Euroleague, Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 90-85: Πάλεψε για την ανατροπή αλλά έφυγε ηττημένος - Βίντεο

Euroleague, Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 90-85: Πάλεψε για την ανατροπή αλλά έφυγε ηττημένος - Βίντεο

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο στο -22 αλλά με τον αρχηγό του σε μεγάλη ημέρα (25 πόντους) στο 2ο μέρος άγγιξε την ανατροπή - Στο 12-11 το ρεκόρ των Πειραιωτών

papanikolaoy
Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα αφού επικράτησε των «ερυθρόλευκων» με 90-85. Ο Ολυμπιακός πήγε στη Μαδρίτη με σημαντικές απουσίες (Μιλουτίνοφ, Φαλ, Γουίλιαμς Γκος), αλλά φρόντισε να δείξει τα... δόντια του και τη νοοτροπία που δεν εγκαταλείπει ποτέ κόντρα στους Ισπανούς (έλειπαν Ταβάρες, Γιουλ, Γιαμπουσέλε) και παρά λίγο να φύγει με ένα τρομερό διπλό που δεν περίμενε κανείς πριν το τζάμπολ.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς σέντερ και με «τεσσάρια» σε ρόλο «5» κάτι το οποίο φυσικά ήταν αδύνατο να κρύψουν απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyo4eavenzvt)
Κλείσιμο


Ο Ολυμπιακός με τους Μπραζντέικις, Πίτερς και Πετρούσεφ στο αρχικό σχήμα προσπάθησε κατά κάποιο τρόπο να αποκτήσει μέγεθος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας έφερε καλάθια και προβάδισμα με 4-7 (3'), αλλά ήταν αρκετά νωρίς. Ο Καμπάτσο «ανακάτευε» την άμυνα των φιλοξενούμενων και δίνοντας τη μπάλα στον Πουαριέ άλλαξε τα δεδομένα. Ο Γάλλος σέντερ εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία του στη ρακέτα και η Ρεάλ προσπέρασε με 14-7 (6'). Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν γρήγορα με διψήφια διαφορά πόντων (22-9, 8'). Στο τελευταίο δίλεπτο τα τρίποντα των Αμπάλντε και Ντεκ εκτόξευσαν το σκορ σε 30-11.



Οι παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο και τις δύο ομάδες δεν μιμήθηκαν αυτούς που αντικατέστησαν. Μήτρου Λονγκ και Λαρεντζάκης έδωσαν καλύτερο ρυθμό σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έκαναν διαδοχικά λάθη και έτσι έπεσε κάπως η διαφορά με καλάθι του Σίκμα (35-22, 15'). Το τάιμ άουτ του Ματέο όμως διόρθωσε την κατάσταση και πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα το όριο των 20 πόντων να το ξεπεράσει με καλάθι του Μούσα (47-26, 19').

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να δυσκολεύονται σε αντίθεση με τον Καμπάτσο ο οποίος μοίραζε ασίστ με ευκολία δύο εκ των οποίων κατέληξαν σε τρίποντα του Μούσα (60-36, 25'). Τα τέσσερα εύστοχα σουτ από τα 6.75 (Πίτερς δύο, Παπανικολάου δύο) έδωσαν κάποιες λύσεις οι οποίες φρόντισαν να περιορίσουν αρκετά τη... ζημιά (64-51, 28').

Μέσα σε όλα τα προβλήματα ήρθε κι η επιπλέον απουσία του Λαρεντζάκη λόγω ενοχλήσεων στη μέση κάτι που οδήγησε τον Μπαρτζώκα σε ένα πιο υποχρεωτικό rotation. Ο Μήτρου Λονγκ με 4 διαδοχικούς πόντους έδωσε ελπίδα στους συμπαίκτες του και με την άμυνα των παικτών του Ολυμπιακού να είναι ξαφνικά στο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει το σκορ έγινε 68-61 (33'). Ο Χεζόνια ήταν κομβικός στο επόμενο δίλεπτο αφού με 9 δικούς του πόντους πρόσφερε ηρεμία στη Ρεάλ (80-66, 35'). Οι Πειραιώτες δεν έλεγαν με τίποτα να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους και με μπροστάρη τον αρχηγό τους, Κώστα Παπανικολάου προσπάθησαν να βάλουν πίεση στη Ρεάλ (82-77, 38'). Στη συνέχεια όμως το κόψιμο του Πουαριέ στον ΜακΚίσικ και το λάθος του Γουόκαπ που έδωσε αιφνιδιασμό στον Μούσα έληξαν κάθε ελπίδα του Ολυμπιακού για το... θαύμα παρά ένα ακόμη εύστοχο τρίποντο του «Παπ» (86-83).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ουσιαστικά μετά το πρώτο πεντάλεπτο η Ρεάλ δημιούργησε διψήφια διαφορά πόντων την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος. Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν εντυπωσιακά καλά και πλησίασαν στους 4 πόντους (82-78). Σε εκείνο το σημείο κάποιες κακές αποφάσεις από Γουόκαπ και ΜακΚίσικ έδωσαν εύκολα καλάθα στη Ρεάλ η οποία στο φινάλε έμεινε ψύχραιμη και από τη γραμμή των βολών.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Φακούντο Καμπάτσο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 5 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετά την εμφάνισή του στο ντέρμπι, ο Πετρούσεφ έπρεπε να δώσει κάτι περισσότερο από 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Στα ρηχά οι Κάνααν και Μπραζντέικις.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με ρεκόρ καριέρας σκοράροντας 25 πόντους (2/4διπ., 6/8τριπ., 3/4βολ.), 4 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο.

Ο Λουκ Σίκμα «εμφανίστηκε» με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ντζάναν Μούσα «φόρτωσε» το αντίπαλο καλάθι με 20 πόντους ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ρεάλ είχε 24 ασίστ για 10 λάθη. Ο Ολυμπιακός 20 ασίστ για 7 λάθη ενώ μάζεψε και 14 επιθετικά ριμπάουντ.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Ρεάλ είχε περάσει νικηφόρα από το ΣΕΦ κι έτσι διπλασίασε τις νίκες της.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Σάββατο τον ΠΑΟΚ ενώ οι Μαδριλένοι παίζουν εκτός έδρας με την Γκραν Κανάρια την Κυριακή.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-13, 52-30, 68-55, 90-85

πΗΓΉ: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεψαχνίζουν και τους «δωρητές» στον γάμο της Ελέτσι: Ποιοι είναι εκτεθειμένοι στους ελέγχους

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών να αποφασίσουν αν θα βαπτιστούν όταν μεγαλώσουν


Μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού με τάσεις αυτοκτονίας ο κρεοπώλης από το Μεσολόγγι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης