Basket League: Το νέο σύστημα διεξαγωγής, η πρόκριση στα play-offs και ο υποβιβασμός

Basket League: Το νέο σύστημα διεξαγωγής, η πρόκριση στα play-offs και ο υποβιβασμός

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το νέο φορμάτ της Basket League 2023/24 που θα αυξήσει τους αγώνες του πρωταθλήματος

BasketLeague
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος προανήγγειλε τον περασμένο Μάιο την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της Basket League με στόχο να αυξηθεί το ενδιαφέρον και να ανέβει το επίπεδο του ανταγωνισμού στη λίγκα.

Σήμερα (11/9), λοιπόν, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε το νέο φορμάτ που προβλέπει περισσότερους αγώνες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες έξι θέσεις στη regular season θα αγωνίζονται σε έναν νέο γύρο πέντε αναμετρήσεων. Οι υπόλοιπες έξι θα κοντραριστούν στα play-outs, επίσης σε έναν νέο γύρο πέντε αναμετρήσεων.

H ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση των play-outs θα υποβιβαστεί στην Elite League «Ερρίκος Ντυνάν» ενώ οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν υψηλότερα σε αυτό το γκρουπ, θα κερδίσουν από μία θέση στα play-offs. Έτσι θα προκύψουν οι οκτώ ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-8 και θα μπουν στη διαδικασία των προημιτελικών.

basket_league2
Κλείσιμο


Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ
Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου η Basket League της νέας αγωνιστικής χρονιάς να προσφέρει ακόμη ομορφότερο θέαμα και περισσότερες συγκινήσεις στους φιλάθλους, να είναι πιο ανταγωνιστική και να περιλαμβάνει περισσότερους ενδιαφέροντες αγώνες προχώρησε στην αλλαγή του format διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League 2023-24, που θα περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του Πρωταθλήματος πριν την έναρξη των Playoffs.

Το Top 6 θα αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των Play Out οι έξι τελευταίες. Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους ένα γύρο 5 αναμετρήσεων.

Στο γκρουπ των Play Out, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα Play Offs ως 7η και 8η ομάδα, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του Πρωταθλήματος έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League όπως φαίνεται στον πίνακα και ειδικότερα στην ανάλυση των αγωνιστικών του Top 6 και των Play Out:

Μετά την ολοκλήρωση του Top 6 και των Play Out, οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 παίρνουν μέρος στα Playoffs. Στην Α’ και στην Β’ Φάση των Playoffs οι αγώνες είναι best of 3 (κρίνονται στις δύο νίκες) και στην Γ’ και Τελική Φάση η 3η θέση θα κριθεί σε έναν αγώνα και οι Τελικοί θα είναι best of 5.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας - Στη θέση του ο Χρήστος Στυλιανίδης

Βίντεο δείχνει μυστηριώδεις λάμψεις φωτός στον ουρανό πριν τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Blue Horizon: Η δικογραφία για το πλοίο της ντροπής - Ο πλοίαρχος ενημέρωσε «άνθρωπος στη θάλασσα» και... απέπλευσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης