Australian Open: Ο Σίνερ έκανε τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης - Πέταξε έξω τον Τζόκοβιτς με τεράστια εμφάνιση

Australian Open: Ο Σίνερ έκανε τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης - Πέταξε έξω τον Τζόκοβιτς με τεράστια εμφάνιση

Ο 22χρονος Ιταλός έβαλε τέλος στα όνειρα του Σέρβου για τον 25ο τίτλο Grand Slam και διέλυσε την παράδοση που τον θέλει πάντα στον τελικό

sinner-djokovic
Την Κυριακή (28/1) θα υπάρχει νέος πρωταθλητής στο Australian Open, o εκπληκτικός Γιάνικ Σίνερ νίκησε τον κάτοχο του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-1, 6-2μ 6-7(6), 6-3 και ο 22χρονος Ιταλός προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam.

Ο Τζόκοβιτς στις 10 προηγούμενες φορές που έπαιξε ημιτελικό στο Australian Open, κατέκτησε και τον τίτλο. Όμως αυτό το σερί σταμάτησε ο Γιάνικ Σίνερ, που έγινε ο πρώτος Ιταλός που προκρίνεται στον τελικό του Australian Open και εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντανίλ Μεντβέντεφ ή Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με το δικό τους ραντεβού να ξεκινά στις 10:30.

O Σίνερ ήταν εντυπωσιακός στα δύο πρώτα σετ, απέναντι στον Τζόκοβιτς που υπέπεσε σε 15 αβίαστα λάθη στο 1ο και άλλα 14 στο 2ο. Ο 22χρονος Ιταλός πετυχαίνοντας break στην πρώτη ευκαιρία στο 2ο game και διατηρώντας το σερβίς του προηγήθηκε 3-0.

Κλείσιμο
Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε έσωσε νέο break και πήρε το 4ο game (3-1), το μοναδικό στο σετ. Ο Σίνερ με νέο break έφθασε στο 5-1 και σερβίροντας έκλεισε το σετ με 6-1 σε 35 λεπτά.

Ίδια η εικόνα και στο 2ο σετ, ο Τζόκοβιτς κατέκτησε το εναρκτήριο game, o Σίνερ έχοντας μεγάλη αποτελεσματικότητα στους break points (2/3 στο σετ), προσπέρασε με 2-1 και με love game έφθασε στο 3-1. Ο Τζόκοβιτς στην τελευταία του αναλαμπή στο σετ μείωσε σε 3-2, ο Σίνερ με νέο αλάνθαστο game έκανε το 4-2. Ακολούθησε νέο break από τον Ιταλό, που έφθασε στην κατάκτηση και του 2ου σετ με 6-2 σε 38 λεπτά.

Ο Τζόκοβιτς μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού, ανασυντάχθηκε. Απέφυγε break στο 1ο game (30-40), ο Σίνερ με love game ισοφάρισε σε 1-1 και χωρίς να υπάρξει άλλη περίπτωση για break το σετ πήγε στο 6-6 και οδηγήθηκε στο tie break.

O Τζόκοβιτς προηγήθηκε 2-1 και 4-2, ο Σίνερ μείωσε σε 4-3 και με δυο σερί πόντων στο σερβίς του Τζόκοβιτς πήρε το πλεονέκτημα (5-4). Μίνι break από τον Σέρβο για το 5-5, όμως ο Σίνερ έφθασε στο 6-5 και σε match point.

O Tζόκοβιτς έχοντας το σερβίς ισοφάρισε σε 6-6, μετά βρήκε το δικό του set point και με νέο mini break ο Σέρβος πήρε το σετ με 7-6(6), μένοντας ζωντανός στον ημιτελικό.

Ο Τζόκοβιτς άντεξε στο 2ο game, όταν ο Σίνερ είχε τρία break points (15-40, αβαντάζ), και ισοφάρισε σε 1-1.

Όμως ο Σίνερ είχε νέα ευκαιρία στο 4ο game. Aπό το 40-0 ισοφάρισε 40-40, με διπλό λάθος του Τζόκοβιτς βρήκε break point και το εκμεταλλεύτηκε για το 3-1.

Ο Σίνερ είχε απαντήσεις στις περιπτώσεις που ο Τζόκοβιτς έφερε το 5ο game σε δύο περιπτώσεις στην ισοπαλία, ξεφεύγοντας με 4-1 και με love game έφθασε στο 5-2.

O Tζόκοβιτς με love game μείωσε σε 5-3, όμως ο Σίνερ στο 9ο game έφθασε σε νέο match point (40-30) και τελείωσε το σετ με 6-3 και μαζί τον ημιτελικό, για μια από τις πιο λαμπρές νίκες στην καριέρα του.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτελέστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως με εισπνοή αζώτου θανατοποινίτης στην Αλαμπάμα - Διεθνείς αντιδράσεις

«Η Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία, να την έχει μάνα» - Όλη η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή της Πισπιρίγκου

Οι λόγοι της παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και το επόμενο βήμα στη ναυτιλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης