάρτε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ (86’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czmwemvkdya1)


Κόντρα στην πίεση του Παναιτωλικού, στο 88’ ο Άρης είχε σπουδαία στιγμή για να καθαρίσει την πρόκριση αλλά ο Ανσαριφάρντ ολομόναχος μέσα στην περιοχή έχασε το κοντρόλ και δεν εκτέλεσε. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Άρης είχε μια ακόμη ευκαιρία με τον Νταρίντα ο οποίος τη στιγμή της εκτέλεσης έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φεράρι (Άρης), Μλάντεν, Μαυρίας, Σενγκέλια, Τσιγγάρας (Παναιτωλικός)

Ο MVP: Ο Φραν Βέλεθ ήταν όλος ο άξονας του Άρη, ήταν μάλιστα ο μοναδικός αυτής της γραμμής που έκανε καλό παιχνίδι για τον Άρη.

Στο ύψος τους: Οι κεντρικοί αμυντικοί των δύο ομάδων. Η τριάδα του Παναιτωλικού έσβησε την επιθετική γραμμή του Άρη. Καλό παιχνίδι από τον Οντουμπάτζο

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Άρης δεν πήρε τίποτε από τους Μανού Γκαρθία, Μορόν και ο δε Παναιτωλικός από τους δικούς του επιθετικούς.

Η «γκάφα»: Το κακό κοντρόλ του Ανσαριφάρντ στη φάση του 88’ κι ενώ ήταν ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι

Το «στραγάλι»: Ο Παπαπέτρου ελέγχεται μόνο για τη φάση του Νταρίντα στις καθυστερήσεις όπου ο Άρης ζήτησε πέναλτι αλλά και ο Ευαγγέλου στο VAR συμφώνησε μαζί του θεωρώντας καθαρό το μαρκάρισμα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης πήρε την πρόκριση από τη στιγμή που δεν τον… έκαψε το παιχνίδι με τη φωτιά μη παίρνοντας αυτά που περίμενε από την επιθετική γραμμή. Ο Παναιτωλικός έπαιξε μαζική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο έπαιξε τα ρέστα του κυνηγώντας το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση αλλά δεν βρήκε ουσιαστικές φάσεις πέραν αυτής του Ντουάρτε.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βέλεθ (90’ Ροζ), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (59’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ, (79’ Σαβέριο), Ζαμόρα (90’ Ζουλ), Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Ταμπίτζε, Ντουάρτε Μ., Μλάντεν (79’ Λομονόκο), Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (79’ Τσιγγάρας), Ντουάρτε Φ. (60’ Χουάνπι), Καρέλης (60’ Πέδρο) και Σενγκέλια (72’ Βελάσκεθ).

Ειδήσεις σήμερα:

'Eκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό - Όλοι καλά στην ελληνική αποστολή που μετέχει ο Μητσοτάκης

Σε αργία ο ιερέας που εξαπατούσε πολίτες - Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

«Οχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στην πρόταση της Νέας Αριστεράς για μομφή στην κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης