Euro Cup, Προμετέι - Προμηθέας 80-57: Συντριβή και αποκλεισμός στη Ρίγα

Euro Cup, Προμετέι - Προμηθέας 80-57: Συντριβή και αποκλεισμός στη Ρίγα

Ο Προμηθέας Πάτρας ολοκλήρωσε το φετινό του ταξίδι στο Eurocup καθώς γνώρισε βαριά ήττα στη Ρίγα από την Προμετέι με 80-57 και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση

5851423
Λένε ότι «όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν». Κάπως έτσι τελείωσε και η φετινή παρουσία του Προμηθέα στα ευρωπαϊκά παρκέ του Eurocup.

Η ελληνική ομάδα παραδόθηκε άνευ όρων στην Προμετέι με 80-57 στην «Arena Riga» της Λετονίας και είπε «αντίο» στην διοργάνωση μετά το δεύτερο νοκ άουτ παιχνίδι για τα προημιτελικά.
Κλείσιμο

Για τους νικητές ο Ντι Τζέι Στέφενς τελείωσε το ματς έχοντας 17 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Κλαβέλ (14π.) και Λίποβι (18π.)

Για τον Προμηθέα μοναδικός «διψήφιος» ήταν Τζο Τόμασον ο οποίος τελείωσε το ματς 15 πόντους έχοντας 5/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 2/3 βολές. Οι Πατρινοί ήταν πολύ άστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα καθώς τελείωσαν το ματς με μόλις 4/23 τρίποντα.



Το ματς δεν χρίζει ιδιαίτερη κριτικής καθώς η ουκρανική ομάδα είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πεντάλεπτο η Προμετέι είχε προηγηθεί με +8 πόντους (12-4) και έδειχνε ότι ήθελε να «καθαρίσει» από νωρίς με την υπόθεση της νίκης. Όπως και έγινε. Η διαφορά βρέθηκε από νωρίς στο +11 (22-11) για τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν κοίταξαν ξανά πίσω στο ματς. Όσο και αν προσπαθούσε ο Προμηθέας να κρατηθεί στο παιχνίδι η Προμετέι έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι φτάνοντας και στο +14 (34-20) το οποίο και διατήρησε έως το τέλος του ημιχρόνου (43-29).

Τα... ίδια και χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον Προμηθέα στο δεύτερο ημίχρονο καθώς οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου είδαν την διαφορά να ξεπερνάει και το «φράγμα» των 20 πόντων (59-38 στο 27'). Το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί καθώς τα επόμενα λεπτά μετατράπηκαν σε... τυπική διαδικασία. Αυτό αποτυπώθηκε και από το σκορ. Στα μέσα της τελευταίας περιόδου το πάρτι των γηπεδούχων είχαν προηγηθεί με +30 πόντους (74-44) καθώς η ελληνική ομάδα είχε παραδώσει το πνεύμα της στην «Arena Riga» και απλά περίμενε τη λήξη του ματς για το «τέλος» της ευρωπαϊκής τους περιπλάνησης για τη σεζόν 2022-23.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Προμετέι φρόντισε να βάλει από νωρίς τέλος στα όνειρα των Πατρινών έχοντας 65% στα δίποντα και αναγκάζοντας τον Προμηθέα σε 17 λάθη.

MVP: Ο Ντι Τζέι Στέφενς ήταν ο καλύτερος του παρκέ έχοντας 17 πόντους με 4/4 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 2 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Εξαιρετικό ματς από τον Τζιαν Κλαβέλ ο οποίος πέτυχε 14 πόντους με 1/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/5 βολές, 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 2 λάθη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι τρεις πλέι-μέικερ του Προμηθέα (Μουράτος, Γκίκας, Κάουαν) είχαν συνολικά 8 πόντους με 4/18 σουτ, 8 ασίστ και 11 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τρομερή διαφορά στα ριμπάουντ με την Προμετέι να έχει 42 «σκουπίδια» και τον Προμηθέα μόλις 26.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η διαφορά των δύο ομάδων σε βάθος και ποιότητα ήταν μεγάλη. Και η Προμετέι απέδειξε για ποιον λόγο συγκαταλέγεται στα φαβορί του φετινού Eurocup. Και πάλι καλά που ο Προμηθέας έφτασε έως και τα προημιτελικά. Πάντως άδικο το σύστημα των νοκ άουτ αγώνων από τους «16».

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 43-29, 62-40, 80-57.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρόπολη: Η σοκαριστική ομολογία του ανήλικου μαχαιροβγάλτη – «Τον μαχαίρωσα στην κοιλιά και τον λαιμό»

Ασία: Πρωτοφανής φονικός καύσωνας με 45 βαθμούς Κελσίου - Λιώνει η άσφαλτος, κλείνουν σχολεία

TikTok: Viral βίντεο με κοπέλα που πήρε τον Ντι Κάπριο για τον... πατέρα της Μορόνε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης