Γκάλης για το ντεμπούτο του στον Άρη: «Πολλοί άνθρωποι είχαν αμφιβολίες για μένα» - Βίντεο

Γκάλης για το ντεμπούτο του στον Άρη: «Πολλοί άνθρωποι είχαν αμφιβολίες για μένα» - Βίντεο

Στις 2 Δεκεμβρίου 1979 ο Νίκος Γκάλης παίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο παιχνίδι του Άρη με τον Ηρακλή - Τι έλεγε τότε ο Ανέστης Πεταλίδης

gkalis_1

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Δεκεμβρίου 1979 και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η ημέρα θα εξελισσόταν σε ορόσημο του ελληνικού μπάσκετ.

Τότε λοιπόν συστήθηκε στο ελληνικό ο τεράστιος Νίκος Γκάλης, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Άρη κόντρα στον Ηρακλή. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Gangster που έμελλε να γίνει θρύλος για την ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ με τα μαγικά του κόλπα.

Στο ντεμπούτο του, ο Άρης κέρδισε με 79-78 και ο ίδιος σημείωσε 30 πόντους, όμως δέχθηκε εντονότατη κριτική λόγω των πολλών άστοχων προσπαθειών του. Ως γνωστόν, ο άνθρωπος που του απέδωσε το προσωνύμιο «γκάνγκστερ», ο Ανέστης Πεταλίδης, είχε συμβουλέψει πολλούς να… «προσέξετε. Εκεί που τώρα φτύνετε, θα γλύφετε».

@nickgalis.com #nickgalis #nickgalis🏀 #nickgalishall #nickgalisworld #basket #basketball #legend @HellenicBasketballFederation ♬ Epic Inspiration - DM Production

«Προσέξτε καλά που φτύνετε, γιατί εκεί θα γλείφετε από την επόμενη φορά»
Ο ίδιος ο Γκάλης μίλησε στο «nickgalis.com» και θυμήθηκε εκείνο το ματς. «Ο πρώτος αγώνας ήταν απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή, νομίζω ότι σκόραρα 30 πόντους αλλά ήταν ένας αγώνας, μετά τον οποίο πολλοί άνθρωποι είχαν αμφιβολίες για μένα. Όταν σούταρα η μπάλα στριφογύριζε στο καλάθι κι έβγαινε έξω. Δεν είχα καλό ποσοστό ευστοχίας σε αυτό τον αγώνα. Πολλοί λοιπόν είπαν, " τι είναι αυτός, πως παίζει έτσι, αυτός είναι που μας λέγατε, ο Νίκος Γκάλης;

Τότε λοιπόν, ο γενικός αρχηγός της ομάδας, ο Ανέστης Πεταλίδης είπε, "προσέξτε καλά που φτύνετε, γιατί εκεί θα γλείφετε από την επόμενη φορά! "»

Ο συμπαίκτης του Gangster Βαγγέλης Αλεξανδρής τον πικάριζε, «έβαλες 30 πόντους αλλά έχασες και πολλά σουτ ». «Από που τα έχασα όμως; » απάντησε ο Νίκος Γκάλης κι όταν ο Αλεξανδρής του έδειξε τα σημεία της αστοχίας του, ο Nick the Greek ήταν αφοπλιστικός. «Πιστεύεις αλήθεια ότι θα τα ξαναχάσω;»

Φυσικά η απάντηση δόθηκε στα παρκέ, εκεί όπου διέπρεψε ο Γκάλης και μέχρι σήμερα είναι ο Θεός του ελληνικού μπάσκετ, ο άνθρωπος στον οποίο χρωστάνε πολλοί την ενασχόληση της με το άθλημα από κάθε ιδιότητα.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Μεγάλες αποκλίσεις στις προσφορές, πού θα βρούμε την χαμηλότερη τιμή ανά κιλοβατώρα

Η επόμενη μέρα για την επενδυτική βαθμίδα μετά τον Fitch - Aναβαθμίσεις «με το Α μπροστά» βάζει στόχο τώρα η Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ γιόρτασαν τα γενέθλια της σκυλίτσας τους – Δείτε βίντεο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης