Basketball Champions League, ΑΕΚ-Λούντβιγκσμπουργκ 84-79: Ματσάρα και μεγάλη ανατροπή

Basketball Champions League, ΑΕΚ-Λούντβιγκσμπουργκ 84-79: Ματσάρα και μεγάλη ανατροπή

Η ΑΕΚ (1-0) ξεκίνησε με μία απίστευτη νίκη το BCL, επικράτησε με 84-79 της Ρίσεν Λούντιβιγκσμπουργκ, στα Άνω Λιόσια!

AEKBCL
Η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αρκετές φορές στην πρεμιέρα της στο Basketball Champions League. Τρία λεπτά πριν από το τέλος, στο ματς με τη Ρίσεν Λούντβινγκσμπουρκ, ήταν πίσω στο σκορ με 5 πόντους.

Και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να νικήσει. Και όμως! Μία αλληλουχία αμυνών και ενώ νωρίτερα η Ένωση είχε χάσει 22 αμυντικά ριμπάουντ, της έδωσε το δικαίωμα να ελπίζει.

Και με το... κρύο αίμα των Λάνγκστον Χολ (12π., 8 ασίστ) και Τσέισον Ραντλ (9π.) έφερε την ανατροπή. Και την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στη σεζόν.

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την ΑΕΚ (13π.), ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μέτρησε 15 πόντους και σταθερός Τζάστιν Τίλμαν είχε 14 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwaxpzc9j4cx)


Η ΑΕΚ Betsson μπήκε στοχευμένα στο ματς. Πήγε την μπάλα χαμηλά στο καλάθι της Ρίσεν και βρήκε καλάθια και ευκαιρίες για πόντους, από ελεύθερες βολές. Προηγήθηκε με 5-0 και 7-3, με τον Τζάστιν Τίλμαν (6π.) να δίνει το ρυθμό και τον Τσέισον Ραντλ να μοιράζει πάσες (3 ασίστ στο 1ο δεκάλεπτο).

Και ενώ το σκορ ήταν 12-9 υπέρ της ΑΕΚ, η Ρίσεν κατάφερε, κερδίζοντας επιθετικά ριμπάουντ, να προηγηθεί με 12-19, κάνοντας σερί 10-0.

Για ένα τρίλεπτο η ΑΕΚ (και με τις αλλαγές που έγιναν) έμοιαζε να ψάχνει τι ακριβώς πρέπει να κάνει στο παρκέ. Η είσοδος του Καμπενγκέλε «έδεσε» την άμυνα, ο Νετζήπογλου έδωσε ενέργεια και η ΑΕΚ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ (προσπέρασε με 24-23).



Είναι χαρσκτηριστικό πως για όσο διάστημα η ΑΕΚ δεν είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ ήταν πίσω στο σκορ. Η Ρίσεν είχε 14 ριμπάουντ, τα 6 επιθετικά.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε τόσο δυνατά στο 2ο δεκάλεπτο. Εκεί που έμοιαζε να αποκτά τον έλεγχο στα ριμπάουντ, τον έχασε, με τη γερμανική ομάδα να ανανεώνει τις επιθέσεις της.

Και πάλι η είσοδος του Καμπενγκέλε έδωσε πνοή, αλλά στα πρώτα λεπτά η Ένωση σπατάλησε πολλές επιθέσεις, είτε με λάθη, είτε με κακές επιλογές.

Η Ρίσεν στηρίχθηκε αρκετά στα τρίποντα (6/15 στο 15'), ενώ την ίδια στιγμή η ΑΕΚ, πηγαίνοντας το ματς στην επαφή, είχε τις βολές για να της δίνουν ανάσες (13/18 στο 17').

Παρά τα προβλήματα (στο μηδέν ο ΜακΡέι) και τα χαμένα ριμπάουντ, η ΑΕΚ είχε τη λύση και ήταν στο κατόπι της Ρίσεν με σταθερό τρόπο.


Και με τον Κουζμίνσκας να θυμίζει την εμφάνιση που έκανε στο ΣΕΦ (9π.), η ΑΕΚ κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ (40-39).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την 3η περίοδο με τρία λάθη και επέτρεψε στη Ρίσεν να ξεφύγει με 4 (48-44). Και φυσικά επέτρεψε στη γερμανική ομάδα να πάρει και άλλα επιθετικά ριμπάουντ (15-17 σε εκείνο το σημείο τα επιθετικά και τα αμυντικά... σκουπίδια, αντίστοιχα).

Ο ΜάκΛεμορ στη διάσωση της ΑΕΚ
Ο ΜάκΛεμορ ανέλαβε να... ξυπνήσει την ΑΕΚ. Ένα τρίποντο, που τόσο ήθελε ο ίδιος και η Ένωση και ένα κερδισμένο φάουλ, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πιέσουν την αντίπαλό τους.

Μαζεμένοι πόντοι από τους Νετζήπογλου και Κουζέλογλου, συν τις καλές άμυνες, έφεραν την ΑΕΚ στο +3 (59-56) μετά από αρκετή ώρα.

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αποφύγει τα εύκολα λάθη και φυσικά επέδειξε για μία ακόμη φορά την αδυναμία να ελέγξει τα ριμπάουντ.

Τέλος στην 3η περίοδο με το σκορ στο 61-61. Και όλα από την αρχή...


Η Ρίσεν έκανε αυτό που της επέτρεπε η ΑΕΚ σε όλο το ματς. Έπαιρνε το ένα επιθετικό ριμπάουντ, μετά το επόμενο και όταν δεν σκόραρε με τη... μία, είχε μία νέα ευκαιρία.

Με το ρολόι να δείχνει 6:06 για το τέλος, το σκορ ήταν 64-72. Με το επί μέρους σκορ να είναι 11-3 υπέρ της Λούντβιγκσμπουργκ.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να αντιδράσει, μείωσε σε 68-73, αλλά ο Γκρέιβς (15π. σε εκείνο το σημείο) ανέβασε τη διαφορά «πληγώνοντας» μία ακόμη φορά την κιτρινόμαυρη άμυνα.

Και εκεί που όλα έμοιαζαν (σχεδόν) χαμένα, η ΑΕΚ έδειξε κάτι που έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Επιμονή. Από το 68-75 έκανε σερί 4-0 και μείωσε στους τρεις πόντους.

Ο Χολ, με δύο εύστοχα δίποντα από την κορυφή, μείωσε στον πόντο (76-77) και στη συνέχεια η ΑΕΚ έβγαλε την άμυνα. Και με 1:37 στο ρολόι είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ.

Δεν την άρπαξε και ένα ακόμα χαμένο επιθετικό, έφερε τη Ρίσεν στο +3 (76-79). Ο Ραντλ είχε άλλη άποψη. Καλάθι και φάουλ για το 79-79, 57 δεύτερα πριν το φινάλε.

Η άμυνα βγήκε, με την Ένωση να βρίσκει σκορ στον αιφνιδιασμό (έναν από τους λίγους στο ματς) και τον Χολ να δίνει το προβάδισμα (81-79, 39 δεύτερα πριν το φινάλε).

Σε μία απίθανη (σύμφωνα με όσα είδαμε στα προηγούμενα λεπτά) η ΑΕΚ έβγαλε και άλλη άμυνα. Κέρδισε ένα κρίσιμο φάουλ και είχε την ψυχραιμία να σκοράρει με τον Κουζμίνσκας για το 84-79.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο φινάλε, με την ανατροπή που έκανε η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και ενώ τρία λεπτά πριν το φινάλε έχανε με πέντε πόντους.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Λάνγκστον Χολ με 12 πόντους και 8 ασίστ και πολλά μεγάλα καλάθια στο φινάλε.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Σάιλας Μέλσον σκόραρε μόνο με βολές, είχε 0/8 σουτ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τζέισον Γκρέιβς μέτρησε 17 πόντους και ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα της ΑΕΚ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τζάστιν Τίλμαν είχε 14 πόντους, ο Ραντλ 12, ο Κουζμίνσκας 15 και ο ΜάκΛεμορ 13.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 22 επιθετικά ριμπάουντ της Ρίσεν.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πάτρας το Σάββατο (21/10, 20:15) στα Άνω Λιόσια, ενώ η Λούντβιγκσμπουργκ υποδέχεται, επίσης το Σάββατο (21/10, 20:00) τη Βόννη.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 44-43, 61-61, 84-79.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αναφορές για 500 νεκρούς από βομβαρδισμό Ισραηλινών σε νοσοκομείο και σχολείο της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέο μπαράζ ρουκετών της Χαμάς εναντίον του Τελ Αβίβ - Η στιγμή που κοπέλα παθαίνει νευρικό κλονισμό (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης