Davis Cup, Τσιτσιπάς-Κοπίλ 2-0: Πρεμιέρα με το δεξί

Davis Cup, Τσιτσιπάς-Κοπίλ 2-0: Πρεμιέρα με το δεξί

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καθήκον του, επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Μάριους Κοπίλ και έδωσε στην Ελλάδα προβάδισμα πρόκρισης στο κλειστό των Άνω Λιοσίων

Tsitsipas2
Ο Τσιτσιπάς έκανε καλή εμφάνιση, στην πρώτη του αναμέτρηση μετά το Australian Open, για να κερδίσει τον Copil με 6-3, 6-4 και να δώσει στην Ελλάδα το προβάδισμα έναντι της Ρουμανίας για τα πλέι-οφ του World Group I του Davis Cup, στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων.

Ο Στέφανος ήταν σοβαρός στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα, έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε και έσπασε μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του πολύ έμπειρου Ρουμάνου, για να φτάσει χωρίς να ανησυχήσει στην επικράτηση.

Το 1ο σετ μοιράστηκε σε δυο μέρη, με τους δυο παίκτες να δίνουν μια έντονη μάχη για τα πρώτα 3 games. Ο Copil έσβησε 2 break points στο 2ο game και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 3ο game ήταν η σειρά του Τσιτσιπά να αντιμετωπίσει break point και μετά από 4 ισοπαλίες να κρατήσει το σερβίς του, κάνοντας το 2-1 σε 20 λεπτά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyvj14r3dbm9)


Μετά απ' αυτό ο Τσιτσιπάς βρήκε το break και άνοιξε το παιχνίδι, για να ολοκληρωθεί το σετ μέσα στα επόμενα 20 λεπτά, με τον Τσιτσιπά να ξεφεύγει με 4-1 και να χάνει μόνο 2 πόντους στα 3 επόμενα service games του, ελέγχοντας το σετ έως το τέλος του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyvk9d5afrtl)


Και στο 2ο σετ ήρθε νωρίς αντιμέτωπος με break point o Στέφανος, με τον Copil να κερδίζει τους 7 από τους 8 πόντους του σετ και να έχει διπλή ευκαιρία στο 0-1, 15-40.

Κλείσιμο
Με 4 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 2-2 και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά το σερβίς του Έλληνα τενίστα, που πήρε το πολύτιμο break στο 7ο game και πέρασε μπροστά με 4-3. Ολοκληρώνοντας το ματς με μόλις 2 χαμένους πόντους από το σερβίς στα 4 τελευταία games, o Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ στο 10ο game, έπειτα από 77 λεπτά παιχνιδιού.

Σειρά έχει ο δεύτερος μονός αγώνας της ημέρας, ανάμεσα στον Αριστοτέλη Θάνο και τον Nicholas David Ionel, όπου η Ελλάδα θα προσπαθήσει να κάνει το 2-0. Θυμίζουμε πως την πρόκριση στο World Group I θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες.

Πηγή:tennisneww.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας: Νέο βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης - Η περιοχή γέμισε συντρίμμια

Συνελήφθη 78χρονος που βίαζε ανήλικη στο Κερατσίνι - Ήταν κάτω από 14 ετών

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση στην Ντόχα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης