Super League 1, Ιωνικός-Βόλος 0-1: Θηλιά» στους Νικαιώτες και αντεπίθεση για play offs - Δείτε το γκολ

Super League 1, Ιωνικός-Βόλος 0-1: Θηλιά» στους Νικαιώτες και αντεπίθεση για play offs - Δείτε το γκολ

Με πέναλτι του Οζέγκοβιτς στο 90' +1' ο Βόλος νίκησε 1-0 στη Νίκαια, επανήλθε δριμύτερος στη μάχη για μια θέση στα play offs και έβαλε «θηλιά» στο λαιμό του ουραγού Ιωνικού - Τρομερή απόκρουση του Κλέιμαν στο 90' +6' σε «ψαλίδι» του Μάντζη

5781870
Μία πολύ σημαντική νίκη, πρώτη για το 2023, πήρε απόψε (16/1) ο Βόλος καθώς κέρδισε 1-0 στη Νεάπολη και «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση. Αντίθετα ο Ιωνικός παραμένει καθηλωμένος στην ουρά, στο «-4» από την παραμονή και με την πλάτη στον τοίχο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνο στην άμυνα, τους Ρομαό, Κάνιας στον άξονα, τους Γούλερι, Σεμπά στα άκρα και τον Λοβέρα πίσω από τον φορ Μάντζη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Αλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπαριέντος, Μεταξά στον άξονα και τους Τσιρίνος, Μεθκίδα, Ντέλετιτς μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον φορ Οζέγκοβιτς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cptvbjv38dpt)
Κλείσιμο


Στη «δύναμη» πήγε το ματς, από μία «καθαρή» φάση
Με το «καλημέρα» στο πρώτο μισό αποτυπώθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο το μεγάλο διακύβευμα της αναμέτρησης, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων. Ναι μεν από τις δύο ομάδες υπήρχε διάθεση να «παράξουν» ποδόσφαιρο, ωστόσο το συγκεκριμένο επιμέρους διάστημα πήγε στη «δύναμη», υπήρχαν αρκετές διακοπές, εστίες «μικροέντασης» και η ανάπαυλα τις βρήκε χωρίς σκορ.

Πάντως είχαν από μία «καθαρή» φάση, αρχικά ο Ιωνικός με τον Γούλερι στο 31' όταν ο Αγγλος μεσοεπιθετικός στο ντεμπούτο του κάλυψε όμορφα την μπάλα με το κορμί του, ξεμαρκαρίστηκε σε κάθετο παιχνίδι, πάτησε στα καρέ του Κλέιμαν και σούταρε, ο 32χρονος γκολκίπερ όμως απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Βόλος από την πλευρά του απείλησε ουσιαστικά στο 45' με τον Τσιρίνος που βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο ο Τσιγκρίνσκι του έβαλε την κόντρα και αλλοίωσε το σουτ του. Η κατοχή βρίσκονταν στα πόδια των παικτών του Βόλου (περίπου στα επίπεδα του 55%) που «κέρδισαν» και αρκετές στατικές φάσεις, αλλά σε γενικές γραμμές το συγκεκριμένο 45λεπτο θα ξεχαστεί γρήγορα.

Πιο «κινητικός» ο Ιωνικός στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα και άρχισε να πατά με αξιώσεις στα καρέ του Βόλου. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι το 60' σε θέση βολής αλλά τους «έλειπε» το κάτι παραπάνω για να βγάλουν «καθαρή» φάση, όπως για παράδειγμα σε μία γυριστή κεφαλιά του Κάνιας στο πρώτο δοκάρι που δεν βρέθηκε συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας.

Με δύο φορ ο Βόλος, βρήκε το γκολ με το πέναλτι του Οζέγκοβιτς
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, όπου πλέον οι δύο «μονομάχοι» κλήθηκαν να... ανοίξουν τα χαρτιά τους. Ο Βόλος «φλέρταρε» με το γκολ στο 68' με την «καρφωτή» κεφαλιά του Πίρινεν που πέρασε άουτ, ενώ μετά το 75' έπαιξαν φουλ επίθεση με δύο φορ. \

Μετά το 80' οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους, είχαν ορισμένες καλές στιγμές (κυρίως με τον Ελευθεριάδη) και ο αγώνας πήρε «φωτιά». Μέχρι που φτάσαμε στο 90' όπου μετά από εξέταση στο VAR καταλογίστηκε πέναλτι για χέρι του Τσιγκρίνσκι μετά από σουτ του Οζέγκοβιτς. Ο φορ του Βόλου ευστόχησε από την άσπρη βούλα, ο Κλέιμαν «έβγαλε» και το ψαλιδάκι του Μάντζη δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και έτσι το 0-1 δεν άλλαξε.

MVP: Ο Κλέιμαν. Ο γκολκίπερ του Βόλου έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις με το ματς χωρίς σκορ (στα σουτ των Γουάιλι, Ελευθεριάδη), ενώ στις καθυστερήσεις... έβγαλε με έναν μαγικό τρόπο το «ψαλιδάκι» του Μάντζη, έστω και αν η φάση θα εξετάζονταν στο VAR.

Στο ύψος του: Ο Πίρινεν. Ο στόπερ του Βόλου πιστώνεται ορισμένα κομβικά «stop», ενώ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στη φάση του 68'.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λοβέρα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός «φάνηκε» μόνο σε μία στατική μπάλα που εκτέλεση στο 56', όπου ο Κάνιας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι των φιλοξενουμένων και δημιούργησε μία επικίνδυνη κατάσταση.

Η «γκάφα»: Στη φάση του πέναλτι οι γηπεδούχοι απώλεσαν εύκολα και χωρίς πίεση την κατοχή, ο Ντέλετιτς πάτησε στην περιοχή τους και οι Κούτσιας, Οζέγκοβιτς «βρέθηκαν» χωρίς πίεση για το σουτ του τελευταίου.

Το «στραγάλι»: Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη στον Σάκιτς σε φάουλ του στον Ντέλετις, ο ρέφερι έδειξε κίτρινη και το VAR «συμφώνησε». Στο δεύτερο μισό ο διαιτητής Περράκης καταλόγισε πέναλτι για ανατροπή του Μπαριέντος από τον Ρομαό, όμως μετά από εξέταση στο VAR άλλαξε την απόφασή του. Στο 90' τον κάλεσαν από το VAR να εξετάσει τη φάση του πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση και όταν την είδε έδειξε την άσπρη βούλα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ματς που κρίνονταν και αν στο γκολ. Τελικά το βρήκε ο Βόλος. Ο Ιωνικός είχε μεν περισσότερες τελικές (11-6) αλλά η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι και η... μπίλια θα μπορούσε να «κάτσει» οπουδήποτε.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σεμπά, Ρομαό (92΄Καμπράλ), Γούλερι (80΄Ελευθεριάδης), Κάνιας, Λοβέρα (58΄Φαντιγκά), Μάντζης.
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Μεθκίδα (81΄Καρτάλης), Τσιρίνος (74΄Κούτσιας), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (93΄Οζέγκοβιτς).

Ειδήσεις σήμερα:

Ανακωχή για Μαρί Σαντάλ και βασίλισσα Λετίθια - Περπατούν ξανά «αγκαζέ» και χαμογελαστές (φωτογραφίες)

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Live update: Λεπτό προς λεπτό η κηδεία και η ταφή

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι ελληνικές παρουσίες - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης