Premier League: Ανατροπή με φανταστικό Μαχρέζ η Σίτι, 4-2 την Τότεναμ - Δείτε τα γκολ

Premier League: Ανατροπή με φανταστικό Μαχρέζ η Σίτι, 4-2 την Τότεναμ - Δείτε τα γκολ

Πρωταγωνιστής ο Ριγιάντ Μαχρέζ που είχε συμβολή και στα τέσσερα γκολ των Πολιτών - Η Σίτι παραμένει στο «κυνήγι» της Άρσεναλ

Collage_Maker-20-Jan-2023-01_18-AM
Ξέσπασμα και επιστροφή στις νίκες για τη Μάντσεστερ Σίτι. Μετά από δύο ήττες από Σαουθάμπτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Πολίτες επικράτησαν της Τότεναμ με 4-2 με μεγάλη ανατροπή σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 7η αγωνιστική της Premier League.

Οι Σπερς προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με 0-2 αλλά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σε ένα καταιγιστικό δεύτερο μέρος με πρωταγωνιστή τον Ριγιάντ Μαχρέζ που είχε συμβολή και στα τέσσερα γκολ πήρε τη νίκη και μείωσε την απόσταση από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στους πέντε βαθμούς, έχοντας βεβαίως ματς περισσότερο.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Πλήρωσε τα λάθη της
Το πρώτο μέρος ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο. Οι Πολίτες απείλησαν με κάποια σουτ εκτός περιοχής, τα οποία κόντραραν στους ποδοσφαιριστές του Αντόνιο Κόντε, είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στιγμή στο 41' όταν ο Χάαλαντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Τότεναμ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει με διπλή προσπάθεια τον Γιορίς και στο 42' ο Μαχρέζ έστρωσε τη μπάλα στον Κανσέλο, ο Πορτογάλος έβγαλε τη σέντρα και ο Χάαλαντ αστόχησε με κεφαλιά.

Οι Σπερς πήραν «αέρα» δυο τερμάτων μέσα σε τρία λεπτά από... δώρα της άμυνας της Σίτι. Στο 44' ο Έντερσον έκανε κακή πάσα, ο Μπεντανκούρ πρόλαβε τον Κανσέλο και ο Κουλουσέφσκι με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Κλείσιμο
Στο 45+1' ο Κέιν έκλεψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Ρόδρι, σούταρε από διαγώνια θέση, ο Έντερσον απέκρουσε αλλά ο Έμερσον πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα σε κενή εστία για το 0-2.

«Καθάρισε» ο Μαχρέζ
Η Σίτι μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και χρειάστηκε οκτώ λεπτά να ισοφαρίσει. Στο 50' ο Μαχρέζ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, Γκουντογκάν και Γκρίλις δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ο Άλβαρες ευνοήθηκε από τις κόντρες και σούταρε σε κενή εστία.

Στο 53' ο Ρόδρι έκανε τη σέντρα, κεφαλιά - πάσα του Μαχρέζ και ο Χάαλαντ με το κεφάλι ισοφάρισε. Ο Νορβηγός «killer» σκόραρε για 28η φορά σε 25 ματς στην τρέχουσα σεζόν, 22η σε 18 εμφανίσεις στην Premier League και πρώτη μέσα στο 2023.

Ο δημιουργός των πρώτων δυο γκολ της Σίτι έγινε ο σκόρερ της ανατροπής. Στο 64' ο Μαχρέζ κέρδισε τη μπάλα από τον Πέρισιτς πάτησε περιοχή από τα δεξιά, σούταρε στην κλειστή γωνία του Γιορίς και την έστειλε στα δίχτυα. Ο Αλγερινός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 90'. Ο Έντερσον εκτέλεσε το ελεύθερο, κακό κοντρόλ του Λενγκλέ, ο Μαχρέζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε για το τελικό 4-2.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Λούις (83' Γουόκερ), Ακάντζι, Στόουνς, Άκε, Γκουντογκάν (Σίλβα), Ρόδρι, Γκρίλις, Μαχρέζ, Άλβαρες, Χάαλαντ (90' Ντίας)

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις (78' Λενγκλέ), Έμερσον (78' Ριτσάρλισον), Μπέντανκουρ (75' Μπισούμα), Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς (69' Σεσενιόν), Κουλουσέφσκι, Σον, Κέιν


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

Άρσεναλ 47 -18αγ.

Μάντσεστερ Σίτι 42

Μάντσεστερ Γ. 39

Νιούκαστλ 38

Τότεναμ 33

Φούλαμ 31 -20αγ.

Μπράιτον 30 -18αγ.

Μπρέντφορντ 29

Λίβερπουλ 28 -18αγ.

Τσέλσι 28

Άστον Βίλα 25

Κρίσταλ Πάλας 23

Νότιγχαμ Φόρεστ 20

Λέστερ 17

Λιντς 17 -18αγ.

Γουλβς 17

Μπόρνμουθ 16

Σαουθάμπτον 15

Γουέστ Χαμ 15

Έβερτον 15


Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Qatargate - Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για ακόμη έναν μήνα

Μοσχάτο: «Πήρες λεφτά κι από τη μάνα μου, θα σε σκοτώσω» - Ο τελευταίος διάλογος της 47χρονης με τον λογιστή

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης