ΠΑΟΚ: Όταν απέκλειε με δύο νίκες τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ το 2010 - Βίντεο

ΠΑΟΚ: Όταν απέκλειε με δύο νίκες τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ το 2010 - Βίντεο

Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 1-0 εντός και εκτός έδρας τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ το 2010 και είχε προκριθεί

paok_dinamo
Το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ για να πάρει ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε αντιμετωπίσει ακόμα μια φορά τους Κροάτες, πριν από 14 ολόκληρα χρόνια, τότε σε όμιλο του Europa League και με νίκη τους (1-0) στο δεύτερο παιχνίδι στο «Μαξιμίρ», πήραν ιστορική πρόκριση στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

PAOK - Dinamo Zagreb 1-0


Κλείσιμο
Στον ΠΑΟΚ αρκούσε μια ισοπαλία για να περάσει ως 2ος, ωστόσο με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από ασίστ του Στέφανου Αθανασιάδη, ήρθε με εμφατικό τρόπο η πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στους «32»!

Dinamo.VS.Paok-0-1


Τα δύο παιχνίδια στους ομίλους του 2010-11

30/9/2010 ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0 (Ίβιτς)

15/12/2010 Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ 0-1 (Σαλπιγγίδης)

Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε Κροάτες
Συνολικά οι Θεσσαλονικείς σε οκτώ αναμετρήσεις τους με ομάδες της Κροατίας έχουν πολύ καλή παράδοση και ρεκόρ 5-2-1, ενώ η μοναδική τους ήττα ήταν το καλοκαίρι του 2015 από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ όπου έχασαν εκτός με 2-1 αλλά στη ρεβάνς (προκριματικός Europa) επικράτησαν 6-0. Παράλληλα το 2021 απέκλεισαν στα play-offs του Conference τη Ριέκα (1-1 ενός, 2-0 εκτός) και το περασμένο καλοκαίρι την Χάιντουκ (0-0 εντός, 3-0 εκτός).

Η Ντιναμό από την πλευρά της αποκλείστηκε το καλοκαίρι από την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League, όπου έχασε 2-1 στο Μάκσιμιρ και ο αγώνας της Νέας Φιλαδέλφειας δεν ανέδειξε νικητή (2-2) καθώς δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ευρύτερα σε έξι επισκέψεις της στην Ελλάδα μετρά πέντε ήττες και την πρόσφατη ισοπαλία (έχασε παλαίοτερα δύο φορές από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και το 2010 από τον ΠΑΟΚ), ενώ στην Κροατία κέρδισε μόνο σε δύο από τις αντίστοιχες αναμετρήσεις της και πιο συγκεκριμένα την ΑΕΚ το 1964 και τον Ολυμπιακό το 1977. Η νίκη της επί των «ερυθρολεύκων» μάλιστα είναι η τελευταία επί ελληνικής ομάδας και έκτοτε «τρέχει» σερί 0-2-6. Συνολικά το ρεκόρ της με clubs της χώρας μας είναι 2-2-8!

ΠΑΟΚ VS Ντιναμό Ζάγκρεμπ: 2-0-0
ΠΑΟΚ VS Κροατικές Ομάδες: 5-2-1
Ντιναμό Ζάγκρεμπ VS Ελληνικές Ομάδες: 2-2-8

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θέτει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από κορωνοϊό και 4 από γρίπη την τελευταία βδομάδα - Μείωση στους θανάτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης