Champions League, Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-5: Απίθανη ανατροπή στο «Άνφιλντ» - Δείτε τα γκολ

Champions League, Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-5: Απίθανη ανατροπή στο «Άνφιλντ» - Δείτε τα γκολ

Με Νούνιες και Σαλάχ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο 14' - Βινίσιους και Μπενζεμά (από δύο γκολ) υπέγραψαν την ανατροπή, σκόραρε και ο Μιλιτάο

real-celebrating-m

Υποκλιθείτε στην 14 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Στην μοναδική ομάδα που μπορεί να χάνει με 2-0 από τη Λίβερπουλ στο 14’ μέσα στο «Άνφιλντ» και, χωρίς καλά καλά να το καταλάβει κανείς, να θριαμβεύει με 5-2! Αυτά ΜΟΝΟ η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (Τετάρτη 15/03, 22:00), κόντρα σε μια ομάδα που δείχνει απίστευτα αδύναμη (και) στον ψυχολογικό τομέα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqokyzcyj44h)



Ο Ντάργουιν Νούνιες ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν, με τον Γιούργκεν Κλοπ να παρατάσσει την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε στον νικηφόρο αγώνα πρωταθλήματος με τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Ο Τόνι Κρόος, ο οποίος αρχικά είχε μείνει εκτός αποστολής (όπως και οι Φερλάν Μεντί και Ορελιέν Τσουαμενί), ταξίδεψε τελικά στο Λίβερπουλ, με τον Κάρλο Αντσελότι να ξεκινάει με τον Φεδερίκο Βαλβέρδε στα χαφ και τον Ροντρίγκο στην γραμμή κρούσης, σε ένα αρκετά επιθετικογενές σχήμα από τον Ιταλό προπονητή.

Ονειρικό κόκκινο ξεκίνημα με γκολάρα Νούνιες
Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους Κόκκινους και εφιαλτικά για την Βασίλισσα αφού οι γηπεδούχοι, οι οποίοι γενικά έδεινχναν πιο «φουριόζοι», κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο τέταρτο λεπτό.

Άψογο κατέβασμα του 18χρονου Στέφαν Μπάιτσετιτς ύστερα από κάθετη του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, η μπάλα φτάνει στον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος με εξαιρετική σέντρα βρήκε στο κενό στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής τον Νούνιες ο οποίος, από αμφίβολος για το ματς, έγινε πρωταγωνιστής, σημειώνοντας με καταπληκτικό τακουνάκι το πιο ωραίο του γκολ από τότε που φόρεσε την φανέλα της Λίβερπουλ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqoijsld4e2p)



Η Ρεάλ, σε ρόλο κομπάρσου στο ξεκίνημα, σούταρε προς την εστία του Άλισον για πρώτη φορά μόλις στο ενδέκατο λεπτό, με την άμυνα να σταματάει το σουτ του Ροντρίγκο, με την Λίβερπουλ μάλιστα να αγγίζει το 2-0 στην αντεπίθεση, όταν ο Σαλάχ κινήθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, αλλά από ιδανική θέση σούταρε άουτ.

Τραγικό λάθος Κουρτουά, 2-0 ο Σαλάχ
Ό, τι δεν κατάφερε ο Αιγύπτιος στην προαναφερθείσα φάση, όμως, το πέτυχε ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου, ύστερα από τραγικό λάθος – δώρο του Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος τερματοφύλακας, ήρωας στον τελικό του Μαΐου με τις αποκρούσεις του, προσπάθησε να κοντρολάρει την μπάλα με το πόδι, αυτή βρήκε στο γόνατο, ο Κουρτουά γλίστρησε και ο Σαλάχ, ο οποίος καραδοκούσε, σημείωσε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqoiuf8zca29)
Κλείσιμο



Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος σκόρερ της Λίβερπουλ στα ευρωπαϊκά κύπελλα (με 42 γκολ), με το «Άνφιλντ» να παραληρεί και την Ρεάλ να προσπαθεί να καταλάβει πως βρέθηκε δύο γκολ πίσω, χωρίς καλά καλά να έχει ξεκινήσει το ματς.

Η Λίβερπουλ, άλλωστε, έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που προηγήθηκε 2-0 της Ρεάλ στο πρώτο 15λεπτο. Ποια ήταν η πρώτη; Η Μάντσεστερ Σίτι στον περυσινό, πρώτο ημιτελικό, ο οποίος είχε λήξει με το απίθανο 4-3.

Γκολάρα Βινίσιους για το 2-1
Η (ποδοσφαιρική) τρέλα, όμως, δεν είχε σταματήσει εκεί. Όταν η Λίβερπουλ προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό και την Ρεάλ να δείξει τι μπορεί να κάνει στην επίθεση, εμφανίστηκε ο πιο αξιόπιστος παίκτης φέτος για την Βασίλισσα.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ, περί ου ο λόγος, βρήκε αρκετό χώρο για να κινηθεί μέσα στην μεγάλη περιοχή της Λίβερπουλ και, με φανταστικό curler, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άλισον, βάζοντας και πάλι την ομάδα του στην εξίσωση του αγώνα (21’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqoixm13k9c1)



Ο Βραζιλιάνος, ήρωας στον τελικό με το γκολ της νίκης, έφτασε τα τέσσερα τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στους Κόκκινους, όντας μόλις ο τρίτος παίκτης που σημειώνει γκολ εις βάρος της Λίβερπουλ σε περισσότερα, διαφορετικά ματς (τρία), μετά τον συμπαίκτη του Καρίμ Μπενζεμά (αυτός, βεβαίως, ήθελε το ρεκόρ για τον εαυτό του) και τον Ντιντιέ Ντρογκμπά (αυτός με την Τσέλσι).

Το γκολ αιφνιδίασε τη Λίβερπουλ, αλλά δεν την πτόησε, αφού σχεδόν αμέσως μετά άγγιξε το 3-1 με Σαλάχ και Νούνιες, με τον Ντάνι Καρβαχάλ να διώχνει σωτήρια την μπάλα προτού αυτή περάσει την γραμμή της μαδριλένικης εστίας.

Στην συγκεκριμένη φάση, παρ’ ότι γλίτωσε το γκολ, η Ρεάλ έχασε με μυϊκό τραυματισμό τον Νταβίντ Αλάμπα, με τον πάντα αξιόπιστο Νάτσο να παίρνει την θέση του τρομετά άτυχου φέτος Αυστριακού αμυντικού.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqoj0iilmw81)



Δώρο (και του) Άλισον, 2-2 ο Βινίσιους!
Με την συμπλήρωση του ημιώρου, ο… δαιμονισμένος Βινίσιους άγγιξε το 2-2, με σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο αποσόβησε με σωτήρια απόκρουση του Άλισον, ο οποίος είδε λίγο αργότερα τον Βαλβέρδε να σουτάρει άουτ από πολύ καλή θέση, ύστερα από πολύ ωραίο συνδυασμό των Μαδριλένων.

Ο Άλισον, όμως, φαίνεται πως… ζήλεψε τον Κουρτουά και, στο 36’, πήγε να διώξει την μπάλα προ του Βινίσιους, αλλά το έκανε πάνω στον συμπατριώτη του ο οποίος, χωρίς επί της ουσίας να το θέλει, την ακούμπησε με το τακουνάκι του δεξιού ποδιού και την έστειλε να αναπαυτεί το βάθος της κόκκινης εστίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqoj881c4c41)



Δύο τερματοφύλακες παγκόσμιας κλάσης, αναμφίβολα μέσα στην κορυφαία πεντάδα του πλανήτη, υπέπεσαν σε δύο παιδικά λάθη στο παιχνίδι με τα πόδια, σημαδεύοντας ένα απολαυστικό πρώτο 45λεπτο για όσους λατρεύουν αυτό το μαγικό άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο.

Ο ρυθμός, όπως ήταν λογικό, έπεσε λίγο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χάθηκαν ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα, με την Ρεάλ να αγγίζει την ολική ανατροπή όταν, με αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Κουρτουά και με μόλις δύο πάσες έφτασε στον Βινίσιους, ο Ροντρίγκο βρέθηκε εξ’ επαφής με τον Άλισον, με τον Άντι Ρόμπερτσον να τον προλαβαίνει προτού κάνει το 2-3.

Μιλιτάο, Μπενζεμά και… 2-4!
Και, όπως το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Λίβερπουλ, το δεύτερο μέρος άρχισε ονειρικά για την Ρεάλ. Φάουλ στα άκρα της κόκκινης περιοχής, σέντρα του Λούκα Μόντιτς και ο Έντερ Μιλιτάο, εντελώς μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή, νικάει με κεφαλιά τον Άλισον για να ολοκληρώσει την μαδριλένικη ανατροπή (47’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqojvyl57zxt)



Η Ρεάλ μυρίστηκε… αίμα και δεν έμεινε εκεί. Εξαιρετικός συνδυασμός Ροντρίγκο και Καρίμ Μπενζεμά, σουτ του Γάλλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κοντράρει στον Τζο Γκόμες (είχε κάνει το φάουλ από το οποίο προήλθε το 2-3) και καταλήγει στο βάθος της κόκκινης εστίας, για ένα σκορ (2-4) που έμοιαζε αδύνατο μετά το πρώτο 15λεπτο (55’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqok3qvf5ekp)



Η Ρεάλ έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά στο «Άνφιλντ» και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ποια ήταν η πρώτη; Η έτερη ομάδα της Μαδρίτης, η Ατλέτικο, στις 11 Μαρτίου του 2020, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά (3-2), στο τελευταίο ματς με κόσμο προτού επιβληθεί το πρώτο, μεγάλο lockdown λόγω του κορονοϊού.

Το πέμπτο ο Μπενζεμά!
Η Λίβερπουλ έμοιαζε (και ήταν) χαμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Κλοπ να ψάχνει την αφύπνιση με διπλή αλλαγή στην επίθεση, όπου οι Ντιόγκο Ζότα και Ρομπέρτο Φιρμίνο πήραν την θέση των Νούνιες και Κόντι Γκάκπο.

Ο Μπάιτσετιτς, με το εσωτερικό του ποδιού, έστειλε την μπάλα άουτ στην πρώτη… υποψία ευκαιρίας των Κόκκινων σε ένα δεύτερο ημίχρονο που άνηκε αποκλειστικά στην Ρεάλ, η οποία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν λυγίζει ποτέ.

Και, σε μια από τις μεγαλύτερες παραστάσεις της στην ένδοξη ιστορία της, έφτασε σε πέμπτο γκολ ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση. Κλέψιμο του 37χρονου (αλήθεια, είναι τόσο;) Μόντριτς, πάσα στον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος αμέσως στον Μπενζεμά, ο οποίος «χόρεψε» τον Άλισον και έδωσε διαστάσεις ιστορικού θριάμβου στη νίκη της ομάδας του (67’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqokc07pl441)



Η Βασίλισσα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων που σημειώνει πέντε γκολ στο «Άνφιλντ», με την Λίβερπουλ να δέχεται πέντε τέρματα για πρώτη φορά από τις 7 Δεκεμβρίου του 1966, όταν γνώρισε την συντριβή με 5-1 από τον Άγιαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqoko8zoohwp)



Η τελική ευθεία μάλλον… περίσσευε, η Ρεάλ μάλλον «σεβάστηκε» τη Λίβερπουλ, δείχνοντας ότι και φέτος είναι ικανή να σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Ο θρυλικός Αμάνθιο Αμάρο, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ώρες, σίγουρα καμαρώνει από κάπου εκεί ψηλά...

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμες (73’ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (73’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Μπάιτσετιτς (85’ Έλιοτ) – Σαλάχ, Νούνιες (64’ Ντιόγκο Ζότα), Γκάκπο (64’ Φιρμίνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα (27’ λ. τρ. Νάτσο) – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Μόντριτς (86’ Κρόος) – Ροντρίγκο (81’ λ. τρ. Ντάνι Θεμπάγιος), Μπενζεμά (86’ Ασένσιο), Βινίσιους Ζούνιορ.


ΠΗΓΉ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Super Κική: Της ασκήθηκε ποινική δίωξη - «Επαγγελματίας με ξυλοκόπησε» λέει ο άνδρας που την κατήγγειλε

Παύλος: «Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος»

Βιασμός 12χρονης: Στη φυλακή άλλοι δυο μετά την τελευταία κατάθεση της ανήλικης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης