Νάπολι: Χιλιάδες οπαδοί υποδέχθηκαν το πούλμαν των πρωταθλητών Ιταλίας - Δείτε βίντεο

Νάπολι: Χιλιάδες οπαδοί υποδέχθηκαν το πούλμαν των πρωταθλητών Ιταλίας - Δείτε βίντεο

Οι πανηγυρισμοί για τον τίτλο που έκανε 33 χρόνια για να επιστρέψει στην πόλη του ιταλικού νότου δεν λένε να κοπάσουν

Collage_Maker-06-May-2023-12-46-AM-5458
Τριάντα και τρία χρόνια περίμεναν για την επιστροφή τους στον θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου οι φίλοι της Νάπολι και εύλογα οι πανηγυρισμοί τους δεν θα κοπάσουν εύκολα.

Μερικοί εκ των πιο πιστών οπαδών της μάλιστα, έσπευσαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας προκειμένου να υποδεχθούν τους παίκτες που χάρη στην ισοπαλία απέναντι στην Ουντινέζε τους χάρισαν το πρώτο Scudetto μετά το 1990.



Κλείσιμο
Χιλιάδες τρελαμένοι τύποι περικύκλωσαν το πούλμαν των Παρτενοπέι, δημιουργώντας φοβερή ατμόσφαιρα.







Πάντως και οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν σταμάτησαν να γιορτάζουν την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθληματος της Serie A σε όλη τη διαδρομή από τη Φιορεντίνα μέχρι τη Νάπολη.




Τα προηγούμενα δύο πρωταθλήματα (1987, 1990) είχαν κατακτηθεί από την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο κόσμος της Νάπολι πανηγύρισε την Πέμπτη και για τον δικό του Θεό, το όνομα του οποίου φέρει πλέον το γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας. Ο ίδιος «είδε» τους πανηγυρισμούς των δικών του ανθρώπων από τις εκατοντάδες προσωπογραφίες του που βρίσκονται διάσπαρτες στην φτωχική πόλη που τόσο αγάπησε και ακόμη περισσότερο αγαπήθηκε.
 

Οι Παρτενοπέι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Ουντινέζε εκτός έδρας με 1-1 με το «χρυσό» γκολ του Βίκτορ Οσιμέν και κλέιδωσαν το πρωτάθλημα. Μετά το τελευταίο σφύριγμα στο «Φρίουλι» όλα τα μέλη της ομάδας έστησαν πάρτι μαζί με τους 10.000 οπαδούς που ταξίδεψαν στο Ούντινε και πολλοί εξ αυτών μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές

Οι φίλαθλοι ήθελαν να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες αυτήν την ιστορική στιγμή και δεν δίστασαν να πάρουν και... αναμνηστικά. Ένας από τους πιο... άτυχους παίκτες ήταν ο Πιοτρ Ζιελίνσκι, ο οποίος έμεινε χωρίς σορτσάκι και με το εσώρουχο, όταν περικυκλώθηκε από φίλους της Νάπολι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csdsj1qn1v3l)

Την ίδια στιγμή, στη Νάπολη και το στάδιο «Ντιέγκο Μαραντόνα» που ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο που παρακολουθούσε τον αγώνα στις οθόνη, επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν και κατακλύζουν κατά χιλιάδες το διαδίκτυο.
 

Βεγγαλικά, καπνογόνα, πανηγυρισμοί στους δρόμους, αγκαλιές και αποθέωσε στον δικό τους «Ντιεγκίτο».
Ίσως το πιο εντυπωσιακό από όλα τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί από την όμορφη πόλη της Νότιας Ιταλίας ήταν εκείνο που τραβήχτηκε από ένα πολύ υψηλό σημείο  της περιοχής και φαίνονται πως τα βεγγαλικά «απλώνονταν» παντού σαν διαδοχικές εκρήξεις. Στη Νάπολι, δεν «επιτρεπόταν» να κοιμηθεί κανείς χθες βράδυ. 

Αυτή ήταν η στιγμή για τους φίλους της Νάπολι και όσους ασπάζονται τον... Μαραντονισμό να γιορτάσουν τη δική τους Ανάσταση.


Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος λογαριασμός στο twitter, αν αγαπάς το ποδόσφαιρο «δεν θα ήθελες να είσαι πουθενά αλλού αυτό το βράδυ, μόνο στη Νάπολι». 
 Από τους πανηγυρισμούς «τρελάθηκαν» και οι αρκετοί τουρίστες που έτυχε να βρίσκονται στη πόλη της Νότιας Ιταλίας αυτές τις ημέρες, γράφοντας στα social media πως όσα είδαν μπροστά τους ήταν ανεπανάληπτα.
«Δεν μπορώ να πάω στο ξενοδοχείο μου» έγραψε κάποιος ο οποίος συμμετείχε μάλλον... αναγκαστικά στους πανηγυρισμούς:



Δείτε περισσότερα βίντεο από τη Νάπολη:

@spazionapoli

NAPOLI CAMPIONE D’ITALIA!🇮🇹💙🏆3️⃣ #napoli #scudettonapoli #tifosinapoli

♬ suono originale - Spazio Napoli



Ειδήσεις σήμερα: 

Βασιλιάς Κάρολος: Λάμψη και υψηλοί προσκεκλημένοι στη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

Χανιά: «Μπαμπά πνίγομαι» - Δόκιμος αστυφύλακας παρασύρθηκε από χείμαρρο

Σερβία: Καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψης του 21χρονου που σκότωσε 8 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης