Ο Όλεγκ Νταντσένκο υπέστη έμφραγμα στην προπόνηση της Ζόρια και βρίσκεται στην εντατική

Ο Όλεγκ Νταντσένκο υπέστη έμφραγμα στην προπόνηση της Ζόρια και βρίσκεται στην εντατική

H κατάσταση του 28χρονου Ουκρανού δεξιού μπακ της ΑΕΚ είναι σταθερή και είναι πιθανό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση - Πώς συνέβη το περιστατικό

5342662
Σοκ, ο Ολεγκ Νταντσένκο υπέστη τριπλή ανακοπή και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ έχασε τις αισθήσεις του στην προπόνηση της Ζόρια, όπου αγωνίζεται ως δανεικός από την Ένωση και ο γιατρός της ομάδας τον επανέφερε στη ζωή με απινιδωτή.



Ο παίκτης διακομίσθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Τουρκίας (στη γειτονική χώρα προετοιμάζεται η Ζόρια), βρίσκεται στην εντατική.

Κλείσιμο
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση του 28χρονου Ουκρανού δεξιού μπακ είναι σταθερή και είναι πιθανό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση του. Έχει συνείδηση. Οι γιατροί κάνουν τώρα μια ακριβή διάγνωση για το πόσο εκτεταμένη ήταν η καρδιακή προσβολή. Από αυτό θα εξαρτηθούν τα περαιτέρω βήματα των γιατρών. Αν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ή όλα θα αντιμετωπιστούν με ιατρική περίθαλψη», ανέφερε ο δημοσιογράφος Μίροσλαβ Νεμπέσνικ, ο οποίος υπογράμμισε πώς συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Ζόρια:

«Η προπόνηση ήταν μια κανονική προθέρμανση, ούτε καν στη μέση της προπόνησης. Οι συμπαίκτες παρατήρησαν ότι ο Νταντσένκο συμπεριφερόταν περίεργα. Άρχισε να κουνιέται από άκρη σε άκρη, κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Οι παίκτες τον πλησίασαν για να ελέγξουν τον σφυγμό του, όμως δεν είχε. Του έγιναν ενέσεις που χρειάζονται για να ξεκινήσει η καρδιά. Χρειαζόταν όμως απινιδωτής, δεν αρκούσε το άμεσο καρδιακό μασάζ. Όλη αυτή η διαδικασία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Η καρδιά σταμάτησε τρεις φορές και χρειάστηκε τρεις φορές μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση».

Θυμίζουμε πως ο Ουκρανός αμυντικός είχε βιώσει μια τραγωδία στις 14 Ιανουαρίου του 2022, την ημέρα που έφυγε από την ΑΕΚ ως δανεικός για τη Ζόρια, καθώς είχε χάσει τη σύζυγό του σε τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από την Οδησσό.

Η Βικτόρια Νταντσένκο οδηγούσε μια Mercedes στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κίεβο με την Οδησσό, συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, βγαίνοντας εκτός πορείας. Η σύζυγος του Ουκρανού τον είχε μεταφέρει στο αεροδρόμιο του Κιέβου για να πετάξει για Ζαπορίζιε προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή και το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή της.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Η Εύα Καϊλή προσέλαβε τον δικηγόρο του μακελάρη του Μπατακλάν

Πετρούπολη: Την βίαζαν στις τουαλέτες του μπαρ κι υπήρχε κόσμος που γελούσε - Νέα στοιχεία από την 28χρονη

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης