Champions League, Τότεναμ-Μίλαν 0-0: «Χ»αλαρή πρόκριση

Champions League, Τότεναμ-Μίλαν 0-0: «Χ»αλαρή πρόκριση

Η Μίλαν, έχοντας κερδίσει με 1-0 στην έδρα της, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από την αναιμική Τότεναμ και προκρίθηκε άνετα στους «8» του Champions League

Tottenham-Milan-m
Έντεκα ολόκληρα χρόνια! Τόσα έπρεπε να περιμένει η Μίλαν ώστε να επιστρέψει στην προημιτελική φάση του Champions League. Και χρειάστηκε συνολικά 180 λεπτά με απαραβίαστη την εστία της για να το καταφέρει. Αφού κράτησε την Τότεναμ στο μηδέν και στη ρεβάνς του Λονδίνου, οι Ροσονέρι κεφαλαιοποίησαν πλήρως πάνω στη νίκη τους στο Μιλάνο και με το τελικό 0-0 στο «άντρο» των Spurs κλείδωσαν το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Πρόκειται πάντως για μια αναμέτρηση που θα φέρει χαμόγελα στη Μίλαν καθαρά λόγω αποτελέσματος, παρά για την εμφάνιση. Δεδομένων άλλωστε και των λεπτών ισορροπιών που είχαν σχηματιστεί από τον πρώτο αγώνα, οι δυο ομάδες μπήκαν προσεκτικές και αφοσιωμένες στην τακτική προσήλωση στον αγωνιστικό χώρο, με το... θέαμα να περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr1czdoi371d)


Πολύ σύντομα επικράτησε μια ατέρμονη μάχη της μεσαίας γραμμής, με τον αγώνα να κινείται στο μεγαλύτερο διάστημα στη ισορροπία.

Ακόμα και οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες μεταξύ των δυο ομάδων, καθώς σε ένα ένα πρώτο 45λεπτο με χαμηλό τέμπο αμφότερες κατάφεραν να σημειώσουν μόλις μια. Αρχικά στο 18΄ο Μεσίας αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή για τους Ροσονέρι, προτού η Τότεναμ απαντήσει στο 35΄ με σέντρα - σουτ του Κέιν που άλλαξε τελευταία στιγμή πορεία αλλά εξουδετερώθηκε από τον Μενιάν.

Και με το 0-0 να παραμένει η Τότεναμ έπρεπε να πάρει περισσότερα ρίσκα στο β΄μέρος, ανεβάζοντας ένταση και γραμμές για να απειλήσει. Μια τακτική που παραλίγο να πληρώσει μόλις έξι λεπτά μετά την επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Μπραΐμ Ντίαθ βρέθηκε απέναντι από την εστία αλλά νικήθηκε από τον Φόρστερ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr1bjb5a2c4h)


Κλείσιμο
Παρά την προειδοποίηση των Ιταλών ωστόσο, οι Spurs ήταν υποχρεωμένοι να ψάξουν το γκολ και τελικά απείλησαν για πρώτη φορά στο β΄μέρος στο 64΄με δυνατό σουτ του Χόιμπεργκ που έδιωξε σε κόρνερ ο Μενιάν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr1bsh2okg5d)


Στο τελευταίο εικοσάλεπτο πλέον οι Άγγλοι πόνταραν τα πάντα στον... άσο και ανέβασαν κατακόρυφα την έντασή τους, όμως ένα φάουλ του Ρομέρο φρόντισε να τους κόψει απότομα τα φτερά. Στο 78΄ο Ερναντέζ βρήκε χώρο για να τρέξει στην κόντρα, ο Ρομέρο τον κλάδεψε και με συνοπτικές διαδικασίες τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη που τον έστειλε στα αποδυτήρια. Η αποστολή των Spurs είχε γίνει ακόμα πιο δύσκολη, όμως στο φινάλε βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr1c38arbs75)


Στο 90+3΄ο Μενιάν εξουδετέρωσε με σωτήρια επέμβαση την κεφαλιά του Κέιν για να κρατήσει ζωντανή τη Μίλαν και να αποτρέψει την παράταση, ενώ στην αντεπίθεση που ακολούθησε ο Οριγκί σημάδεψε το δοκάρι της Τότεναμ σε ένα εκρηκτικό φινάλε. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τη Μίλαν να αντέχει στο Λονδίνο και να παίρνει την πολυπόθητη ισοπαλία που σφράγισε την παρουσία της στις οκτώ καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr1cfh95ghlt)


Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Φόρστερ, Ρομέρο, Λενγκλέ, Ντέιβις, Έμερσον (70΄Ριτσάρλισον), Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς (53΄Πόρο), Κουλουσέφσκι (83΄Σάντσες), Σον, Κέιν

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλουλού, Τιό, Τομόρι, Μεσίας (56΄Σαλεμάκερς), Κρούνιτς, Τονάλι, Ερναντέζ, Μπραΐμ Ντίαθ (80΄Μπενασέρ), Ζιρού (81΄Οριγκί), Λεάο

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δημόσια «συγγνώμη» σε απολυμένο εργαζόμενο ζήτησε ο Έλον Μασκ

Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την τραγωδία των Τεμπών

Άνδρας έδεσε τα χέρια του στο τιμόνι με χειροπέδες και αυτοκτόνησε πέφτοντας στον Θερμαϊκό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης