Euro Cup, Λιετκαμπέλις - Άρης 84-74: Έχασε και στη Λιθουανία

Euro Cup, Λιετκαμπέλις - Άρης 84-74: Έχασε και στη Λιθουανία

Ξεκίνημα με δύο ήττες για τον Άρη - Ο Μπλούμπεργκς τραυματίστηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου καθώς γύρισε ο αστράγαλός του

ariw
Ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει… σεφτέ, ούτε να σπάσει την κακή παράδοση που έχει στη Λιθουανία καθώς ηττήθηκε με 84-74 από τη Λιετκαμπέλις για τη 2η αγωνιστική του Eurocup σε ένα παιχνίδι στο οποίο αποβλήθηκε ο Γιάννης Καστρίτης και τραυματίστηκε ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς.

Οι «κίτρινοι» δεν έχουν διάρκεια και σωστή διαχείριση των στιγμών ενός αγώνα. Αυτό πλήρωσαν στην πρεμιέρα του Eurocup με την Γκραν Κανάρια στο Nick Galis Hall, ομοίως και στην αντίστοιχη της Basket League με τον Ολυμπιακό. Tο ίδιο έγινε και στη Λιθουανία με συνέπεια τη διατήρηση και μιας αρνητικής παράδοσης.

Κλείσιμο


Οι κακές αντιδράσεις στο transition παιχνίδι και η έλλειψη συνέπειας στη διάρκεια ενός αγώνα –με μεγάλα κενά απόδοσης– έπαιξαν ρόλο στην ήττα με 84-74 από τη Λιετκαμπέλις η οποία κρατάει την ελληνική ομάδα δίχως νίκη έπειτα από δύο αγωνιστικές στο Eurocup. Οι Λιθουανοί ήταν πιο έξυπνοι στον τομέα της διαχείρισης, σούταραν επίσης με εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ και ταυτόχρονα μάζεψαν μεγάλο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ.

Περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Καστρίτης αποβλήθηκε με δύο διαδοχικές τεχνικές ποινές ενώ ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς τραυματίστηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου καθώς γύρισε ο αστράγαλός του και δεν αγωνίστηκε ξανά.

Ο αγώνας
Ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι δίχως τις βασικές αγωνιστικές αρχές του, παρασυρόμενος από έναν τρομερά γρήγορο ρυθμό με διαδοχικά σουτ. Κι αν το πρόβλημα δεν φάνηκε στα πρώτα λεπτά (7-9, 2’) όπου σκόραρε ο Ντε Σόουζα, αναδείχθηκε από το 11-0 σερί των Λιθουανών οι οποίοι μάζεψαν τα επιθετικά ριμπάουντ βάζοντας παράλληλα τα μακρινά σουτ (18-9, 4:30) έχοντας 7/12 στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί ο Άρης διόρθωσε την αμυντική προσέγγιση του παιχνιδιού, παρόντος των Σλαφτσάκη-Σανόγκο, επιθετικά πήρε πολλά από τον Βασίλη Τολιόπουλο και με επιμέρους σκορ 5-11 μείωσε σε 23-20 στο τέλος της περιόδου.

Τα δύο φάουλ του Βασίλη Τολιόπουλου στα πρώτα δευτερόλεπτα της 2ης περιόδου επανέφεραν στο παιχνίδι τον Μάρκους Καρ για τον Άρη, αλλά τη διαφορά έκανε ο Ρόνι Χάρελ καθώς τα δικά του διαδοχικά κλεψίματα έδωσαν τη δυνατότητα για το προσπέρασμα (25-26, 12’). Η βασική διαφορά των δύο ομάδων ήταν στην εκμετάλλευση των λαθών. Ο Άρης υποχρέωσε τους Λιθουανούς σε αρκετά (12) αλλά πήρε ελάχιστα στην transition επίθεση εν αντιθέσει με τους Λιθουανούς που τον τιμώρησαν για κάθε δικό του (σ. σ. 5) με κορυφαίο τον Όρελικ.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξε ρόλο το ότι ο Καρ ήταν αρνητικός και ο Μποχωρίδης άστοχος (1/9 σουτ). Κι έτσι η εικόνα του αγώνα (31-26, 15’) ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς αποχώρησε τραυματίας (σ.σ. γύρισε ο αστράγαλός του). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 43-36.

Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Γκάλινατ κράτησαν τον Άρη στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου (51-49) μπροστά και στη φθορά από τα φάουλ που έστελνε τους Λιθουανούς στη γραμμή των βολών, αλλά δύο… στιγμιαία λάθη έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να βρουν ένα άμεσο κι ένα έμμεσο τρίποντο (57-49, 26’). Η ηγετική εμφάνιση του Βασίλη Τολιόπουλου έδωσε οξυγόνο στους Θεσσαλονικείς καθώς οι δικοί του πόντοι διαμόρφωσαν το 61-59 στο τέλος της 3ης περιόδου.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με κακούς οιωνούς για την ελληνική ομάδα (4ο φάουλ του εξαιρετικού Ντε Σόουζα) και σα να μην έφτανε αυτό η Λιετκαμπέλις έκανε 8-0 σερί (69-59, 33’). Καθώς η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα (76-66, 36’), ο Γιάννης Καστρίτης (λόγω και της φθοράς των φάουλ) πήγε σ’ ένα σχήμα με τέσσερις κοντούς αλλά ούτε αυτό απέδωσε. Μάλιστα ο Έλληνας τεχνικός αποβλήθηκε με δύο διαδοχικές τεχνικές ποινές (διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε κατά του Ντε Σόουζα) 2:56 πριν το τέλος του αγώνα.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Λιετκαμπέλις ήταν εξυπνότερη του Άρη με καλύτερη αξιοποίηση λαθών του αντιπάλου, πήρε επίσης αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και το 8-0 σερί στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου την οδήγησε σε διψήφια διαφορά και στο βουνό που υψώθηκε μπροστά του, ο Άρης δεν είχε τρόπο να σκαρφαλώσει.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γκεντιμίνας Όρελικ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με εκτέλεση, ανάγνωση παιχνιδιού και δημιουργία.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μάρκους Καρ απέχει… χιλιόμετρα από αυτό που έδειξε στα φιλικά παιχνίδια και σήμερα πρόσθεσε ένα ακόμη κακό παιχνίδι. Ο Ρόνι Χάρελ έκανε δουλίτσα στην άμυνα αλλά επιθετικά παραμένει ακίνδυνος.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Τολιόπουλος και Ντε Σόουζα κράτησαν τον Άρη για τρία δεκάλεπτα αλλά δεν βρήκαν υποστηρικτές.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ίσως τον αδικεί η μη ανάδειξή του σε MVP καθώς ο Σιρβίντις έκανε καλό παιχνίδι με 21 πόντους, γεμάτο ήταν και αυτό του Νίκολα Πόποβιτς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Δεν είναι ένα. Ο Άρης είχε 12 περισσότερες κατοχές στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο τέλος αυτού ήταν στο -7! Ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 4/4 βολές και οι συμπαίκτες του 2/14. Οι Λιθουανοί πήραν 19 πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και ο Άρης μόλις 9.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Λιετκαμπέλις θα ταξιδέψει στη Γερμανία για τον αγώνα με την Ούλμ ενώ ο Άρης μετά τον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών θα υποδεχθεί την Τουρκ Τέλεκομ.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 43-36, 61-59, 84-74.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν, έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους

Άρπαξε ξαφνικά το παιδί και το χτυπούσε με μανία, λέει ο πατέρας του 11χρονου που ξυλοκοπήθηκε από άγνωστο στον Φλοίσβο

O 25χρονος Μίκαελ από τα Πιστιανά Αρτας έκανε τη Στοκχόλμη... Γκόθαμ Σίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης