Μίλτος Τεντόγλου: Ο «real life Λούφι» συνεχίζει το ταξίδι του
tentogloy_luffy_arthro

Μίλτος Τεντόγλου: Ο «real life Λούφι» συνεχίζει το ταξίδι του

Ο Τεντόγλου απάντησε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου όπως ο Λούφι στον Ντοφλαμίνγκο και συνεχίζει το ταξίδι για το δικό του Ράφτελ - Ο παραλληλισμός της πορείας του Έλληνα άλτη μ' αυτή του αγαπημένου του πρωταγωνιστή από το One Piece

Η Ρόμπιν αποφασίζει ότι θέλει να ζήσει κι αυτό είναι αρκετό για τον Λούφι και το nakama του να μπουκάρουν στο Ένιες Λόμπι για να τη σώσουν, να την πάρουν μαζί τους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις θάλασσες του φανταστικού κόσμου του One Piece, όπως το φαντάστηκε ο Εΐτσιρο Όντα.

Σε μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές ολόκληρου του μάνγκα (1075 τεύχη μέχρι σήμερα) και κατ' επέκταση του άνιμε (1051 επεισόδια έως σήμερα) ο Monkey D. Luffy σκύβει μπροστά στον Μπρούνο και του δηλώνει πως θα γίνει ακόμη πιο δυνατός για να προστατέψει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ανεβάζοντας την κυκλοφορία του αίματός του και μετά εκείνο το ανατριχιαστικά ωραίο «Gear Second» από τη voice actress Μαγιούμι Τανάκα στα gairaigo (σ.σ ξένες λέξεις σε ιαπωνική προσαρμογή), ο μελλοντικός Βασιλιάς των Πειρατών δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλό του και ο δρόμος μπροστά του ανοίγει -σχεδόν- διάπλατα.


One Piece--Luffy uses Gear 2 For first time--luffy vs blueno--Full fight eng sub

Κάπως έτσι συστήθηκε ευρέως στο ελληνικό και όχι μόνο κοινό ο Μίλτος Τεντόγλου, που στις 2 Αυγούστου του 2021 τίμησε την ιαπωνική μάνγκα κουλτούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μπαίνοντας στο στάδιο με την ίδια κίνηση, έχοντας νωρίτερα μπει στο στάδιο με τα γυαλιά ηλίου του, αλλά προς απογοήτευση όλων χωρίς έναν... φραπέ στο χέρι.

Η υψηλότερη επίδοσή του μπορεί να μην ήταν η καλύτερη της καριέρας του -αλλά για την ακρίβεια η μόλις έκτη προσωπική του- όμως τα 8.41 ήταν αρκετά για να τον ανεβάσουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να του χαρίσουν το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του.

«Κατά λάθος το έκανα. Κ*λόφαρδος», δήλωνε μετά το τέλος του αγώνα στη συνέντευξη μέσα από την οποία... πολλαπλασίασε τους φανς του, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και μετά ανυπομονούσαν να τον δουν να σπάει πλάκα εντός και εκτός αγώνων.

This is 10% luck, 20% skill, 15% concentrated power of will. 5% pleasure, 50% pain, and a 100% reason to remember the name για τον... real life Λούφι, που σκόρπισε χαμόγελα σε όλους και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πιο δυνατός από τους αντιπάλους του, βρήκε τον τρόπο να βγει νικητής. Κάτι που έχουμε δει πολλάκις στα 25 χρόνια που ο Όντα κυκλοφορεί την καλύτερη δουλειά της ζωής του.

Miltiadis Tentoglou did Luffy's "Gear Second" Pose Before Winning Olympic Gold + Charming interview

Από το Gear 2, στο Gear 4

Ενώ έχουν μεσολαβήσει μεγάλες στιγμές για τον Τεντόγλου εντός αρένας έρχεται αυτό που για λόγους συντομίας θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «καρφί-gate», με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να αποφασίζει να του στερήσει όσα πέτυχε στο Τορούν της Πολωνίας κρίνοντας ότι το παπούτσι που φόρεσε ήταν απαγορευμένο για το μήκος.

Το 8.40 ήταν η κορυφαία επίδοση μέσα στο 2023, προφανώς και του έδωσε την πρωτιά, αλλά η World Athletics έκρινε μερικές ημέρες αργότερα πως η συνολική του προσπάθεια είναι άκυρη.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Τεντόγλου, που έγραψε στο Instagram:

Μπορώ να το κάνω ξανά όποια γ***μενη φορά θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος

«Λοιπόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους στην ομάδα της οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και το άθλημα και αποφασίζει ποια καρφιά είναι οκ για τους αθλητές και ποια όχι. Νομίζουν ότι το πάχος στο πίσω μέρος είναι κάτι που είναι καλό, ενώ δεν είναι μόνο άχρηστο, αλλά κάνει βαριά τα καρφιά και δύσκολο το να τρέξεις μ' αυτά.

Ακύρωσαν το άλμα μου στα 8.40 γιατί φορούσα τα καρφιά στην πρώτη φωτογραφία, την ώρα που τα άλλα δύο καρφιά είναι εντάξει για το μήκος. Παρεμπιπτόντως οι πρώτες δύο εικόνες είναι με το ίδιο καρφί αλλά σε διαφορετικό χρώμα. Τσεκάρατε και τα καρφιά στο παρελθόν; Υπήρχε λέιζερ;

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχετε ανθρώπους στην ομάδα σας οι οποίοι έχουν εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φορέσω κάτι που είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει για το 8.40. Μπορώ να το κάνω ξανά όποια γ***μενη φορά θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος.

Το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα βάλω ξανά το ίδιο καρφί αλλά με διαφορετικό χρώμα, οπότε θα μου το επιτρέψουν.

Και προφανώς είναι εντάξει να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ, αλλά να μην φοράς αυτά τα παπούτσια.

Τα Black Panther είναι πολύ δυνατά».

Μοιραία, τις απαντήσεις του έπρεπε να τις δώσει στο Λιεβάν λίγες ώρες αργότερα κι αυτό ήταν που έκανε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ξεπερνώντας τρεις φορές την καλύτερη φετινή επίδοση και ολοκληρώνοντας με το ολυμπιακό του άλμα στα 8.41.

Κι αν έπρεπε πάλι να διαλέξουμε μια στιγμή από το One Piece, δεν υπάρχει κάποια πιο ταιριαστή από αυτή της μάχης του Mugiwara (σ.σ παρατσούκλι του Λούφι λόγω του ψάθινου καπέλου του) στην ταράτσα κόντρα στον Ντοφλαμίνγκο, ο οποίος μέσα στο... κλουβί των κανόνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ή Κυβέρνησης, αν πάμε σύμφωνα με το μάνγκα) πετάει της σαγιονάρες του, υπόσχεται πως θα γίνει πιο δυνατός και βάζει για πρώτη φορά... τετάρτη (Gear 4) για να στείλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Από την άλλη, δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες και οι ομοιότητες με το 1v1 με τον Κατακούρι και το observation haki (kenbun-shoku no Haki) που επιτρέπει στον χρήστη του να... βλέπει στο μέλλον. Ή... «πολύ μακριά στο μέλλον»!

1080p60 One Piece  Luffy's Gear 4   First Appearance! 720p60fps 2

Έτοιμος για τον... Κάιντο, χωρίς σπόιλερ

«Έχω δει περισσότερα από 30 άνιμε. Το Οne Piece είναι το αγαπημένο μου γιατί είναι το πιο μεγάλο, το πιο καλογραμμένο. Δεν σταματάει ποτέ να γίνεται ωραίο, αυτή τη στιγμή σκέψου είναι στο πικ του. Να ξεκινάει η πλοκή 400 επεισόδια πριν; Που αυτό σε πραγματικό χρόνο είναι 8 χρόνια πριν. Ο τύπος έχει ακραία φαντασία, είναι τρελό.

Ο Λούφι, ναι, είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας και έχω πάρει πολλά πράγματα από αυτόν σαν άνθρωπος. Εντάξει, έχει φάει λίγο ξύλο τελευταία με τον Κάιντο αλλά πάντα επιστρέφει και κάνει ωραία κολπάκια. Είναι λίγο γιολάς, μ΄ αρέσει. Ποτέ δε φοβάμαι να δώσω μία μάχη, όπως αυτός, ποτέ δεν σκέφτομαι πάρα πολύ τις επιπτώσεις ας πούμε όπως ο Λούφι όταν μπαίνει μέσα σε μία μάχη και κάνει ό,τι να ‘ναι. Κι εγώ, το ίδιο.

Βέβαια αλλάζουν και οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες ανάλογα με το τι βλέπουμε, τώρα για παράδειγμα μου αρέσει και ο Κατακούρι. Σίγουρα από κάθε χαρακτήρα κάτι παίρνεις κι εσύ που το παρακολουθείς. Υπάρχουν και άλλα ωραία άνιμε που μου αρέσουν πολύ όπως το Attack on Titan ή το Demon Slayer», αναφέρει ο ίδιος ο Τεντόγλου σε μια πάρα πολύ ωραία συνέντευξη που έδωσε στο Gazzetta αμέσως μετά τη νέα πρωτιά και αυτομάτως το μυαλό μας πάει στην άλλη μεγάλη μάχη που θα πρέπει να κερδίσει ο Μίλτος για να μείνει μια για πάντα στα βιβλία της ιστορίας του αθλήματος.

Luffy Uses Snake-Man on Kaido | One Piece

Αυτό δεν είναι άλλο από το να ξεπεράσει τον πιο δυνατό αντίπαλο που μένει μπροστά του, τον κάτοχο του απλησίαστου παγκόσμιου ρεκόρ Μάικ Πάουελ, ο οποίος το 1991 ξεπέρασε τον Μπομπ Μπίμον και με τα 8.95 έπιασε την κορυφή του κόσμου (ανοιχτό). Έναν άλλο Κάιντο, με τα τρέχοντα δεδομένα του One Piece, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει πολλές φορές τον Έλληνα αθλητή μέχρι εκείνος (εάν εκείνος) καταφέρει να πιάσει επίπεδα απόδοσης ίδια με εκείνα του αγαπημένου του χαρακτήρα.

Μόνο τότε θα μπορεί να πει πως άγγιξε το Ράφτελ, ή αλλιώς το τελευταίο νησί του κόσμου του Όντα, λέξη η οποία προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις «Laugh Tale».

Ένα παραμύθι γέλιου, δηλαδή, που δείχνει προορισμένο για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι λες και έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες του μάνγκα, δημιουργώντας παντού συμπάθεια, σκορπώντας χαμόγελα ακόμα-ακόμα μόνο με τις εκφράσεις του, αλλά και φέρνοντας πολύ περισσότερο κόσμο κοντά σε έναν χώρο που ειδικά στην Ελλάδα δεν είναι από τους πιο δημοφιλείς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης