Η επιτροπή διαιτητών της Ισπανίας «απολύει» Λαόθ και Γκράντε στο τέλος της σεζόν

Η επιτροπή διαιτητών της Ισπανίας «απολύει» Λαόθ και Γκράντε στο τέλος της σεζόν

Ο Λαόθ είχε σφυρίξει τον περσινό τελικό Κυπέλλου στην Ελλάδα και ο Γκράντε το πρόσφατο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό

5858999
Ματέου Λαόθ και Ντελ Θέρο Γκράντε μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν δεν θα «σφυρίξουν» ξανά αγώνες του ισπανικού ποδοσφαίρου. Η Τεχνική Επιτροπή Διαιτητών της Ισπανίας (CTA) κοινοποίησε-όπως αναφέρουν κορυφαία ισπανικά ΜΜΕ- στον 46χρονο Ματέου Λαόθ από τη Βαλένθια και τον 47χρονο Ντελ Θέρο Γκράντε από τη Μαδρίτη, ότι αυτή θα είναι η τελευταία τους σεζόν μέσα στο γήπεδο, έχοντας την επιλογή να βρεθούν στο VAR από την επόμενη.

Να σημειωθεί ότι στους ισχύοντες κανονισμούς διαιτησίας στην Ισπανία δεν υπάρχει πλέον όριο ηλικίας για τη «συνταξιοδότηση» των διαιτητών, όπως ίσχυε παλαιότερα, αλλά είναι η Τεχνική Επιτροπή της CTA είναι αυτή που αποφασίζει ποιοι διαιτητές θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν, αυτοί που πρέπει να αποχωρήσουν λόγω ηλικίας ή εκείνοι που θα ανανεώσουν το ετήσιο συμβόλαιό τους.

Αν και δεν υπάρχει το όριο ηλικίας, προτείνεται οι διαιτητές να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους το μέγιστο στα 46 χρόνια τους για να μην «κλείσουν» την άνοδο των νέων γενεών διαιτητών. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε μια εξαίρεση με τον Κάρλος ντελ Θέρο εξαιτίας της εξαιρετικής του κατάστασης και λόγω Μουντιάλ 2022, όπου τελικά παρευρέθηκε ο Ματέου Λαόθ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo Deportivo», ο Ματέου Λαόθ είναι πιθανό να μην αποδεχτεί την πρόταση για να ενταχθεί στο VAR την επόμενη σεζόν. Ο Λαόθ σφύριξε τον αγώνα της Αργεντινής με την Ολλανδία στο Μουντιάλ του Κατάρ προκαλώντας τον εκνευρισμό της ομάδας του Λιονέλ Μέσι ενώ το 2022 τα έκανε... μαντάρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ.

Κλείσιμο
Από την άλλη, ο Ντελ Θέρο Γκράντε, που έχει διευθύνει 13 ματς στην Ελλάδα με το τελευταίο το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στις 9 Απριλίου, έχει στο βιογραφικό του περισσότερα από 230 παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ ήταν κι εκείνος παρών στο Euro 2020.

Για τον Γκράντε στην Ισπανία γράφουν ότι θα συνεχίσει να σφυρίζει στην Σαουδική Αραβία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 


Ειδήσεις σήμερα:

Τρανς ακτιβίστρια καλεί... στα όπλα: Aν με εμποδίσεις να μπω σε γυναικεία τουαλέτα θα είναι το τελευταίο σου λάθος!

Βίντεο: Έφτασαν Ελλάδα οι πρώτοι εγκλωβισμένοι από Σουδάν - Νέα επιχείρηση για διασωληνωμένο

Dentist Pass: Έξι μήνες ισχύ θα έχει η ψηφιακή κάρτα για παιδιά 6 -12 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης