Ο Μπενζαμέν Μεντί κατήγγειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στα εργατικά δικαστήρια διεκδικώντας 12 εκατ. ευρώ

Ο Μπενζαμέν Μεντί κατήγγειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στα εργατικά δικαστήρια διεκδικώντας 12 εκατ. ευρώ

Ο Γάλλος αμυντικός, αφού αθωώθηκε από τις κατηγορίες βιασμού, ξεκίνησε τον δικαστικό αγώνα κατά της πρώην ομάδας του διεκδικώντας μισθούς δύο ετών

Mendy3
Η υπόθεση του είχε συγκλονίσει την ποδοσφαιρική κοινωνία καθώς τον Αύγουστο του 2021 συνελήφθη κατηγορούμενος για τον βιασμό τεσσάρων γυναικών, οι οποίες στην πορεία έγιναν οκτώ.

Ο Μπενζαμέν Μεντί, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 2018 και μέλος της Σίτι από το 2017, είδε την καριέρα και τη ζωή του να καταστρέφεται μέσα σε ελάχιστες ώρες...

Παρέμεινε προφυλακισμένος μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ωστόσο η οριστική δικαίωση του ήρθε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα όταν και απαλλάχθηκε κι από τις τελευταίες κατηγορίες.

Ο Μεντί, ο οποίος είχε τεθεί εκτός Σίτι λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του, από το περασμένο καλοκαίρι όταν και έληξε το συμβόλαιο του επέστρεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της Λοριάν, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να... κλείσει τους ανοικτούς λογαριασμούς του με τους «Πολίτες».

Οι πρωταθλητές Αγγλίας στους μήνες που μεσολάβησαν είχε σταματήσει να καταβάλλει τους μισθούς του Γάλλου άσου. Κι αυτό γιατί θεωρούσε πως από τη στιγμή που του είχε απαγορευτεί η είσοδος στο προπονητικό κέντρο της ομάδας (ένας από τους όρους της εγγύησης) δεν ήταν σε θέση να εργαστεί, άρα και να πληρωθεί.

Ο Μεντί όμως θεωρεί ότι τώρα που αποδείχθηκε η αθωότητα του κακώς δεν είχε πληρωθεί όλα όσα προβλέπονταν στο συμβόλαιο του από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως το Ιούνιο του 2023 και με την αγωγή που κατέθεσε στα αρμόδια εργατικά δικαστήρια του Μάντσετσερ διεκδικεί κάτι περισσότερα από 1ο εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ).

Κλείσιμο
Οι επαφές των δύο πλευρών για να βρουν μια συμβιβαστική λύση έπεσαν στο κενό με τον Μεντί την ίδια ώρα να έχει προβλήματα με τις φορολογικές αρχές στην Αγγλία καθώς εμφανίζεται να έχει οφειλές που φτάνουν στις 800.000 λίρες (περίπου 1 εκατ. ευρώ).

«Ντρέπεται που δεν είναι σε θέση να τακτοποιήσει την συγκεκριμένη οφειλή, αλλά αυτή τη στιγμή αδυνατεί να το κάνει καθώς αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες λόγω της μη καταβολής των μισθών του από την Σίτι», δήλωσε ο δικηγόρος του με την καταγγελία του Γάλλου άσου να εξετάζεται στις αρχές του 2024.

Ειδήσεις σήμερα

«Το τελευταίο δάκρυ ήταν χαράς και ικανοποίησης» - Δικαιωμένη η 31χρονη που κατήγγειλε τον Παναγιωτόπουλο για revenge porn

O Κασσελάκης σπρώχνει στην έξοδο την ομάδα Αχτσιόγλου, αποδομεί τον Τσίπρα και... μαλώνει Πολάκη

Μαρινάκης: «Όχι» σε τσουβάλιασμα των ελεύθερων επαγγελματιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης