Τουρκία: Ελεύθερος ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που συνελήφθη για «δημόσια υποκίνηση μίσους»

Τουρκία: Ελεύθερος ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που συνελήφθη για «δημόσια υποκίνηση μίσους»

Ο ποδοσφαιριστής της Αντάλια έδειξε μήνυμα για τις 100 ημέρες από την επίθεση της Χαμάς μετά το γκολ που έβαλε κατά της Τραμπζονσπόρ - Κι άλλος Ισραηλινός ποδοσφαιριστής στο «μάτι του κυκλώνα» στην Τουρκία

MixCollage-15-Jan-2024-02-56-AM-5738
Ελεύθερος αφέθηκε ο ισραηλινός ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε συλληφθεί για υποκίνηση μίσους, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους ομήρους που κρατούνται στην Γάζα κατά την διάρκεια αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Από το Ισραήλ, ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας κατηγόρησε την Τουρκία ότι λειτουργεί ως «ντε φάκτο εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς».



Κλείσιμο
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιόαβ Γκάλαντ υπενθύμισε στην Τουρκία την ταχεία συνδρομή του Ισραήλ μετά τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου έτους και χαρακτήρισε την μεταχείριση του Σαγκίβ Χεχεσκέλ «σκανδαλώδη εκδήλωση υποκρισίας και αγνωμοσύνης».

Ο παίκτης της Αντάλια φόρεσε κατά την διάρκεια του αγώνα περικάρπιο στο οποίο αναγραφόταν «100 ημέρες. 07/10» αναφερόμενος στην ημερομηνία της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ κατά την 100ή ημέρα του πολέμου στην Γάζα.

Ο Σαγκίβ Χεχεζκέλ θα προσαχθεί στην τουρκική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, o πρόεδρος της Αντάλιασπορ, Σινάν Μπόζτεπε, δήλωσε για το θέμα: «Είδα τη φωτογραφία. Οι εθνικές μας αξίες είναι πάνω απ' όλα. Δεν έχει σημασία πόσα μας φέρνει ο ποδοσφαιριστής. Θα ακούσουμε την απολογία του και πιθανότατα θα τον θέσουμε εκτός ομάδας. Μετά την απολογία του, θα λύσουμε το συμβόλαιό του και θα χωρίσουν οι δρόμοι του με την ομάδα. Οι εθνικές μας αξίες είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο».


Επιστρέφει σήμερα στο Ισραήλ - Κι άλλος Ισραηλινός ποδοσφαιριστής στο «μάτι του κυκλώνα» στην Τουρκία

Στο μεταξύ, υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο Χεχεσκέλ θα επιστρέψει σήμερα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το Ισραήλ έχει στείλει ειδικό αεροπλάνο για να τον μεταφέρει στη χώρα του.

«Δεν έκανα κάτι για να προκαλέσει οποιονδήποτε. Δεν είμαι υπέρ του πολέμου. Υπάρχουν Ισραηλινοί που κρατούνται όμηροι στην Γάζα», δήλωσε κατά την διάρκεια της ανάκρισης σύμφωνα με το δίκτυο NTV.

Ενας δεύτερος ισραηλινός ποδοσφαιριστής, ο Εντεν Καρζέφ, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα στην Τουρκία για την ανάρτηση στο Instagram πανό με σύνθημα στα αγγλικά «100 - Φέρτε τους πίσω ΤΩΡΑ», αναφερόμενος στους ομήρους στην Γάζα.

Η ποδοσφαιρική ομάδα Basaksehir, γνωστή για την σχέση της με την τουρκική προεδρία, ανακοίνωσε την έναρξη πειθαρχικής έρευνας κατά του ποδοσφαιριστή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Γιώργος Ζαγκλιβέρης - O 30χρονος ποδοσφαιριστής έδινε μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου

Μυστήριο με θάνατο 52χρονο Νορβηγού στην Κωνσταντινούπολη - Δίπλα του βρέθηκε αναίσθητη αλλά ζωντανή 31χρονη Ελληνίδα


«Η Γεωργία δολοφονήθηκε και από τους δύο, τα τραύματά της δείχνουν μίσος» λέει η οικογένεια της 41χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης