Metron Analysis: Άνετο προβάδισμα στον Κασσελάκη δίνουν όσοι λένε πως θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή

Metron Analysis: Άνετο προβάδισμα στον Κασσελάκη δίνουν όσοι λένε πως θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή

Στις 8 μονάδες η διαφορά του με την Αχτσιόγλου, η οποία  ωστόσο διατηρεί την πρωτιά στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ - Οριακά διψήφιο το ποσοστό Τσακαλώτου, «εξαφανίζονται» Παππάς και Τζουμάκας

axtsiogloy_kasselakis_arthro
Δημοσκοπική ανατροπή επιτυγχάνει ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με το γκάλοπ της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega: Εξασφαλίζει ποσοστό 39% μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «μάλλον» θα πάνε να ψηφίσουν στην εκλογή της Κυριακής, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου καταγράφεται στο 31%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφονται σε χαμηλά ποσοστά - στο 13% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στο 3% ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας. 

Ο κ. Κασσελάκης εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα και ενόψει του δευτέρου γύρου, με 45% έναντι 44%, ενώ το 8%  αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανέναν από τους δύο. Σημειώνεται πάντως ότι η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να έχει την «παράσταση νίκης»  - κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη προέκυψε το τελευταίο 20ήμερο. 

Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, η κα Αχτσιόγλου έχει  τις περισσότερες θετικές γνώμες - 66% έναντι  62% του κ. Κασσελάκη, ενώ θεωρείται και «πιο ενωτική» με 35% έναντι 26% του κ. Κασσελάκη. Ωστόσο, ο  35χρονος προηγείται με μεγάλη διαφορά (14 και 11 μονάδων αντίστοιχα) στα κρίσιμα ερωτήματα - ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ποιος να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης προηγείται - αν και με μικρή διαφορά - στα συγκεκριμένα ερωτήματα, ακόμα και στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2023. 

Η εικόνα της κυβέρνησης

Κλείσιμο
Η καταστροφική κακοκαιρία Daniel προκάλεσε σοβαρές ρωγμές στην εικόνα της κυβέρνησης, που έχει σε αυτή τη συγκυρία «εικόνα Τεμπών», με τις θετικές γνώμες να φτάνουν στο 32%. Παράληλα, η ακρίβεια θεωρείται πλέον ως το σημαντικότερο πρόβλημα από το 29% - έναντι 24%   τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου. Παράλληλα, έχει πενταπλασιαστεί - από το 3% στο 15% - το ποσοστό εκείνων που μιλούν για ανεπάρκεια της κυβέρνησης. 




ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-3
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-4
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-5
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-6
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-7
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-8
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-9
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-10
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-2
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-1










Ειδήσεις σήμερα:

Στην Αθήνα η σορός της 32χρονης που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό - Είχε παντρευτεί πρόσφατα στο Παρίσι

Ανακοινώσεις της NASA: «Κάπου στο σύμπαν πρέπει να υπάρχει εξωγήινη ζωή, μυστήριο και πιθανή απειλή τα UFO»

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας για την τομή στο φράγμα Καλέντζη: «Εμπιστεύτηκα τον δήμαρχο Παλαμά κι έδωσα έγκριση»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης