Stoiximan Super League, Άρης - Βόλος 4-2: Ευρωπαίος και μαθηματικά!

Stoiximan Super League, Άρης - Βόλος 4-2: Ευρωπαίος και μαθηματικά!

Σε ένα χορταστικό ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης επικράτησε του Βόλου με 4-2 και... κλείδωσε (και) μαθηματικά το εισιτήριο για το Conference League

5877771
Ο Άρης έδωσε πανηγυρικό τόνο στην - … και μαθηματικά – εξασφάλιση της συμμετοχής του στη 2η προκριματική φάση του Conference League με πρωταγωνιστή τον Λούις Πάλμα και σταθερή αξία τον Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο 23χρονος επιθετικός από την Ονδούρα πρόσθεσε δύο γκολ και μία ασίστ στο… σακούλι της φετινής χρονιάς η οποία εξελίσσεται εντυπωσιακά για τον ίδιο. Οι «κίτρινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα χάρη στο γρήγορο γκολ του Πάλμα, προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο για να ακολουθήσει ένα τρελό δεύτερο με ακόμη δύο δικά τους γκολ κι άλλα τόσα από τον Βόλο.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Ο Άντρε Γκρέι «είδε» 11αδα
Η επιστροφή του Τζαμαϊκανού στο αρχικό σχήμα αποτέλεσε και τη μοναδική αλλαγή του Τόλη Τερζή στην 11αδα σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Άντρε Γκρέι επιστρατεύθηκε λόγω της τιμωρίας του Αμπουμπακάρ Καμαρά και η τελευταία φορά που είχε θέση βασικού ήταν στη 2η αγωνιστική των play-offs με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Από εκεί και πέρα, ο Τερζής διατήρησε την ίδια τριάδα εσωτερικών μέσων (Ετέμπι, Νταμπό, Νταρίντα), τους Λούις Πάλμα, Ματέο Γκαρσία στα επιθετική τετράδα αλλά και την ίδια αμυντική γραμμή (Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού) όπως και τον Κουέστα. Για τον Βόλο, ο Κώστας Μπράτσος δεν είχε πληθώρα επιλογών έχοντας και τις απουσίες των Μπαριέντος, Οζέγκοβιτς. Τάχατος, Πίρινεν, Ασλανίδης και Σι ήταν η τετράδα στην άμυνα πίσω από το πολυπρόσωπο κέντρο με τους Τσοκάνη, Γκάγκι, Μεταξά και επιθετική τριάδα τους Άλχο, Αλούνα και Ντέλετιτς.

Ο Πάλμα απλοποίησε τα πράγματα
Το γρήγορο γκολ είναι ευλογία σε παιχνίδια έντονου βαθμολογικού ενδιαφέροντος κι αυτή είχε ο Άρης καθώς πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 3ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Εμπακατά και κακό διώξιμο του Πίρινεν ο Λούις Πάλμα από πλάγια θέση εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0) καθώς ο Κότνικ δεν πρόλαβε να κλείσει την γωνιά του. Κι έτσι ο Άρης απέκτησε το ψυχολογικό πλεονέκτημα, θα μπορούσε μάλιστα να είχε διπλασιάσει τα τέρματά του στο 8’ όταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα σούταρε ανενόχλητος από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά σημάδεψε τον τερματοφύλακα του Κότνικ.

Το γρήγορο γκολ καλλιέργησε ελπίδα για καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο, συνέβη όμως το αντίθετο. Ο Βόλος άλλαξε λογική καθώς προσπάθησε να γίνει δημιουργικός και να βρει τις προϋποθέσεις τις ισοφάρισης δίχως όμως να αποδειχθεί και απειλητικός. Για τον Άρη υστέρησαν αρκετοί παίκτες. Τα πλάγια μπακ δεν ανέβαινα συχνά ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ματέο Γκαρσία δεν ήταν το ίδιο δημιουργικός και ο δε Νταμπό… κακός. Κι έτσι τα λεπτά κυλούσαν με αρκετές ημιτελείς προσπάθειες, ένα σουτ του Άλχο στο 29’ και μια κακή εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς στο 32’.

Η «γκάφα» του Σι
Κλείσιμο
Στο 43’, η συνεργασία μεταξύ Νταμπό και Εμπακατά δεν βγήκε αλλά η κάκιστη αντίδραση του Σι, όχι μόνο δεν έδιωξε την μπάλα αλλά ανέτρεψε τον δεξιό μπακ του Άρη, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους για ένα δεύτερο γκολ και ο Λούις Πάλμα δεν αστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι (2-0). Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Τάχατος άνοιξε τον χορό τον γκολ
Από ένα λάθος του Λούις Πάλμα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και κλέψιμο του Τάχατου, ο Βόλος λειτούργησε υπέροχα στην transition επίθεση και με τον πλάγιο μπακ των Θεσσαλών να μην αστοχεί απέναντι στον Κουέστα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής (2-1, 50’). Ο Άρης είχε γρήγορη αντίδραση καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Λούις Πάλμα σέρβιρε υπέροχα στον Άντρε Γκρέι ο οποίος σημείωσε το παρθενικό γκολ του εντός του 2023 με προβολή (3-1). Δεν πέρασαν δύο λεπτά (57’) και ο Βόλος βρήκε τον τρόπο διατήρησής του στο παιχνίδι έπειτα από υπέροχη κίνηση του Γκάγκι στην πλάτη του Φαμπιάνο, άστοχη έξοδο του Κουέστα και κοντινή προβολή του Άλχο στην άδεια εστία του Άρη (3-2).

Ο Ντέλετιτς άφησε την ομάδα του με «10»
Αν η γκάφα του Σι έδωσε στον Άρη προβάδισμα δύο τερμάτων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αυτή του Μίλος Ντέλετιτς υποχρέωσε τον Βόλο να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο από το 64’. Η απόφαση του διαιτητή Τσαγκαράκη ήταν σωστή καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων πήγε με τις τάπες στο πόδι του Νταρίντα στον χώρο του κέντρου και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Με το εύθραυστο 3-2, ο Άρης έψαξε το γκολ που θα «τελείωνε» το παιχνίδι έχοντας καλύτερη λειτουργία στην επίθεση παρόντος του Λούκας Ρουπ. Ο Γερμανός είχε μια καλή στιγμή στο 62’ και λίγο αργότερα ο Κυριάκος Ασλανίδης του… πήρε την μπουκιά από το στόμα καθώς έδιωξε την μπάλα πριν βρεθεί σε τετ α τετ με τον Αυγερινό.

Η τρομερή πάσα του Νταρίντα έφερε το 4-2
Η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα χάρη στα θαυματουργά πόδια του Βλάντιμιρ Νταρίντα ο οποίος στο 74’ έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Ματέο Γκαρσία και ο Αργεντίνος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (4-2). Ο Άρης δεν σταμάτησε εκεί καθώς απείλησε και στο 76’ με σουτ του Ρουπ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αυγερινός σταμάτησε τον Γκρέι ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση. Ο ίδιος ρυθμός διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα καθώς οι δύο ομάδες δεν «έβγαλαν» άλλη φάση πλην αυτής του Ιτούρμπε στις καθυστερήσεις ο οποίος σε υπεραριθμία της ομάδας του έκανε τη λάθος πάσα.


Ο Μίλος Ντέλετιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για τον Βόλο στο 64ο λεπτό. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μαζικού, Γκρέι, Χριστοδουλόπουλος (Άρης), Πίρινεν, Γκάγκι, Τάχατος, Λούνα (Βόλος)

Ο MVP: Ο Λούις Πάλμα σκόραρε δύο φορές φτάνοντας τα 13 γκολ στο Πρωτάθλημα, λίγο μετά έδωσε και την 8η ασίστ του στο γκολ του Άντρε Γκρέι.

Στο ύψος του: Ο Νταρίντα έδωσε καταπληκτική ασίστ στο 4ο γκολ της ομάδας του ενώ ο Ρουπ έδωσε ενέργεια και δημιουργία στο παιχνίδι του Άρη από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι. Καλό παιχνίδι από τον Άλχο και τον Γκάγκι για τον Βόλο.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Τραγική αντίδραση του Ντέλετιτς ο οποίος άφησε με δέκα παίκτες τον Βόλο. Κακό παιχνίδι και από τον Νταμπό για τον Άρη.

Η «γκάφα»: Η αντίδραση του Σι στη φάση του κερδισμένου πέναλτι του Άρη καθώς αντί να προστατέψει την μπάλα έδωσε το δικαίωμα στον Εμπακατά να τη διεκδικήσει και στη συνέχεια τον ανέτρεψε κιόλας!


Το «στραγάλι»: Ο Πέτρος Τσαγκαράκης πήρε τη σωστή απόφαση σε όλες τις κρίσιμες φάσεις. Έγκαιρη υπόδειξη στη φάση του πέναλτι, σωστή και η αποβολή του Ντέλετιτς την οποία είδε σε πρώτο χρόνο. Έχασε μερικές φάσεις αλλά συνολικά έκανε καλή διαιτησία.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το γρήγορο γκολ του Λούις Πάλμα απελευθέρωσε τον Άρη όχι όμως στο σημείο να «τελειώσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο καθώς ήταν ευάλωτος στην άμυνα. Ο Βόλος αναγκάστηκε να παίξει πιο ανοιχτά σε σχέση με άλλα παιχνίδια αλλά τιμωρήθηκε από την ποιότητα των παικτών του Άρη. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού (81’ Ενκουλού), Ετέμπο, Νταμπό (56’ Ρουπ), Νταρίντα (81’ Σγούρος), Ματέο Γκαρσία, Λούις Πάλμα (57’ Ιτούρμπε), Γκρέι (81’ Χριστοδουλόπουλος).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ (21’ Αυγερινός), Τάχαρος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Άλχο, Μεταξάς (46’ Κάτσε), Τσοκάνης (82’ Οικονομόπουλος), Λούνα (81’ Μεθκίδα), Σι (73’ Πιρές), Γκάγκιτς, Ντέλετιτς

Ειδήσεις σήμερα:

14χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι και σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα


Πατέρας στο Ίλιον έβαλε κρυφή κάμερα στο μπάνιο και «έγραφε» γυμνή την 15χρονη κόρη του

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Όταν ο Ντρούζος και η Μουκάνη «αιματόβαψαν» τα δικαστήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης