Champions League, Ίντερ-Ατλέτικο 1-0, Αϊντχόφεν-Ντόρτμουντ 1-1: Προβάδισμα για Μιλανέζους και Βεστφαλούς - Δείτε τα γκολ

Champions League, Ίντερ-Ατλέτικο 1-0, Αϊντχόφεν-Ντόρτμουντ 1-1: Προβάδισμα για Μιλανέζους και Βεστφαλούς - Δείτε τα γκολ

O Αρναούτοβιτς στο 79' το μοναδικό γκολ στο Σαν Σίρο - Άνοιξε το σκορ ο Μάλεν, ισοφάρισε με πέναλτι ο Ντε Γιονγκ για τους Ολλανδούς - Στις 13 Μαρτίου οι ρεβάνς σε Ντόρτμουντ και Μαδρίτη

champions-league-arthroy
Η Ίντερ πήρε μικρό, αλλά πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους 8 του Champions League, επικρατώντας με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μιλάνο, ενώ στο Αϊντχόφεν η τοπική PSV και η Μπορούσια Ντόρτμουντ έμειναν στο 1-1 αν και είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και τα πάντα θα κριθούν στη Βεστφαλία.

Ίντερ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cza94yaj6jux)

Η Ίντερ ήταν ανώτερη από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έψαξε περισσότερο το γκολ, το πέτυχε και πήρε μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης (1-0) στα προημιτελικά του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στο «Μετροπολιτάνο» (Τετάρτη 13/03, 22:00).

Ο Στέφαν Ντε Φράι πήρε την θέση του τραυματία Φραντσέσκο Ατσέρμπι στην τριάδα των στόπερ που χρησιμοποιεί μόνιμα ο Σιμόνε Ιντσάγκι, ο οποίος προτίμησε εν τέλει τον Ματέο Νταρμιάν αντί του Ντένζελ Ντάμφρις για να καλύψει όλη την δεξιά πλευρά.

Ο Άλβαρο Μοράτα επέστρεψε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, αλλά ο Ντιέγκο Σιμεόνε προτίμησε να ξεκινήσει τον φορμαρισμένο Μάρκος Γιορέντε ως παρτενέρ του Αντουάν Γκριεζμάν για την επίθεση, γεμίζοντας και αυτός με την σειρά του την αμυντική γραμμή.

Πλησίασε πιο πολύ η Ίντερ
Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια στην μνήμη του πρόωρα χαμένου θρύλου της ομάδας, Αντρέας Μπρέμε, μπήκαν πιο δυνατά, αποφασισμένοι να επιβάλουν το παιχνίδι τους έναντι των Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι για την… περίσταση φόρεσαν εμφάνιση πράσινο λαχανί.

Αγωνιστική ένταση, αλλά με πολλή προσοχή εκατέρωθεν, με την Ίντερ να πιέζει ψηλά και την Ατλέτικο να πλησιάζει πρώτη στο γκολ, με διαγώνιο σουτ του Σαμουέλ Λίνο από δύσκολη θέση που έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Γιάν Ζόμερ.

Οι Νερατζούρι έψαχναν με κάθετες πάσες να αιφνιδιάσουν την μαδριλένικη άμυνα, στην οποία κυριαρχούσε ένας καταπληκτικός Άξελ Βίτσελ, ο οποίος έκοψε μια πάσα – μισό γκολ του Ντε Φράι στον Μάρκους Τιράμ μετά από αντεπίθεση.

Κλείσιμο
Σουτ με τη μια άουτ του Λαουτάρο Μαρτίνες στην πρώτη… υποψία ευκαιρίας των γηπεδούχων, μετά από ένα πρώτο ημίωρο γεμάτο τακτική προσέγγιση, με τον Αργεντινό επιθετικό να απειλεί με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Γιάν Όμπλακ, ο οποίος είδε με ανακούφιση λίγο αργότερα την μπάλα να βγαίνει κόρνερ, σε σουτ του Λαουτάρο που κόντραρε πάνω στον Μάριο Ερμόσο, ύστερα από λάθος του Ροντρίγκο Ντε Πολ που παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο.

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας έβγαλε ένα ακόμα επικίνδυνο σουτ του Τιράμ, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις προς τα αποδυτήρια, όπως και ο Χοσέ Μαρία Χιμένες για μια πολύ καλά στημένη Ατλέτικο, η οποία όμως ουσιαστικά ήταν ακίνδυνη στην επίθεση.

Τρίτη και… τυχερή για τον Αρναούτοβιτς!
Ο υιός Τιράμ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε την θέση του στον Μάρκο Αρναούτοβιτς, με τον Ιντσάγκι να μην αλλάζει διάταξη και προσέγγιση, όντας (δικαίως) ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας του. Αναγκαστική αλλαγή και τους φιλοξενούμενους, με τον Στέφαν Σάβιτς να αντικαθιστά τον Χιμένες.

Καθολικά ανώτεροι στα πρώτα λεπτά οι Μιλανέζοι, με τον Αρναούτοβιτς να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του και να αγγίζει το γκολ με προσπάθεια με τη μία, ύστερα από εξαιρετικό transition και σέντρα του Φεντερίκο Ντιμάρκο.

Ο Σιμεόνε απάντησε στην ανωτερότητα της Ίντερ με μια «επιθετική» αλλαγή, βάζοντας τον Μοράτα αντί του Σαούλ, φέρνοντας πιο πίσω τον Γιορέντε, με τον Λίνο να χάνει και την δεύτερη σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του, ύστερα από συνδυασμό με τον Ντε Πολ.

Ο πολύ δραστήριος Γιορέντε συγκρούστηκε με τον Ζόμερ στην προσπάθειά του να προλάβει την μπάλα για να απειλήσει την μιλανέζικη εστία, με τον Αρναούτοβιτς να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, σε μοναδικό τετ – α – τετ με τον Όμπλακ, ύστερα από συνδυασμό με τον Μαρτίνες.

Εκατέρωθεν αλλαγές σε αναζήτηση φρεσκάδας και καθαρού μυαλού για την τελική ευθεία του αγώνα, με την Ίντερ να κυνηγάει το γκολ και να το πετυχαίνει εν τέλει στο 79’, όταν ο Αρναούτοβιτς από μοιραίος έγινε ωραίος, σκοράροντας στο ριμπάουντ, ύστερα από προσπάθεια του Μαρτίνες, σε κόντρα των γηπεδούχων μετά από λάθος συνεννόηση των Ρεϊνίλντο και Ντε Πολ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cza8lt0z71x5)


Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Σιμεόνε είδε με προβληματισμό τον Γκριεζμάν να αποχωρεί κουτσαίνοντας. Ακόμα και χωρίς τον ηγέτη της, πάντως, η Ατλέτικο έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Μοράτα, δείχνοντας ότι, όταν επιτίθεται, μπορεί να απειλήσει τους Ιταλούς. Στο Μιλάνο, όμως, το έκανε ελάχιστα και το πλήρωσε…

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ζόμερ – Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Νταρμιάν (69’ Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μκχιταριάν (72’ Φρατέζι), Ντιμάρκο (69’ Σέζαρ Αουγκούστο) – Τιράμ (46’ λ. τρ. Αρναούτοβιτς), Μαρτίνες (88’ Σάντσες).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βίτσελ, Χιμένες (46’ λ. τρ. Σάβιτς), Ερμόσο (68’ Ρεϊνίλντο) – Μολίνα (68’ Μπάριος), Ντε Πολ, Κόκε, Σαούλ (54’ Μοράτα), Λίνο – Γιορέντε, Γκριεζμάν (78’ λ. τρ. Κορέα).


Αϊντχόφεν-Ντόρτμουντ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cza9b1bt5dhd)


Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στην Αϊντχόφεν και την Ντόρτμουντ για τη φάση των «16» του Champions League. Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν στην Ολλανδία, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 και το παιχνίδι έμεινε στην ισοπαλία μέχρι το φινάλε. Στο «Signal Iduna Park» θα κριθεί η πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Η ομάδα του Πίτερ Μπος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε «ασφυκτικά» τους φιλοξενούμενους. Στο 16' ο Τίλμαν δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Η Μπορούσια είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 18' όταν ο Φίλκρουγκ εκτέλεσε άστοχα μετά από σέντρα του Ρόις.

Οι Βεστφαλοί πήραν προβάδισμα στο 24ο λεπτά. Η φάση ξεκίνησε από το κλέψιμο του Τσαν, ο Ζάμπιτσερ έδωσε στον Μάλεν και εκείνος με ένα δυνατό σουτ από δύσκολη θέση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπενίτες, αφού πρώτα βρήκε και στο δοκάρι του. Ο Ολλανδός δεν πανηγύρισε, καθώς έπαιζε στην PSV, από την οποία τον αγόρασε η Ντόρτμουντ το 2021 αντί 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cza70d9ss4up)


Oι Ολλανδοί είχαν τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν το ματς από το πρώτο μέρος αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο 28' ο Φέρμαν εκτέλεσε φάουλ και ο Τίλμαν αστόχησε με κεφαλιά. Στο 37' ο Σαϊμπαρί έβγαλε τη σέντρα και ο Μπακαγιόκο σούταρε άουτ. Στο 40' ο Μέιερ είπε «όχι» στην κεφαλιά του Μπακαγιόκο.

Η απάντηση ήρθε τελικά στο 54ο λεπτό. Ο Χούμελς στην προσπάθεια του να κόψει ανέτρεψε τον Τίλμαν και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λουκ Ντε Γιονγκ ανέλαβε την ευθύνη και ισοφάρισε. Ο ρυθμός έπεσε, οι δυο ομάδες είχαν ελάχιστες φάσεις και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cza813jq42k1)


Αϊντχόφεν: Μπενίτες, Τέζε, Ντεστ, Σκάουτεν, Μποσκάλι(90’ Ομπισπό), Σαϊμπάρι, Μπακαγιόκο, Φέιρμαν, Τίλμαν, Ντε Γιονγκ, Λοσάνο(75’ Πέπι)

Ντόρτμουντ: Μάιερ, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Μάατσεν, Ριέρσον, Τσαν, Ζάμπιτσερ, Ρόις(62’ Μπραντ), Μάλεν(82’ Οζκάν), Σάντσο(67’ Βολφ), Φίλκρουγκ (82’ Μουκοκό)

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Champions League:
Λειψία (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz4alsu5booh)


Κοπεγχάγη (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-3

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz4ati47ir9d)


Λάτσιο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz556wnteuf5)


Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 2-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz556wo24vz5)

Ιντερ (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-0
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 1-1

Τετάρτη 23/2
22:00 Πόρτο (Πορτογαλία)-Αρσεναλ (Αγγλία)
22:00 Νάπολι(Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν πρόκειται να δώσω δείγμα DNA, λέει ο παλαιοχριστιανός πατέρας - Πληροφορίες ότι τα παιδιά βρίσκονται σε μοναστήρι

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των καταζητούμενων την Ουκρανή σταρ των OnlyFans, Λολίτα Μπογκντάνοβα


Μπλόκο των αγροτών στο Σύνταγμα: Καρέ καρέ το συλλαλητήριο μέσα από βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης