Λαπόρτα: «Η Super League θα γίνει πραγματικότητα το 2025, στόχος μας να κυβερνούν οι σύλλογοι»

Λαπόρτα: «Η Super League θα γίνει πραγματικότητα το 2025, στόχος μας να κυβερνούν οι σύλλογοι»

Ολοζώντανο παραμένει το πρότζεκτ της ESL σύμφωνα με τον Τζουάν Λαπόρτα, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι οραματιστές της διοργάνωσης θα κερδίσουν τον δικαστικό αγώνα κόντρα στην UEFA

laporta_barcelona
European Super League, ένα πρότζεκτ που δίχασε όσο λίγα την ποδοσφαιρική κοινότητα. Πόσο δε μάλλον όταν είχε πρωτοσυστηθεί στους λάτρεις της στρογγυλής Θεάς ως μια κλειστή διοργάνωση με... μόνιμα μέλη της ευρωπαϊκής ελίτ, προτού τελικά αλλάξει απότομα ρότα και πλασαριστεί ως ένας θεσμός ανοικτός προς όλους.

Και παρά την... τρικυμία που ακολούθησε με την πλειοψηφία των ομάδων που το στελέχωναν να εγκαταλείπουν άμεσα το καράβι, τρεις αποστάτισσες παραμένουν στο «κατάστρωμα» και συνεχίζουν τον δικαστικό τους αγώνα κόντρα στην UEFA για να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα.

Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους περιμένουν καρτερικά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που κρίνεται ως καταλυτική για τη συνέχεια της διοργάνωσης, με τον πρόεδρο των Καταλανών, Τζουάν Λαπόρτα, να εμφανίζεται αισιόδοξος λίγους μήνες πριν από το τελικό πόρισμα.

Παρά την αρχική γνωμοδότηση του γενικού εισαγγελέα, Αθανάσιου Ράντου, υπέρ της UEFA, ο ισχυρός άνδρας της Μπάρτσα εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ESL τελικά θα γίνει πραγματικότητα και μάλιστα τόσο σύντομα, όσο το 2025...

«Νομίζω ότι θα γίνει η Super League. Τον Μάρτιο θα έχουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Δεν θα συμμετείχα σε αυτό το πρότζεκτ αν δεν ήταν μια ανοικτή διοργάνωση που είναι αποδεκτή από τη Ρεάλ, τη Γιουβέντους και από άλλα κλαμπ που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά ενδιαφέρονται πολύ για τη διοργάνωση.

Αυτό που θέλουμε είναι να κυβερνούν οι σύλλογοι. Γι΄αυτό η απόφαση του Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου είναι πολύ σημαντική. Ελπίζω η UEFA να είναι μέρος του πίνακα διακυβέρνησης.

Η ESL θα γίνει πραγματικότητα το 2025 αν η απόφαση είναι υπέρ μας. Αυτό που κρίνεται πλέον είναι η προστασία της ελεύθερης διοργάνωσης στο πλαίσιο της Ε.Ε και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Σαν πρώτο βήμα, θα έχουμε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Premier League» ανέφερε αρχικά, προτού συνεχίσει:

«Δεν νομίζω ότι οι αγγλικές ομάδες θα μπουν κατευθείαν στη διοργάνωση. Αλλά θέλουμε να πάρουν μέρος και υπάρχει επικοινωνία με τις Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Τότεναμ.

Όλα αυτά τα κλαμπ, τα περισσότερα εκ των οποίων είτε έχουν πωληθεί είτε είναι προς πώληση, ενδιαφέρονται για το πρότζεκτ. Τα εγχώρια πρωταθλήματα θα διατηρηθούν και αυτό θα καταλήξει σε μια συγχώνευση μεταξύ της Super League και της Premier League» ήταν τα λόγια του.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Με υποχρεωτικό τεστ 48 ώρων και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ελλάδα

Βίντεο: Το σπαραξικάρδιο αντίο 20χρονης influencer λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο

«Δεν κάνεις για σεφ»: «Στόλισαν» ξανά τον Μπρούκλιν Μπέκαμ γιατί έφτιαξε κρέας και το έπνιξε στο βούτυρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης