Ρόμπερτ Κάρμονα: Ο γηραιότερος ενεργός ποδοσφαιριστής συνεχίζει να παίζει μπάλα στα 61 του χρόνια!

Ρόμπερτ Κάρμονα: Ο γηραιότερος ενεργός ποδοσφαιριστής συνεχίζει να παίζει μπάλα στα 61 του χρόνια!

Γνωρίστε τον Ρόμπερτ Κάρμονα, τον γηραιότερο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή του κόσμου που συνεχίζει να διδάσκει μπάλα ακόμα και στην ηλικία των 61 ετών!

Carmona2
Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και τραννό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του 61χρονου Ρόμπερτ Κάρμονα, του γηραιότερου δηλαδή ενεργού ποδοσφαιριστή στον κόσμο! Ακόμα κι αν «τρέχει» την έβδομη δεκαετία της ζωής του ο Ουρουγουανός δεν το βάζει κάτω και θέλει να συνεχίσει να τιμά το αγαπημένο του άθλημα με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.

Πριν από δύο χρόνια όταν αναγνωρίστηκε η απίστευτη επίδοση του και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, με την ισπανική Marca να κάνει ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα, ο 59χρονος τότε Καρμόνα αγωνίζονταν στην Hacele Un Gol A La Vida. Τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στην CD Iraklis της Αλικάντε, η οποία αποτελεί την ομάδα Νο.47 ή.... 48 στο βιογραφικό του. Ο ίδιος άλλωστε πλέον έχει χάσει το μέτρημα, όπως εξηγεί και στη συνέντευξή του.



Κλείσιμο
«Αγωνίζομαι από το 1976 και είμαι μπερδεμένος, υπάρχουν 48 ή 47. Υπάρχουν μερικοί που δεν υπάρχουν πια, γιατί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν αγοράσεις μια ομάδα και δεν πάει καλά, πωλείται και κάποιος άλλος την αγοράζει και αλλάζουν ονόματα. Στην Ισπανία είναι σαν την πέμπτη φορά που έπαιξα, επίσης στην Ιταλία και την Ουρουγουάη.

Ήμουν σε ένα τουρνουά στον Καναδά, πέντε χώρες, πέντε. Εκεί πάντα κάτι μου λείπει. Αλλά νομίζω ότι είναι πέντε χώρες και 47 ή 48 ομάδες. Έπαιζα στα 18 μου σε ένα κλαμπ και έπαιξα ξανά στα 50 μου στον ίδιο σύλλογο. Έπαιζα με έναν παίκτη και είχα παίξει και με τον παππού του όταν ήταν 17...».



Προκειμένου βέβαια να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Ουρουγουανός χρειάστηκε να κάνει πολλές προσωπικές θυσίες σχετικά με το σώμα και την υγιεινή του. Έχει να πιει κόκα-κόλα εδώ και 45 χρόνια, αποφεύγει τα ξενύχτια και διατηρείται σε άριστη κατάσταση ακόμα και στα 61 του χρόνια.

Κάτοχος δυο ρεκόρ Guinness ως ο γηραιότερος εν ενεργεία παίκτης και ο ποδοσφαιριστής με την πιο μακρά καριέρα, ο Κάρμονα επιλέχθηκε από τον οργανισμό «Ζιλ Ριμέτ» για τον ρόλο του πρεσβευτή της Ουρουγουάης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Μέχρι τότε άλλωστε πιθανότατα θα έχει αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο, μιας και ο ίδιος έχει παραδεχθεί πως η απόσυρση δεν απέχει πλέον πολύ. «Είχα ένα πρόβλημα με τους πνεύμονες, αλλά μου είπαν ότι όλα πήγαν καλά. Να προσέχεις τον εαυτό σου. Δόξα τω Θεώ φροντίζω τον εαυτό μου. Αλλά η απόσυρση δεν είναι ακόμα επιλογή. Δεν νιώθω πάντως ότι η απόσυρση είναι πολύ μακριά, είναι σαν να πας από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή Ισραηλινών πολιτών κατά υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου: «Καταστρέψατε τη χώρα, φύγετε από εδώ»

Εξοργιστικό βίντεο από Κέρκυρα: Πετάνε από μεγάλο ύψος σκυλιά σε καταφύγιο, ώστε να τα ξεφορτωθούν


Στο «στόχαστρο» των Ισραηλινών η ελίτ μονάδα της Χαμάς που έκανε τις σφαγές το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης