Σαμπάχ - Ολυμπιακός 1-1: Δύο πρόσωπα με σούπερ Φορτούνη και σκόρερ τον Μασούρα - Δείτε βίντεο

Σαμπάχ - Ολυμπιακός 1-1: Δύο πρόσωπα με σούπερ Φορτούνη και σκόρερ τον Μασούρα - Δείτε βίντεο

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με τη Σαμπάχ, στο τελευταίο του φιλικό στην Αυστρία - Προηγήθηκαν οι Αζέροι στο 42', ισοφάρισε ο Μασούρας στο 64' - Ντεμπούτο για Ιμπόρα στη βασική 11άδα, πέρασε στο ματς κι ο Κίνι

5934329
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσε την ευκαιρία στον Ιμπόρα να πραγματοποιήσει το άτυπο ντεμπούτο του, παίζοντας σε όλο το ματς. Μπήκε αλλαγή κι ο Κίνι.

Ο Ολυμπιακός είχε στο πρώτο μέρος τον Φορτούνη κυρίως αλλά και τον Μπιέλ να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα, αλλά η άμυνα είχε κενά και το πλήρωσε στο 42'.

Ο Μασούρας διαμόρφωσε από κοντά το 1-1 στο 64', ενώ είχε δοκάρι κι ο Ελ Α ραμπί λίγο πριν την ισοφάριση.

Με Ιμπόρα βασικό, ντεμπούτο και για Κίνι
Ο Ισπανός κόουτς επέλεξε τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Μπα, Ανδρούτσο στην άμυνα και τους Μπουχαλάκη, Ιμπόρα στον άξονα με τον Φορτούνη οργανωτή και τους Μπιέλ - Μασούρα στα άκρα του Ελ Αραμπί.

Κλείσιμο
Οσον αφορά στον Ιμπόρα, ο έμπειρος μέσος έδειξε στα πρώτα του λεπτά με την ερυθρόλευκη φανέλα ότι μπορεί να δώσει λύσεις και ποιότητα με τις πάσες του. Αρκετές φορές πέρασε η μπάλα από τα πόδια του, με τον ίδιο να λειτουργεί ως «μοχλός» αλλά σαφώς χρειάζεται να αποκτήσει και ρυθμό. Χωρίς λάθη ο Ισπανός μπακ, ο οποίος είχε συμμετοχή και στο 1-1.

Ολυμπιακός - Σαμπά Μπακού 1 - 1 | Highlights - Φιλικός Αγώνας - 19/07/2023 | COSMOTE SPORT HD


Μεγάλη φάση με Μπιέλ, ορεξάτος ο Φορτούνης
Ο Ολυμπιακός είχε σε... κέφια, στο πρώτο μέρος, τους Φορτούνη και Μπιέλ, οι οποίοι προσπαθούσαν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν ρήγματα αλλά η αντίπαλη άμυνα ήταν... υποψιασμένη και δεν τους επέτρεψε να πετύχουν το σκοπό τους.

Στο 11', είδαμε την καλύτερη στιγμή των ερυθρόλευκων στο α' μέρος, με τον Μπιέλ να είναι απέναντι από τον Ιμανόφ, αλλά ύστερα από την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά ο αντίπαλος κίπερ τού είχε κλείσει τη γωνία και το πλασέ του κατέληξε κόρνερ.

Δύο λεπτά νωρίτερα, ο κινητικός Φορτούνης είχε κερδίσει ένα φάουλ σε καλό σημείο με την εκτέλεσή του όμως να χτυπάει πάνω στο τείχος. Ο Ανδρούτσος έγινε κάτοχος της μπάλας, στη συνέχεια έδωσε στον Μπιέλ κι η σέντρα του Ισπανού κατέληξε στα χέρια του Ιμανόφ.

Οι Αζέροι πήγαν να απειλήσουν με την κεφαλιά του Ισάγιεφ να περνάει άουτ.

Μέχρι το μισάωρο όπου έγινε και το cooling break προκειμένου να δροσιστούν οι παίκτες, δεν είδαμε άλλη καλή στιγμή. Το άσχημο, ωστόσο, ήταν για τον Μαρτίνεθ ο τραυματισμός του Μπουχαλάκη, στη θέση του οποίου πέρασε ο Καρβάλιο.

Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τέσσερα κόρνερ στο πρώτο μέρος αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν κάποιο απ' αυτά είτε εκτελούσε ο Φορτούνης είτε ο Μπιέλ.

Η Σαμπάχ «χτύπησε» τρεις φορές, σκόραρε τη μία
Το... καμπανάκι στην άμυνα του Ολυμπιακού ήχησε για πρώτη φορά στο 36' όταν ο Βολκόφ έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Τζολάκη αλλά ο Ανδρούτσος έτρεξε και πρόλαβε σε κόρνερ πάνω από τη γραμμή. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Νουρίγιεφ ήταν ολομόναχος στο β' δοκάρι με την κεφαλιά του όμως να κοντράρει και να περνάει εκ νέου σε κόρνερ.

Στο 42', όμως, ήρθε το γκολ. Το λάθος του Μπα έδωσε την ευκαιρία στον Βολκόφ να περάσει τον Τζολάκη και να ανοίξει το σκορ πολύ εύκολα.

Αλλο πρόσωπο και... σκόρερ ο Μασούρας
Στο β' μέρος, ο Μαρτίνεθ άλλαξε τους Τζολάκη, Μπα και Ανδρούτσο με τους Πασχαλάκη, Ρέτσο και Ροντινέι. Η ομάδα άρχισε να πιέζει περισσότερο και έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα θα έφτανε στο γκολ.

Ο Φορτούνης με το... καλημέρα του β' μέρους. έκανε τρομερή κάθετη στον Μασούρα, βγάζοντάς τον απέναντι από τον Ιμάνοφ με το πλασέ του όμως να πηγαίνει πάνω στον αντίπαλο κίπερ.

Λίγο αργότερα, ο «Φόρτου» έγινε δέκτης της μπάλας, με το σουτ του να καταλήγει στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα και στο 61' το σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού στην απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ. Το 1-1 δεν ήρθε στο 63' όταν ο Φορτούνης έδωσε στον Ρέαμπτσιουκ κι η σέντρα του Μολδαβού πήγε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος ζύγισε την κεφαλιά του η οποία όμως κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Στην επόμενη φάση, ωστόσο, Φορτούνης και Κίνι συνδυάστηκαν, η μπάλα πήγε στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και από το αμυντικό κενό της Σαμπάχ,ο Μασούρας δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει από κοντά.

Στη συνέχεια, οι αλλαγές έφεραν το ρυθμό σε χαμηλό τέμπο, αλλά στις καθυστερήσεις είδαμε δύο ωραίες φάσεις. Ο Ροντινέι με το αριστερό υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να δώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ενώ το ίδιο συνέβη στην επόμενη φάση με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στον αντίπαλό του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός: Τζολάκης (46' Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (63' Kίνι), Ντόι, Μπα (46' Ρέτσος), Ανδρούτσος (46' Ροντινέι), Μπουχαλάκης (30' Καρβάλιο), Ιμπόρα, Φορτούνης (75' Λ'ατσιος), Μπιέλ (63' Βρουσάι), Μασούρας (75' Ραμόν), Ελ Αραμπί.

Σαμπάχ: Ιμανόφ, Λέτιτς, Ιραζαμπάλ, Τσάκλα, Σεϊντέγιεφ, Ντα Σίλβα, Καμάλοφ, Ισάγιεφ, Νιερίεφ, Αλασκάροφ (54' Τιλ), Βολκόφ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζουν όλες οι διοικήσεις στο Δημόσιο - Tέλος οι κομματικοί διορισμοί σε 522 φορείς

Πώς επώνυμες Ελληνίδες βρέθηκαν γυμνές στο Discord - 17χρονος από τη Βοιωτία ο διαχειριστής

Άγρια δολοφονία 15χρονης στη Ρωσία: Τη βίασαν, την πέταξαν σε γραμμές τρένου και της έριξαν καυστικό υγρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης