Σάκκαρη - Ναβάρο 1-2: «Στοπ» από την Αμερικανίδα στο tie break και εκτός ημιτελικών η Μαρία

Σάκκαρη - Ναβάρο 1-2: «Στοπ» από την Αμερικανίδα στο tie break και εκτός ημιτελικών η Μαρία

Στο tie break του τρίτου σετ, η Εμμα Ναβάρο άφησε εκτός συνέχειας στο Σαν Ντιέγκο την Μαρία Σάκκαρη (6-4, 0-6, 7-6)

sakkari_xr
Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του Σαν Ντιέγκο.

Ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Εμμα Ναβάρο (4-6, 6-0, 6-7 (4) σε 2 ώρες και 13 λεπτά) και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα εισιτήριο σε τελικό.

Η Σάκκαρη πλήρωσε στο πρώτο σετ τα αβίαστα λάθη της και το κακό πρώτο σερβίς, αλλά στο δεύτερο, με εξαίρεση το σερβίς (και πάλι προβληματικό σήμερα) εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος της αντιπάλου της, κερδίζοντάς το χωρίς να χάσει game! Στο τρίτο όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με την Ναβάρο να ξεκινά εκπληκτικά το tie break και να παίρνει τελικά την πρόκριση.

Συνολικά η Σάκκαρη είχε μόλις 49.5% στο πρώτο σερβίς (8 διπλά λάθη), που της κόστισε με τις φαρμακερές επιστροφές που έκανε η Ναβάρο στο ματς, αλλά και το ότι είχε πολλά αβίαστα, σε ένα ματς που πήρε περισσότερους πόντους (93-90), αλλά το έχασε. Πλέον, ετοιμάζεται για το Μεξικό όπου εκεί πρέπει να πάει μακριά, αν θέλει να έχει ελπίδες για να μπει στο WTA Finals.

Σειρά από break με κερδισμένη την Ναβάρο

Το ματς ξεκίνησε με τις γνωστές αδυναμίες στο πρώτο σερβίς της Μαρίας, τις οποίες η Ναβάρο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί. Η Αμερικανίδα έπαιξε πολύ επιθετικά στις επιστροφές, έφτασε μάλιστα σε δύο break point, αλλά ένας winner έβγαλε από την δύσκολη θέση την Σάκκαρη που πήρε και το game στη συνέχεια.

Με love game ξεκίνησε τα δικά της service games η Ναβάρο, αλλά η Μαρία έκλεισε εύκολα το δικό της, για να κρατήσει το προβάδισμα με 2-1.

Το πρώτο break έγινε αμέσως μετά από την Σάκκαρη, η οποία πίεσε την Ναβάρο στην βασική γραμμή και την ανάγκασε σε λάθη, για να γίνει το 3-1, ωστόσο η Αμερικανίδα συνέχισε να παίζει πολύ επιθετικά τις επιστροφές στο σερβίς της Μαρίας και το ρίσκο απέδωσε αφού από λάθη της Σάκκαρη υπό πίεση, πήρε πίσω το break.

Τα λάθη συνεχίστηκαν από την Ελληνίδα τενίστρια που… πρόσφερε στο πιάτο το break στην Ναβάρο με διπλό λάθος στο σερβίς, για να βρεθεί πίσω με 4-3 στα games.

Η Σάκκαρη αντέδρασε όμως και με το μπάκχαντ της ανάγκασε σε χαμένα χτυπήματα την Ναβάρο, για να φέρει σε ισορροπία το σετ (4-4). Ομως και αυτό το break πήγε χαμένο, αφού ξανά τα δικά της λάθη την «πρόδωσαν» με την Ναβάρο να πηγαίνει να σερβίρει για το σετ στο υπέρ της 5-4. Η Σάκκαρη έπαιξε επιθετικά, αλλά η Ναβάρο βρήκε άμυνες και περάσματα στην ευθεία για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ.

H Σάκκαρη με... bagel το 1-1

Κλείσιμο
Στο δεύτερο σετ η Μαρία είχε πολύ εύκολο έργο, καθώς η Ναβάρο έχασε τον ρυθμό της και έδειξε σημάδια κούρασης, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο.

Με άσο έκλεισε το πρώτο game η Σάκκαρη, η οποία έκανε και άνετο break αμέσως μετά. Κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και πήρε σοβαρό προβάδισμα στο σετ με 3-0.

Τα λάθη συνεχίστηκαν από την Αμερικανίδα, με την Μαρία να φτάνει ξεκούραστα σε ένα ακόμη break (από διπλό λάθος της Ναβάρο) και στο σερβίς της στη συνέχεια στο 5-0.

Η Ναβάρο τελικά δεν απέφυγε το bagel και με το τρίτο break στο σετ, η Ελληνίδα τενίστρια το πήρε με 6-0 και πήγε να σερβίρει πρώτη στο τρίτο σετ.

Η Ναβάρο στο tie break το εισιτήριο για τα ημιτελικά

Στο τρίτο σετ, η Μαρία έσβησε break point και έκανε το 1-0, αλλά το ίδιο έκανε αμέσως μετά και η Ναβάρο σε διπλή ευκαιρία της Σάκκαρη. Η Μαρία ωστόσο διατήρησε το προβάδισμα με ένα άνετο τρίτο game.

Η Ναβάρο όμως πήρε κεφάλι στο σκορ. Αφού ισοφάρισε σε 2-2 στο δικό της σερβίς, είδε την Μαρία να της δίνει ένα εύκολο break καθώς έκανε δύο συνεχόμενα διπλά λάθη και έβαλε μόνη της δύσκολα στον εαυτό της.

Εκεί έδειξε όμως τα αντανακλαστικά της και σε ένα πολύ απαιτητικό game πήρε πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Η Ναβάρο ισοφάρισε αργότερα και σε 4-4, μεταφέροντας την πίεση στην Σάκκαρη που έπρεπε να κρατήσει το σερβίς της. Ανταποκρίθηκε άψογα και έστειλε τη Ναβάρο να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Από 0-30 πίσω, κατάφερε να το πάρει και ισοφάρισε σε 5-5, όμως και πάλι η Σάκκαρη κράτησε εύκολα και προηγήθηκε με 6-5. Το σετ και το ματς οδηγήθηκαν τελικά σε tie break.

Εκεί η Ναβάρο άρχισε με μίνι μπρέικ, κράτησε το σερβίς της και με δεύτερο break έφτασε στο 4-0, για να πάει στο change προηγούμενη με 5-1. Εκεί η Σάκκαρη αντέδρασε και μείωσε σε 5-4 με ένα μίνι break και κρατώντας το σερβίς της. Ομως στο δικό της η Αμερικανίδα το έκλεισε με 7-4 και πέρασε στα ημιτελικά.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Metron Analysis: Άνετο προβάδισμα στον Κασσελάκη δίνουν όσοι λένε πως θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή

Από τους «Sopranos» στο... OnlyFans - Αντιεμβολιάστρια ηθοποιός καταγγέλλει ότι της έκλειναν όλες τις πόρτες στο Χόλιγουντ

Δείτε βίντεο: Απρόοπτο σε ζωντανή μετάδοση, ρεπόρτερ είδε φίδι σε πλημμυρισμένο χωράφι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης