Η ΑΕΚ έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του Όστιν Χόλις

Η ΑΕΚ έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του Όστιν Χόλις

Η Ένωση συμφώνησε με τον 32χρονο άσο που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν

Holins
Μεταγραφή έκπληξη από την ΑΕΚ η οποία βρήκε χωρίς χρονοτριβή τον αντικαταστάτη του Ρίτσι Λίντο στο πρόσωπο του Όστιν Χόλινς (32χρ., 1.98), ο οποίος τον τελευταίο 1,5 μήνας αγωνίστηκε στη Ζαλγκίρις Κάουνας

Με τους Λιθουανούς αγωνίστηκε σε οκτώ ματς της EuroLeague και μέτρησε 3.9 πόντους και 1 ριμπάοουντ σε 12:05 στο παρκέ, ενώ στο ευρωπαϊκό παρελθόν του έχει μεταξύ άλλων σε Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ
«H AEK BETSSON BC ανακοινώνει την απόκτηση του Όστιν Χόλινς (Austin Hollins, 32 χρ., 1μ.93).

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Ο Όστιν Χόλινς γεννήθηκε στο Τσάντλερ, της Αριζόνα, στις 8 Νοεμβρίου 1991.



Ο Αμερικανός αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην τελευταία του χρονιά, όντας μάλιστα και ο MVP της σεζόν.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Γαλλία, το 2014, φορώντας τη φανέλα της Denain Voltaire για δύο συνεχόμενες χρονιές, με μέσο όρο 11.3 πόντους. Το 2016, μετέβη στη Φινλανδία, για λογαριασμό της Kauhajoki, καταγράφοντας 16.6 πόντους σε 47 συμμετοχές.

Για την επόμενη διετία, αγωνίστηκε στη Γερμανία. Το πρώτο έτος, στους GIESSEN 46ers (12 πόντοι μ.ο.) και το επόμενο στη Ράστα Βέχτα (17 πόντοι μ.ο.), πριν γίνει κάτοικος Ρωσίας. Στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο Χόλινς έμεινε για δύο αγωνιστικές χρονιές. Τη σεζόν 2019-2020, σκόραρε 11,6 πόντους, σε πρωτάθλημα και Euroleague, ενώ την επόμενη είχε 8.5 πόντους.

Το 2021 πήρε μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο κατέκτησε τρία τρόπαια (Πρωτάθλημα Σερβίας, Αδριατικής Λίγκα, Κύπελλο Σερβίας), με 9.5 πόντους μέσο όρο.

Τη σεζόν 2022-2023 βρέθηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατακτώντας το πρωτάθλημα στο Ισραήλ. Την εφετινή περίοδο αγωνίστηκε με ολιγοήμερο συμβόλαιο στη Ζαλγκίρις.»

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του κρεοπώλη για την εξαφάνιση του Μπάμπη

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα - Παράταση μέχρι τις 5/2 για τις αιτήσεις

Υπουργείο Υγείας: Αθώα η διοικήτρια του Ερυθρού για το χριστουγεννιάτικο γλέντι - Γίνεται για πολλά χρόνια στον ίδιο χώρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης