Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου 0-1, Μίλαν-Τότεναμ 1-0: Ξεκάθαρο προβάδισμα

Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου 0-1, Μίλαν-Τότεναμ 1-0: Ξεκάθαρο προβάδισμα

Προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Champions League μετά τη νίκη (1-0) στην έδρα της Παρί με γκολ του Κομάν (53') - Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Εμπαπέ - Η Μίλαν 1-0 την Τότεναμ στο «Σαν Σίρο» με τέρμα του Ντίαζ (7')

bayern-munich
«Φτωχές» από πλευράς γκολ, αλλά υπερπολύτιμες από πλευράς ουσίας, νίκες πανηγύρισαν Μπάγερν Μονάχου και Μίλαν επί των Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ αντίστοιχα στους πρώτους αγώνες για τη φάση των 16.

Ειδικά οι Βαυαροί που άλωσαν το Παρίσι (σκόραρε πάλι ο πρώην παίκτης της Παρί, Κομάν, όπως και στον τελικό του 2020) πήραν το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, ενώ κι η Μίλαν μετά από τέσσερις αγώνες (2 ήττες, 2 ισοπαλίες) κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Τότεναμ.

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 0-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqimzrt9jdu1)


Κλείσιμο
Η Παρί χωρίς τον Εμπαπέ είναι μια άλλη ομάδα κι η Μπάγερν με όποιον κι αν παίζει είναι σχεδόν η ίδια ομάδα (όταν το θέλει)...

Κι αυτό φάνηκε σήμερα το βράδυ στο Παρκ Ντε Πρενς όπου για μια ώρα η γαλλική ομάδα (με Μέσι, Νεϊμάρ) ήταν άχρωμη, άοσμη και άγευστη για να την τιμωρήσει και πάλι ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, κι όταν μπήκε στο γήπεδο ο Εμπαπέ το ματς έγινε ροντέο χωρίς όμως να αλλάξει το σκορ.

Μ΄αυτή τη νίκη οι βαυαροί έκαναν το 7Χ7 στο Champions League (είχαν έξι νίκες στον όμιλο) και έβαλαν τις βάσεις για να προκριθούν στην επόμενη φάση, με την Παρί να βλέπει και πάλι το όνειρο να γίνεται εφιάλτης... Ο Γκαλτιέ άφησε τον τραυματία Εμπαπέ στον πάγκο, ξεκίνησε βασικό τον Γουαρέν Ζαΐρ – Εμερί (ο νεαρότερος βασικός σε νοκ άουτ αγώνα του Champions League, σε ηλικία 16 ετών και 343 ημερών), αλλά η ομάδα του δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Γερμανών.

Ο Ράμος έμοιαζε να παλεύει μόνος τους με τους μεσοεπιθετικούς των φιλοξενούμενων οι οποίοι πάντως στα πρώτα 45 λεπτά παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας δεν έφτιαξαν μεγάλες φάσεις, όμως οι γηπεδούχοι όχι απλά δεν έκαναν φάση, αλλά δεν μπορούσαν καλά, καλά να περάσουν τη μεσαία γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Ντέιβις αντί του Κανσέλο έκανε τη Μπάγερν ακόμη πιο απειλητική με τους Βαυαρούς να χτυπούν στο 53' με δράστη έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μεγάλωσε στα τμήματα υποδομής, καθώς σε εκείνο το σημείο ο ξεχασμένος Κομάν άνοιξε το σκορ.

Ο Γκαλτιέ έβαλε στο ματς Εμπαπέ και Φαμπιάν Ρουίθ, αλλά μέχρι να προσαρμοστούν οι Γερμανοί άγγιξαν το δεύτερο γκολ έχοντας δοκάρι σε κεφαλιά του Τσούπο Μοτίνγκ ενώ ο Καμερουνέζος έχασε ένα ακόμη τετ α τετ...

Στο τελευταίο 20λεπτο οι Γάλλοι με μπροστάρη τον Μέντες που έδωσε στήριγμα στον Εμπαπέ, άλλαξαν εικόνα με τον τελευταίο να απειλεί στο 73' και στο 82' από ασίστ του πρώτου να κάνει το 1-1 όμως το VAR έδειξε οφσάιντ του Μέντες για... χιλιοστά!

Η Παρί συνέχισε να πιέζει, αφού είχε ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα με τον Μέντες να δίνει έτοιμο γκολ και στον Μέσι όμως ο Αργεντινός (δεν φάνηκε καθόλου όπως και ο Νεϊμάρ) σημάδεψε τον Παβάρ κι η μπάλα πέρασε κόρνερ, με τον τελευταίο να αποβάλλεται στο 90' όταν ανέτρεψε τον Μέσι στα όρια της περιοχής...

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα – Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο Περέιρα (76’ Βιτίνια) – Χακίμι (46’ Κιμπεμπέ), Βεράτι, Ζαΐρ Εμερί (57’ Φαμπιάν Ρουίθ), Νούνο Μέντες – Μέσι, Σολέρ (57’ Μπαπέ), Νεϊμάρ.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ – Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ – Κίμιχ, Γκορέτσκα, Ζοάο Κανσέλο (46’ Ντέιβις), Σανέ (90’ Στάνισιτς), Μουσιάλα (87’ Γκράβενμπερχ), Κομάν (76’ Γκνάμπρι) – Σουπό Μοτίνγκ (76’ Μίλερ).


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqill16ipeop)


Μίλαν - Τότεναμ 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqimwmvvu8bd)


Η πρώτη νίκη της Μίλαν επί της Τότεναμ ίσως αποδειχθεί χρυσάφι με τους ροσονέρι να προηγούνται νωρίς (7'), να δέχονται τρομερή πίεση από τους Άγγλους, οι οποίοι δεν έκαναν πολλές φάσεις και τους Ιταλούς να αντέχουνως το τέλος...

Γενικά η Μίλαν αγνοοούσε τη νίκη επί αγγλικών ομάδων στα 10 τελευταία ματς, αλλά στο 7' ο Ερναντές δημιούργησε το ρήγμα και ο Μπραχίμ Ντίας με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Φόρστερ για το 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqik7f52yeux)

Από εκείνο το σημείο και μετά η Μίλαν έδωσε γήπεδο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πίεσαν ασφυκτικά σε κάποια σημεία του αγώνα, ωστόσο επί της ουσίας απείλησαν με κάποια μακρινά σουτ και αυτή που άγγιξε το δεύτερο γκολ ήταν η Μίλαν η οποία σε ένα δίλεπτο (78'-79') έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να κάνει το 2-0.

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλούλου, Κίερ, Τιαό, Σαλεμάκερς (77′ Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86′ Πόμπεγκα), Ερναντέζ, Ντίας (77′ Ντε Κετελάρε), Λεάο (90′ Ρέμπιτς), Ζιρού

Τότεναμ: Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81′ Ντέιβις), Έμερσον, Σκιπ, Σαρ, Πέρισιτς, Κουλουσέφσκι (70′ Ριτσάρλισον), Σον (81′ Νταντζούμα), Κέιν

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0
(7΄ Ντίας)

Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1
(53΄ Κομάν)

Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 15/02
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 15/02
Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία) 22/02
Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 22/02
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 23/02
Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 23/02

Ειδήσεις σήμερα:


Οι νέες ρυθμίσεις στην εφορία από 36 έως 120 δόσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Γάζι Ηρακλείου - Τρεις τραυματίες

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μιλούν για όσα βίωσαν στην Τουρκία: «Μας συγκλόνισαν οι φωνές των θαμμένων ζωντανών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης